Hur du stoppar din hund från att pucka i 7 enkla steg

Som hundägare har de flesta av oss känt oss generade av Fido någon gång i våra liv. Oavsett om det är att bajsa framför en full restaurang, släppa gas i kön och vända sig om för att skylla på dig (fräckheten!), eller att inte komma tillbaka när du ringer honom.Hans fräcka personlighet är en av anledningarna till att du älskar honom så. Men för vissa är den ständiga puckeln av allt och allt i sikte för mycket pinsamt att hantera.

Låter bekant? Misströsta inte, för du är inte den enda desperata hundföräldern. Puckelbeteende hos hundar är vanligare än du tror, ​​och det är inte alltid för att han har hornet.

Oavsett orsak måste det sluta. Antingen för din grannes hunds skull eller för dina röda kinder som inte kan bli rödare!

Men exakt hur hindrar du din hund från att pucka? Nåväl, du har kommit till rätt ställe. För här i den här snabbguiden tar vi dig igenom de sju enkla stegen för att stoppa honom att pucka.Avdelare 1

Varför pucker din hund?

Du måste veta hur man stoppar hans humping beteende, men det är också viktigt att lära sig varför han gör det. Att förstå varför hundar puklar tills korna kommer hem hjälper dig att stoppa det mer effektivt.

Det är inte bara fördelaktigt att komma in i din hunds huvud, utan det kan också leda dig till det steg som kommer att fungera bäst.

Så varför pucker han? Låt oss ta en titt på de vanligaste orsakerna.

Sexuellt beteende

Montering och onani är ett normalt beteende hos alla hundar, inklusive honor. Även om kastrering och kastrering kan minska dessa beteenden, kommer de fortfarande att stiga och onanera i viss utsträckning. Och i motsats till vad många tror kan förändrade män uppvisa erektioner och ejakulera också.

Sexuellt beteende åtföljs ofta av flirtigt beteende, som att tafsa, spela pilbågar, slicka och svansar upp. Tyvärr, att vara ett djur, precis som alla djur, är det normalt beteende. Låt det bara inte gå okontrollerat.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Adino (@adinopompom)

Spelbeteende

Puckel är en del av det dagliga lekbeteendet, och det är garanterat att minst en hund går upp på en annan i grupplek. Dåligt socialiserade hundar som inte vet hur de ska leka på rätt sätt kommer att stiga överdrivet, och de kan också bli upphetsade. Var noga med att hålla koll på hans beteende eftersom andra hundar inte kommer att uppskatta för mycket montering.

Överkänslomässigt beteende

Under intensiva, stressiga eller upphetsade tider kommer vissa hundar inte att veta hur de ska hantera det, och de kommer att tillgripa ett puckelbeteende. Deras känslor kommer att bli för mycket att hantera, och de måste rikta sin spänning eller stress mot dig, en annan hund eller ett nära föremål.

Socialt beteende

Som vi redan har nämnt kan puckelbeteende vara ett resultat av att känna behovet av att utöva sin dominans i en grupp hundar. Eller testa vattnet för att ta reda på var han eller hon står i flocken. Detta är ett normalt hundbeteende.

Tvångsmässigt beteende

Om din hund alltid puckel och han alltid kommer undan med det, blir det en del av hans dagliga liv. Och dag efter dag blir det vanligt beteende för honom.

Det är svårt att stoppa rutinen om detta är anledningen till att han puckel. Så ha tålamod med honom om detta är hans anledning. När allt kommer omkring är det inte helt hans fel. Hans människor har låtit honom fortsätta med sina puckelritualer fram till nu.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Boxer med ett skönhetsmärke (@arlo.da.boxer)

Kan medicinska problem orsaka hans humpande beteende?

Ja, om din hund mår dåligt, kan den vända sig till ett puckelbeteende. Antingen är han förvirrad och förstår inte varför han mår dåligt, eller så har han en klåda som han behöver klia sig.

Medicinska tillstånd som hudallergier, urinvägsinfektioner eller priapism kan få honom att pucka. Så om du har uttömt stegen och andra orsaker till att pucka som beskrivs i den här guiden, och du fortfarande inte kan ta reda på varför han puckel, är det en bra idé att ta honom till veterinären. Det är förmodligen inget att oroa sig för, men du måste utesluta medicinska bekymmer.

Förhoppningsvis kan du nu peka ut varför din hund känner sig pigg. Om inte är det inte ett problem, för nedan är de sju enkla stegen som alla hundägare behöver för att stoppa sin hunds pinsamma beteende.

Kom bara ihåg att inte alla dessa steg fungerar på alla hundar. Det är viktigt att prova var och en och förstå vilket steg din hund svarar bättre också. Du kan behöva använda några taktiker för att förhindra framstötning. Men det krävs bara en för att fungera, så låt oss börja.

Avdelare 4

Följ dessa 7 enkla steg för att stoppa din hund från att pucka:

1.Avskräcka beteendet

Detta är ofta det mest framgångsrika steget och det enklaste. Precis som de flesta saker i livet är de enklaste sakerna ofta de mest förbisedda.

Vilket träningskommando du än har lärt honom, som 'nej', 'lämna det' eller 'bort' bör du använda här. Så fort han knäpper fast vid sitt offer, säg nej. Om han ignorerar dig, ropa det igen och dra av honom. Eller om du inte kan dra av honom, ta bort saken han blir fruktig med.

Med ett högt, skarpt och bestämt kommando vet han omedelbart att det han gör är fel.

hund skällde ut

Bildkredit: William Scott Smith Sr, Shutterstock


två.Använd distraktionstekniker

Om missmodet inte verkar fungera är det dags att piska fram din påse med hundleksaker. Många ägare tycker att det här steget är förvirrande eftersom det nästan är som om du belönar honom för att han blir humpy, eller hur? Nej, det här steget handlar om distraktion och bra timing.

I samma sekund som du märker att han har de fräscha pirrorna, hitta sin favoritleksak och kasta den för honom att leka med. Eller flämta så högt du kan som om du sett den mest gigantiska ekorren och springa mot gården. Du kanske känner dig dum, men det finns en god chans att han kommer att följa dig och lämna sina känslor bakom sig.

Om avskräckningen inte fungerade är det här steget ditt näst bästa val.


3.Kastrering eller kastrering

Ibland är det enda sättet att stoppa de kåta hormonerna från att rusa fram att sätta stopp för dem. Så om din pojke eller tjej inte har kastrerats eller kastrerats ännu, är det dags att diskutera det med din veterinär. Forskning har visat att kastrering och kastrering kan minska sexuella beteenden , ibland upp till 70 %. Så om du inte planerar att föda upp din hund, finns det ingen riktig anledning att behålla dem intakta.

Tack och lov har kastrering och kastrering en mängd andra fördelar också, som att minska risken för allvarliga hälsoproblem och att förhindra födseln av oönskade ungar, för att nämna ett par.


Fyra.Time-Out Time

Nej, det här steget handlar inte om att låta honom och hans favoritkudde få ett rum. Istället måste du ta honom till en plats där han inte har tillgång till något som han kan puckel.

Time-out fungerar på många hundar, inte bara för att de tas bort från situationen, utan för att det distraherar dem. Det får dem att tänka på vad de har gjort för att förtjäna en sådan behandling.

Välj ett rum där det inte finns några människor och inga leksaker att leka med. Stäng dörren och vänta en minut eller två. Sedan, när deras tid är ute, släpp ut dem och låtsas som om ingenting någonsin hänt. Om han börjar bli humpy igen, upprepa steget några gånger, och han borde få meddelandet.

hund time-out

Bildkredit: PicsbyFran, Pixabay


5.Öva mer träning

Montering är ett tecken på dominans hos hundar. Detta betyder inte att han är den dominerande hunden. Istället kommer han sannolikt att testa vattnet för att se om de andra hundarna accepterar det och för att hitta sin plats i flocken.

Ett bra sätt att undertrycka alla dominerande beteenden hos en hund är att träna träning och uppmuntra lydnad . Genom att få honom att lära sig olika kommandon kan du inte bara distrahera honom med ett knep för att hindra honom från att pucka. Du stimulerar också hans hjärna och uppmuntrar honom att lyssna på chefen, även känd som du.

Se även: Bästa valpträningsgodis


6.Undvik situationen

Om du vet att din hund blir humpy i vissa situationer och ovanstående steg inte har någon effekt på honom, försök att undvika dessa situationer.

Detta är inte alltid möjligt, speciellt om han fortfarande håller på. Men om vissa leksaker trycker på hans knappar, eller om det finns enskilda hundar i den lokala hundparken som alltid kittlar honom, gå inte in i parken om du kan se den hunden spankulera sina saker.


7.Ring in en proffs

Ibland finns det orsaker till överdrivet puckelbeteende som inte kan förklaras. Inte av Joe Bloggs eller oss i alla fall. Om din hund befinner sig i denna kategori, frukta inte.

Professionella hundbeteendeister kommer mer än troligt att kunna hjälpa dig. Ta kontakt med någon som säger att de har erfarenhet av onormalt puckelbeteende och gör din forskning om dem innan du förbinder dig ekonomiskt till dem. Vet bara att det finns ljus i slutet av tunneln!

hundträning

Bildkredit: conbey, Pixabay

Avdelare 3

The Wrap Up

Förhoppningsvis kan du nu se att med bara sju enkla steg kan du återigen få kontroll över din hunds puckelbeteende. Det behöver inte alltid vara så här!

Allt handlar om att förstå varför din hund kan pucka och ta itu med den anledningen. Antingen genom att ta bort honom från rummet, använda bestämda kommandon eller undvika vissa situationer kan du utrota det avskyvärda puckelbeteendet nästan omedelbart.

Som med omskolning av alla inlärda beteenden, var både konsekvent och uthållig, och du bör börja se positiva resultat på nolltid. Och om de verkligen inte fungerar, känn dig inte generad över att söka hjälp.


Utvald bildkredit: Koldunova Anna, Shutterstock

Innehåll