Hur man tar bort hundhår från din tvättmaskin (6 enkla steg!)

Välj Namnet På HusdjuretHundpäls fastnar på allt, från dina lakan och filtar till dina strumpor och kläder . Det kan vara extremt svårt att ta bort, speciellt om din hund är en tung vallare med lång päls. Tyvärr betyder det att din tvättmaskin förmodligen har fastnat hundhår också, vilket betyder att dina kläder faktiskt kan få Mer hundhår på dem efter en cykel. Om du är trött på att se hundhår på nytvättade kläder, prova några av dessa metoder för att minska mängden hundhår i din tvättmaskin:avdelare 10De 6 stegen för att ta bort hundhår från tvättmaskiner:

1.Torka ut badkaret

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Katy (@domestico_clean)

Ta en pappershandduk och torka av maskinens innerbalja, få så mycket djurhår du kan. Om du inte kan plocka upp mycket, försök att använda en fuktig pappershandduk eller en torr moppduk. Försök att göra detta före och efter varje tvättcykel för att minska den totala mängden djurhår som fastnar i tvättmaskinen.


två.Kör en tom cykel med Cleaner

tvättmaskiner

Bildkredit: ErikaWittlieb, PixabayAtt köra en tom cykel hjälper till att rengöra maskinens insida samtidigt som man skakar loss överflödigt djurhår. Välj rengöringsalternativet på din maskin eller en varmvattencykel och lägg sedan till tvättmaskinsrengöringsmedel. Om du inte har något rengöringsmedel kommer en liten mängd tvättmedel att fungera i ett nafs. Bleach kommer också att fungera, men se till att det är säkert att använda med din maskin. När den tomma cykeln är slut, torka bort det lossnade djurhåret i badkaret med pappershanddukar eller tvättlappar.


3.Varmt vatten och vinäger

vinäger

Bildkredit: NatureFriend, Pixabay

När du tvättar dina kläder, använd varmt vatten och vit vinäger med ditt tvättmedel. Vit vinäger hjälper till att rengöra och mjuka upp dina kläder, vilket hjälper till att bli av med djurhår som fastnat på dina kläder. Efter att ha tagit ut de tvättade kläderna ur tvättmaskinen, torka av insidan av badkaret för att ta bort eventuellt husdjurshår.


Fyra.Rengör pumpens filterfälla

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Kura Home Maintenance (@kurahome)

En av de mest förbisedda sakerna på en tvättmaskin är vattenpumpfiltret, som samlar upp skräp medan vattnet pumpar igenom. Dessa filter kan bli igensatta av djurhår, ludd och till och med mynt eller plast, så det är viktigt att du rengör dem då och då. Rengöring av pumpfiltret bör också minska mängden djurhår i tvätten, vilket är en annan anledning att göra det rutinmässigt.


5.Använd en flytande luddfälla

För att minska mängden päls som fastnar på dina våta kläder, försök använda en flytande luddfälla. Du lägger dem ovanpå din tvätt i maskinen och startar cykeln. De flytande luddfällorna hjälper till att samla päls, ludd och hår under tvättcykeln. Tyvärr är de bara för toppmatade tvättmaskiner, men de kan hjälpa till att skära ner på oönskat djurhår.


6.För sällskapsdjur, ta bort så mycket päls innan som möjligt

dammsug mattan

Bildkredit: kropekk_pl, Pixabay

Hundsängar är alltid täckta av hundhår, så ta bort så mycket hår som möjligt före tvätt och torkning. Använd en dammsugare, luddrulle och skaka den utanför och lägg den sedan i torktumlare först. Att torka den på lägsta inställningen i tio minuter hjälper till att samla in mer djurhår. När det har torkat, ta bort ludd och djurhår. Tvätta och torka det som vanligt och torka av båda maskinerna för att hålla djurhår till ett minimum.

Hundhår kan vara till besvär , speciellt när det är inuti svårstädade ytor och apparater. Det är ännu mer besvärligt när din nytvättade tvätt verkar vara täckt av hundhår, oavsett vad du gör. Vi rekommenderar att du provar metoderna vi nämnde för att få bort eventuellt oönskat djurhår ur din tvättmaskin. Om du har en hund som fäller mycket eller om du äger flera hundar, är det särskilt användbart att rengöra pumpfiltret. Med metoderna ovan kan du minska mängden som hamnar i din maskin och utanför din tvätt.


Utvald bildkredit: Patryk Kosmider, Shutterstock

Innehåll