Hur man tvättar hundurin ur handdukar och tvätt

Välj Namnet På HusdjuretAlla hundägare har råkat ut för denna typ av besvär vid ett eller annat tillfälle, särskilt med valpar som ännu inte har blivit ren. I vissa fall har det inget att göra med en utbildning som ännu inte är avslutad. Din valp kan ha gått eller lagt sig på urin innan han kom hem. Oavsett orsak är lukten av hundurin (eller annan djururin, för den delen) i ditt hem och på dina sängkläder och handdukar mycket obehaglig. Situationen förvärras med tiden om en bra rengöring inte görs, för att inte tala om uppkomsten av fula fläckar som blir svåra att ta bort.Det finns dock några enkla tips som gör att du kan rengöra urinspår och ta bort lukten för en hälsosam inredning som är trevlig att leva i för alla. Dessutom kan du använda kommersiella produkter som finns tillgängliga i alla stormarknader.avdelare 10Innan du börjar: Vad du behöver veta

Använd inte blekmedel för att rengöra din hunds urin!

blekmedelspulver

Bildkredit: kropekk_pl, Pixabay

Det är ett faktum: blekmedel är en multifunktionell rengöringsprodukt med flera ytor, som har fördelen att rengöra, desinficera och förutom att maskera dålig lukt. Men framför allt, använd den aldrig för att rengöra ditt husdjurs urin, eftersom det skulle vara helt kontraproduktivt!Ja, även om blekmedel effektivt kan ta bort spår av urin, visar det sig att hundar och katter älskar lukten av blekmedel! Så om du använder den hemma för att rengöra ditt husdjurs urin, finns det en god chans att så snart din städning är klar kommer ditt husdjur att komma tillbaka till samma plats för att upprepa detta irriterande beteende.

Varför är det nödvändigt att eliminera lukten av hundurin från dina kläder och andra textilier?

Utöver de uppenbara hygieniska skälen bör du veta att hundar har mycket mer utvecklat luktsinne än vår. Det är därför nödvändigt att använda en luktavskiljare som är lämplig för hundens urin. Om du har flera husdjur kan urinfläckar snabbt bli ett problem eftersom de kan göra det till en vana. Om de luktar urin på något i hemmet tror många husdjur att de kan och borde kissa där igen.

För att underlätta rengöringen finns det produkter lämpliga för djur som består av:
 • Bakterie, som livnär sig på organiskt avfall som urin. Dessa produkter är luktfria och miljövänliga.
 • Enzymer , som kan absorbera illaluktande partiklar och sedan få dem att försvinna. Om det inte finns någon urinlukt kvar kommer hundar att sluta använda den. Wee Away Be Gone Enzyme Active Stain & Doft Eliminator är en effektiv, lättanvänd och billig produkt.

Notera : Innan du använder någon luktavskiljare, läs instruktionerna noggrant för att använda den på rätt sätt.

Vilka är några effektiva naturliga produkter för att ta bort hundurin?

 • vit vinäger : Detta är ett naturligt desinfektionsmedel som du kan använda i hela huset. Häll det på valfri yta (textilier, kakel etc.) med urinfläckar. Du kan minska lukten av vit vinäger genom att späda den med kolsyrat vatten (ca 2 matskedarvit vinägertill 4 matskedar kolsyrat vatten). Om det är bekvämare för dig kan du spraya vit vinäger, med eller utan vatten, genom en sprayflaska. Vänta i 10 minuter innan du gnuggar med en fuktig svamp. Skölj sedan av med vatten och låt torka.
 • Citron : Den neutraliserar lukter utan att skada ytor tack vare sin naturliga surhet. Du kan använda den på alla ytor. Gör dock ett test på de mest ömtåliga ytorna i ett oansenligt eller osynligt område. Använd saften fråncitron-eller helt enkelt skär den på mitten. Häll citronsaft över fläcken eller gnugga hälften av citronen på det smutsiga området. Skölj av den med ljummet vatten. Upprepa så många gånger som behövs tills lukten är borta.
 • Väteperoxid : Blanda vatten med en tesked tvål eller mild diskmedel. Doppa en kökshandduk i blandningen och gnugga sedan fläcken. Du kan också spraya den direkt på den. Låt torka. Upprepa denna teknik flera gånger.
 • Bakpulver : Du kan ströbakpulverdirekt på urinen på svårstädade områden, som en tjock matta eller matta. Gnid så att det tränger lätt in i fibrerna. Låt verka i flera timmar. Avsluta med att dammsuga upp allt. Du kan tvätta urinen i förväg med kolsyrat vatten för att naturligt lossa den från fibrerna.
 • Träkol : Det är en idealisk luftrenare när det kommer till att kamouflera lukter i ett rum. Lägg kol i en behållare och vänta några dagar. Kolet kommer gradvis att absorbera lukten av urin.

Bildkredit: MiraCosic, Pixabay

Hur man tar bort urinlukt från kläder eller sängöverdrag

Kissade din hund på din säng? Ingen anledning att få panik! Gnugga först området med vatten för att späda ut urinen. Lägg sedan lakan eller filten i tvättmaskinen vid 140 grader Fahrenheit för att eliminera dålig lukt.

Om din tvätt inte kan tvättas i 140 grader F, blötlägg den i vatten blandat med sodakristaller, skrubba fläcken och tvätta dina lakan på den vanliga cykeln.

Dricks : Du kan använda lite urinfläck ochlukteliminerande rengöringsmedelpå dina kläder. Läs instruktionerna på produkten noggrant. Produkten bör i allmänhet lämnas att verka i 15 till 30 minuter innan plagget tvättas i maskinen.

Hur man tar bort hundurin från soffor och andra ställen

1.Använd bakpulver på mattor.

Bakpulver gör underverk i huset. Används för matlagning, rengöring eller till och med personlig hygien, den används på tusen sätt och har många fördelar. Det är också användbart för att ta bort urinlukt och fläckar från mattor, mattor eller madrasser.

Du behöver bara:
 • Strö på de drabbade områdena
 • Penetrera produkten med handen
 • Dammsug efter 2-3 timmar
 • Upprepa dessa steg om lukten fortfarande finns kvar
bakpulver

Bildkredit: NatureFriend, Pixabay


två.Ta bort urin från läderytor.

Om din hund har lämnat en lukt av urin på din skinnsoffa, få inte panik! Du har lösningen till hands, i sminkväskan eller badrummet.

Följ dessa steg:
 • Blöt en bomullstuss med ammoniaklösning
 • Applicera på fläcken, som tidigare fuktats, genom att dutta
 • Använd bakpulver för att ta bort lukten
 • Låt verka i 2-3 timmar, borsta sedan bort allt

3.Använd en blandning av bakpulver och citron.

Syran i citronsaft och dess desinficerande effekter är extremt värdefulla för att desinficera och deodorisera ytor märkta med hundurin. Kombinerat med verkan av bakpulver är de både effektiva för att desinficera och deodorisera.

Hur kan man utnyttja dessa dygder? Genom att göra följande blandning:
 • 1 matsked bakpulver
 • 1 tesked citronsaft
 • 3 droppar citron eterisk olja, utspädd i lite varmt vatten

Spraya sedan denna blandning direkt på urinmärket och låt den torka (skölj inte).


Fyra.Använd vinäger och alkohol mot särskilt envisa urinlukter.

Här är en annan blandning som är särskilt effektiv för att eliminera hundurinlukter:
 • 1 kopp vit vinäger
 • 1 matsked 70% isopropylalkohol
 • 1 kopp varmt vatten

Applicera direkt på det drabbade området innan du sköljer och torkar.

Vinäger

Bildkredit: NatureFriend, Pixabay


5.Använd en 2 i 1 deodorant och rengöringsmedel.

Mycket praktiska, professionella deodoranter och rengöringsmedel kan användas överallt. Det finns faktiskt tyvärr ingen plats där hundar väljer att kissa. Vid sjukdom lämnar de sannolikt också envisa spår av avföring och kräkningar.

För att möta denna utmaning är sprayer för flera ändamål mycket mångsidiga. De är användbara med:
 • Rengör noggrant genom att angripa fläckar
 • Används på mattor, mattor, soffor, handdukar, tvätt och mer
 • Torka och sönderdela gamla och nya fläckar

Kort sagt, dessa produkter erbjuder en snabb och effektiv lösning för att rengöra och eliminera dålig urinlukt efter dina kära hundkamrater. De Enkel lösning Extreme Spring Breeze Pet Stain & Doft Remover är ett ekonomiskt och lättanvänt alternativ som lämnar en fräsch doft på fläckiga ytor.

Avdelare 3

Bonus: Hur hindrar du din hund från att urinera på samma plats?

För att förhindra att ditt husdjur kommer tillbaka till samma plats för avlastning kan du använda naturliga repellenter:
 • Peppar
 • Tidnings- eller aluminiumfolie
 • Citronskivor
 • Kaffesump
kaffesump

Bildkredit: Martin Hetto, Pixabay

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Nu vet du hur du blir av med lukt från hundurin från dina kläder, handdukar och andra ytor runt huset. Men när den akuta saneringen har passerat är det viktigt att förstå orsaken till detta beteende. Om det är repetitivt måste det åtgärdas.

Se till att ditt husdjur inte har några hälsoproblem eller är under svår stress. Ta ut din hund oftast eller vid de tidpunkter då olyckan är framme.

Det kan dock vara territoriell markering (särskilt om din hund inte är steriliserad) eller inkontinens om ditt husdjur är äldre. Tveka i alla fall inte att fråga din veterinär om råd.

Relaterad läsning:

 • 4 huskurer för att bli av med lukter av hundurin
 • 4 anledningar till att hundar kissar på andra hundar (och hur man stoppar det)
 • Varför läcker min hund urin när han ligger ner? Bör jag oroa mig?

Utvald bildkredit: Malasia Johnson, Pixabay

Innehåll