Hur man tämjer Prey Drive hos hundar

Domesticering gör underverk för att skapa välrundade hushållshundar som får oss att skratta varje dag. Men några av deras vilda rötter tar fortfarande över på ett sätt som bara är instinktivt för dem. Vissa raser är mer benägna än andra att ha hög bytesdrift. Om du har mindre husdjur eller bor i en stadsdel som har det? Bytesdrift kan vara ett stort bekymmer.Finns det något naturligt sätt att stävja en bytesdrift hos hundar? Den goda nyheten är att det finns mycket du kan göra för att lära dem bra beteenden. Vissa hundar kanske aldrig har förmågan att förlora sitt bytesdrift helt, men det kan minskas och kontrolleras i vissa fall.

Avdelare 1

Vad är Prey Drive?

Bytesdrift är en instinkt för en hund att jaga, förfölja eller fånga mindre djur. Det kan vara något så litet som en fågel eller så stort som ett rådjur på trädgränsen på din bakgård. Plötsliga, spastiska rörelser kan utlösa en instinktiv reaktion hos hundar.

Om du har mindre husdjur, boskap, jag bor i ett område där andra människor har djur vi behöver för att se till att din hund är i ett potentiellt hot. Att positivt styra bytesdrift kan vara en utmaning, men det är inte en omöjlighet i de flesta fall.

Tecken på rovdrift hos hundar

 • Kroppsspråk- fysiska tecken som stelhet i kroppen, okrossbar ögonkontakt och skakning av förväntan är tecken på att din hund upptäcker byten.
 • Vokala reaktioner— initialt kan din hund släppa ifrån sig ett mycket lågt morrande eller vrålande kombination med kroppsspråkstecken. Detta kan eller kanske inte åtföljs av skällande.
 • Dåligt beteende i kopplet— mer uppenbara tecken kan vara extremt dra i kopplet för att försöka ta sig till bytet i fråga. Detta kan också orsaka problem med olydnad när du ropar kommandot.
 • Förfölja— hundar är naturliga rovdjur. De presenterar stalkingbeteende ungefär som vargar gör i naturen när de har något i sikte som de vill fånga.
 • Jagar— När din hund är kopplad eller på bakgården kan du se dem springa mot en fågel på marken eller jaga en ekorre upp i ett träd. Att jaga är en uppenbar indikator på att din hund är i rovdjursläge.
 • Lång ögonkontakt

Tack och lov finns det sätt att stävja eller eliminera detta beteende.Parson Russell Terrier och en kanin

Bildkredit: Jeannette1980, Pixabay

Avdelare 7

De 8 sätten att träna Prey Drive hos hundar

1.Träna ung (om du kan)

Enligt VCA sjukhus , valpar är träningsbara vid sju veckors ålder. Mest formell träning är vanligtvis mest effektiv runt sexmånadersmarkeringen. Valparna har förbättrats något när det gäller uppmärksamhetsförmågan och suger i sig allt omkring dem. Men ju tidigare du börjar desto bättre.

Så om du har turen att föda upp din hund från att vara valp, har du en utmärkt start för bytesdrift. Tidig socialisering för många husdjur i olika situationer är en fantastisk början, även innan instinkterna slår in fullt ut.

Prey Drive hos äldre hundar

Vissa bytesdriftstendenser visar sig inte förrän valpen börjar mogna lite. Att omskola en vuxen hund kan vara mycket komplicerat. Det gamla talesättet, Du kan inte lära en hund nya trick, kom inte från ingenstans. Men det betyder inte att det är omöjligt heller.

Det beror mycket på hur avancerad bytesdriften är – och hur djupt rotat beteendet är i deras psyke. Om du känner att problemet är för långt framskridet för din kompetensnivå, rådfråga en professionell för att få tips eller schemalägga träningslektioner för att öka risken för framgång.


två.Kanalisera din hunds energi på lämpligt sätt

Unga hundar och valpar behöver mycket och mycket motion. Även om du har en latare ras så har de fortfarande stor nytta av fysisk ansträngning. Om en valp eller hund har mycket uppdämd energi kan det skapa beteendeproblem som leder till allvarliga problem.

 • Ge dem en mängd olika leksaker
 • Öva långa lekar med hämtning och hämtning
 • Stoja runt med din hund innan promenader
 • Träna agilityövningar
golden retriever spelar apport med bollkast leksak

Bildkredit: Katrin B., Pixabay


3.Var uppmärksam på triggers och tidslinjer

Om du är på promenad med din hund, var noga uppmärksam på hur nära den kommer till vad de anser ber innan de svarar. Att veta var linjerna dras kan hjälpa dig att fokusera din hunds uppmärksamhet någon annanstans när det behövs.

Om du behöver registrera en logg kan du bättre förstå och övervaka din hunds beteende. När det är dags för träning kan en stor förståelse för dessa problem hjälpa dig att utveckla en regim speciellt för din hund.


Fyra.Öva impulskontrollspel

Impulskontrollspel kan vara ett extremt fördelaktigt sätt att stimulera din hunds mentalitet samtidigt som du lär dem lämpligt beteende. Ofta kan du använda deras favoritleksaker eller läckra godsaker för att hjälpa dem att lära sig återhållsamhet.

För att din hund ska få godbiten, få den att lära sig att vänta tills du tillåter den att äta den. Ju mer du övar, desto längre kan du låta din hund vänta emellan. Denna taktik kommer att tillåta dem att utveckla impulskontroll.


5.Lär ut kommandon

Det är ingen hemlighet att våra hundar ser till oss för vägledning. De vill desperat behaga sina ägare och förstår att vi är alfa. När din hund väl vet sin plats i flocken är det viktigt att lära ut kommandon som den svarar på.

Lämna det är en enkel men effektiv term som många tränare rekommenderar för att lära din hund. När de väl förstår konceptet att inte betala något på ditt kommando, kommer du att ha mycket mer kontroll över situationen.

Naturligtvis kan du välja ett annat ord som du vill, men se till att du är konsekvent varje gång du ger dem pekpinen.

hundförare utbildning husdjur

Bildkredit: Motortion Films, Shutterstock


6.Använd lämpliga begränsningar på promenader

Många hundar kommer inte att gå graciöst i koppel om de har en hög bytesdrift. Tills de lär sig rätt träning och kontroll, kanske de drar dig över hela stan och försöker fly vid varje tur. Hundar är otroligt fyndiga och kan glida ur specifika enheter.

Selar är inte bara bättre för din hunds hals, men de tillhandahåller även D-ringfästen för att hjälpa din hund att lära sig att vara uppträdande på promenader.

 • Välj en sele med kontrollhandtag. Kontrollhandtagen ligger ovanpå selens baksida. Denna funktion ger dig fullständig kontroll för att kunna ta tag i och hålla fast din hund när det behövs.
 • Använd aldrig indragbara koppel. Infällbara koppel ger ouppfostrade hundar alldeles för mycket frihet. De tenderar också att vara mycket tunna och lätt att bryta. Du vill inte ge din hund en illusion av att den kan springa vild på promenader.
 • Välj ett kort koppel som du kan hålla nära kroppen. Tjocka, slitstarka, korta koppel hjälper dig att behålla kontrollen genom att hålla hunden nära din kropp. På så sätt, om du måste ingripa, behöver du inte hela tiden dra tillbaka kopplet för att få grepp om din hund.
 • Nosparti vid behov. Om säkerheten är ett problem, kan du hitta icke-restriktiva muskler som gör att din hund kan äta, dricka och andas på rätt sätt utan att tillåta dem att öppna munnen helt.

7.Lämna inte din hund utan uppsikt

Även om du har en inhägnad bakgård där du tror att din hund kan komma ut, lämna dem inte ensamma helt och hållet. Övervaka din hund ständigt när den inte är kopplad och lämnas åt sig själv. Hundar kommer att förvåna dig över hur enkelt de kan hoppa över staket, gräva hål och jaga.

Inte ens de säkraste hägnen kommer att kunna hålla en hund vars drivkraft är högre än deras begränsningar. Om de undslipper en penna kan detta utgöra extrema risker för både djur och din hund i området.

Otterhound i fält vid staket

Bildkredit: Lourdes Photography, Shutterstock


8.Professionell träning

När du är osäker är det inget som är en lösning som att söka professionell hjälp. Många tränare är mer än väl insatta i att hantera bytesdrift och hundar. Det är ett av de vanligaste beteenden som ägare försöker ändra när de letar efter en tränare som kan hjälpa dem.

Som ägare är vi ibland inte beredda på de utmaningar som kommer med att äga vissa hundar. Men det är vårt ansvar att se till att vi håller våra hundar och andra säkra. Det finns inget bättre sätt att göra det än att förlita sig på individer som har genomgått omfattande träning och hundbeteende.

Sök lokalt efter rekommendationer om de bästa tränarna i ditt område.

Avdelare 4

Varför hundras är viktigt ibland

I generationer har många raser utvecklats för att jaga. Eftersom denna instinkt fortfarande är inbäddad i deras DNA, är det svårt att lära dem något annat.

De kanske lär sig att komma överens med huset eller katten, men det betyder inte att känslorna kommer att sträcka sig till djuren utanför hemmet. Om du har en hund som inte kommer att bryta denna vana, måste du vidta andra försiktighetsåtgärder för att skydda andra djur.

Innan du köper en hund är det viktigt att ta hänsyn till rasens naturliga härstamning. Vissa beteenden passerar genom blodslinjer, vilket gör många raser mer mottagliga för att uppvisa dessa beteenden än andra.

High Prey Drive-hundraser

Tysk trådhårig pekare som står på floden

Bildkredit: eAlisa, Shutterstock

 • Se även: 16 hundraser med låga bytesdrifter (med bilder)

Varför kan Prey Drive vara farligt

Bytesdrift kan innebära risker för både andra djur och din egen hund.

Prey Drive kan äventyra andra djur

Om din hund inte är medveten om hur man kan lugna sig i en frikörningssituation kan detta utsätta djur runt omkring dem i fara. Om din hund visar någon indikation på att den har bytesdrift, är det ditt ansvar som husdjursägare att skydda mindre kapabla djur från att skadas i processen.

Hundar har en otroligt kraftfull bitkraft. Om de får tag i en kyckling, ekorre eller en katt på gården kan en tugga och skaka slutligen avsluta deras liv.

Prey Drive kan skada din hund

När en hund har siktet inställt är det svårt att avleda uppmärksamheten ibland. Om din hund kommer ifrån dig kan det leda till en helt ny värld av farliga möjligheter.

Din hund kan springa iväg, bli påkörd av en bil och flera andra olyckliga saker. Bytesdrift kan få hundar att gräva eller hoppa över staket om de är tillräckligt säkrade. Om de jagar oväntat på en promenad, kunde de komma ifrån dig innan du insåg det.

Prey Drive kan utsätta barn för risk

Med vissa hundar kan de se mycket små barn som bytesdjur. Småbarn och små barn är ibland väldigt frenetiska och deras kroppsspråk och vokaliseringar.

Detta beteende kan efterlikna vad din hund betraktar som ett byte. Alla barn och hundinteraktioner kräver tillsyn av en kompetent vuxen som är villig att ingripa om situationen är värdig.

Avdelare 8

Aggression vs Prey Drive

Hund arg

Bildkredit: simonocampo999, Pixabay

Ibland kan ägare tro att deras hund har problem med att driva byten när den faktiskt är rädsla för aggression. Bytesdrift är ett instinktivt svar på yttre stimuli. Rädsla aggression är ett svar på att din hund känner att det finns potentiella hot runt den. Om de är rädda kommer de sannolikt att attackera för att försvara sig av nödvändighet.

Att förstå denna distinktion är avgörande så att du kan gå till roten av problemet.

Hur du skyddar dina hushållsmedlemmar

Även de bästa situationerna kräver uppmärksamhet. Även om du inte tror att din hund avsiktligt skulle skada din katt eller mindre husdjur, ibland när de är upphetsade kan till och med lek gå fel. Om du har huskatter, se till att ha massor av inköp och platser för din katt att gömma sig. De måste kunna fly från situationen om den förtjänar det.

Extra tips om Dog Prey Drive

Håll alltid kommandon enkla. Att använda långa meningar eller skrika ut en massa ord kommer bara att förvirra din hund. Kom ihåg att de inte talar ditt språk, men de kan relatera specifika handlingar till kommandoord.

Upprepning är din vän. Ju mer du arbetar med din hund, desto bättre kommer den att kunna stävja denna önskan. Det kan tyckas tråkigt till en början, men utdelningen är väl värt ansträngningen.

Avdelare 5

Sista tankar: Prey Drive in Dogs

När du tar med din hund hem, fattar du ett moraliskt beslut att ta hand om det djuret. Innan du någonsin förbinder dig är det bäst att förstå eventuella risker för bytesdrift i samband med rasen. Om du köper en hund från ett härbärge som är fullvuxet är det särskilt viktigt att träffas och hälsas.

Med dessa tips kan du stävja eller eliminera bytesdriften, men du kommer ibland att behöva professionell hjälp. Många tränare är mer än utrustade för att klara av även intensiv bytesdrift. För din hunds säkerhet och omgivningen, ta de bästa möjliga besluten för att skydda alla inblandade.


Utvald bild: klimkin, Pixabay

Innehåll