Hur man värmer ett hundhus: våra rekommendationer

Hur man värmer ett hundhus

Du vill att din valp ska vara bekväm året runt, till och mednär hon sitter fast utanför. Det är därför du skaffade henne ett hundhus från början.Men är det huset verkligen ska du göra tillräckligt för att hålla henne varm och mysig under vintern? Om du är rädd att din hund har fastnat utanför och huttrar, kan du överväga att värma upp hennes hundhus.

Som tur är kan det vara både billigt och enkelt att värma upp ett hundhus. I guiden nedan går vi igenom några av de bästa metoderna för att förvandla ett kallt hundhus till ett varmt hem som din hund inte vill lämna.

Avdelare 1

Hur man vet om ditt hundhus behöver extra värme

Inte alla hundar behöver ett uppvärmt hundhus, och du bör inte lita på ditt sympatiska hjärta för att avgöra om ditt gör det. Många hundar klarar sig bra med ett vanligt hus, och vissa föredrar faktiskt ett hem de själva värmer.De grundläggande sakerna du behöver tänka på när du avgör om du ska värma ditt hundhus är din hunds ras och byggnad, klimatet du bor i och om huset kommer attanvänds för valpning.

Hundras och bygg

Rasen är den viktigaste faktorn att ta hänsyn till. Vissa hundar - som Huskies, Samoyeds och Malamutes - är uppfödda för kallt väder, och de kommer förmodligen att klara sig utan extra hjälp. Korthåriga eller hårlösa hundar, å andra sidan, kommer att uppskatta all hjälp du kan ge dem.

Som en generell regel klarar större hundar kyla bättre än mindre hundar, eftersom degenerera mer kroppsvärme. Detta är särskilt sant om din stora hund anses vara en fet hund (detta är dock inte en anledning att låta din valps vikt spiralera utom kontroll).

Men många större raser är benägna att få artrit och andra ledproblem när de åldras, och dessa tillstånd kan förvärras av kallt väder. Även en Siberian Husky kan uppskatta ett uppvärmt hundhus när hon väl når en viss ålder.

Ditt klimat

svart hund som står bredvid ett hundhus under vintern

Bild: Pixrepo

Om du bor i ett område med milda vintrar kanske du inte behöver värma upp ditt hundhus alls, eller så behöver du bara göra det några nätter om året. Du kanske kan lämna din hund ute året runt, bara föra in henne eller ge henne extra värme på särskilt kyliga nätter.

Om du bor på en plats med hårda vintrar måste du dock anstränga dig mer för att lösa problemet.

Vanligtvis bör alla hundar mår bra tills kvicksilvret sjunker till runt 45°F eller så, då äldre, mindre eller korthåriga raser kan börja bli obekväma. På vissa ställen är det ungefär lika illa som vintern blir, medan på andra ställen är 45° temperaturer orsak till att bryta ut shorts och flipflops.

Vindkyla kan vara farligare än omgivningstemperaturen, såse till att din hunds gräv är välisolerade. Om du kan hålla vinden borta kan du kanske undvika att hitta ett sätt att värma upp hela bostaden.

Ser: De bästa isolerade hundhusen

Valpning

Om du planerar att använda ditt hundhus för valpning, kommer du nästan säkert att behöva värma det.

Valpar behöver mycket värme, särskilt i kyliga klimat, och deras mamma kanske inte kan ge allt de behöver, särskilt om hon försöker hålla sig varm själv.

Var dock försiktig så att du inte går överbord, för om du gör huset obehagligt varmt för mamman kommer hon sannolikt att stå upp och röra sig mycket. Detta kan göra det svårt för valparna att amma, och det kan till och med få henne att krossa en av misstag.

Saker att tänka på innan du lägger till extra värme

Du kanske kan undvika att lägga till extravärme till din hunds hemom du planerar därefter under byggandet eller köpet av huset.

Ett välbyggt hundhus kommer att göra ett bra jobb med att hålla värmen utan hjälp utifrån. Dessa tips hjälper till att hålla din hunds dyna varm och rostig:

  • Se tillväggarna, golv och tak har gott om isolering och att vind och vatten inte kan tränga igenom.
  • Lyft huset från marken med några centimeter, särskilt om det kommer att sitta på en betongplatta.
  • Lägg till en dörr eller lucka till entrén för att hålla elementen på avstånd.
  • Förskjut den centrala kammaren från ingången så att det finns mindre risk för att kall vind kommer till din hund medan hon sover.
  • Håll huset litet så att din hunds värme fyller det mer effektivt. Som en allmän regel ska hon ha tillräckligt med utrymme att stå och vända sig om, men inte mycket mer.

Avdelare 2

De 8 sätten att värma ett hundhus

Om du har vidtagit alla försiktighetsåtgärder som anges ovan och du fortfarande känner att din hunds hus är för kallt, finns det en mängd olika lösningar. Här är några av de bästa:

1. Uppvärmd kennelmatta

Uppvärmd kennelmatta

Detta kan vara det enklaste och mest effektiva sättet att värma en kennel. Dessa mattor är stora, uppvärmda dynor som din hund ligger på, och de värms upp via elektricitet, ungefär somvärmedynorsom säljs för mänskligt bruk.

Allt du behöver göra är att köpa mattan, ställa den på golvet i huset och dra en nätsladd till den. Du kommer inte att hitta en enklare lösning, och eftersom många av dem också är plysch, kommer din hund till och med njuta av lite extra stöd medan hon sover.

Du kan till och med ställa in dynan under huset om du föredrar det. Detta förhindrar kyla från att sippra genom golvet, samtidigt som det gör det mindre sannolikt att din hund blir obehagligt varm.

Var dock försiktig, eftersom dessa bindor kan vara farliga om din hund gillar att tugga på strömkablar. Om det låter som något som din knoghåriga hund skulle göra, måste du antingen hitta ett sätt att skydda kabeln (genom att använda PVC-rör eller något liknande) eller så måste du hitta en annan lösning (eller en annan hund).


2. Uppvärmd hundsäng

Eluppvärmd husdjurssäng

TILL uppvärmd hundsäng är i huvudsak en uppvärmd dyna, förutom med mycket mer vaddering. De är ofta endast avsedda för inomhusbruk, eftersom de inte är tillräckligt hållbara för att stå emot väder och vind.

Överdragen kan vanligtvis tas av och tvättas, så du behöver inte oroa dig för att se din valp krypa ihop sig påen smutsig sängvarje natt.De använder inte mycket elantingen, så de är en lågkostnadslösning.

Utöver det har de många av samma för- och nackdelar med uppvärmda kuddar (inklusive det faktum att de inte är lämpliga för sladdtuggare).


3. Värmelåda

En värmelåda

Som du säkert gissat, med tanke på namnet, avärmarebox är en metalllåda som värmer upp hela huset genom att avge värme från en glödlampa eller keramisk sändare.

De är ofta designade för att monteras i ett hörn av huset; på så sätt stör de inte hundens sovutrymme, och du behöver inte oroa dig för att din valp ska bränna sig eller av misstag bryta glödlampan.

Dessa enheter är dyrare och svårare att installera än uppvärmda dynor eller sängar, och i många fall är de sannolikt överdrivna. De är bäst reserverade för områden där temperaturen håller sig under fryspunkten under en stor del av vintern.

Däremot kan de vara ett bra alternativ för hundar som gillar att tugga på nätsladdar, eftersom det är mycket lättare att dölja kabeln.

Du kan vara intresserad av: Värmelampor för hundhus


4. Värmare/AC-enhet

Värmare/AC-enhet

Om du verkligen vill skämma bort din hund kan dulägg till en värmare/AC-enhetinne i hennes hus. Kommer hon att älska det? Förmodligen. Är det nödvändigt? Nästan absolut inte.

Dessa system är löjligt dyra att både köpa och driva, och du kan antingen köpa systemet separat och installera det själv eller köpa ett hus med ett redan installerat. De kan hålla din hund varm på vintern ochsvalt på sommaren, fastän.

Dessa maskiner kan hålla temperaturen inne i huset stabil, så din hund kan vara säker på att hennes hus kommer att vara bekvämt när hon går in. De är också bra för att hålla mögel och mögel i schack.

Även om dessa enheter tjänar sitt syfte, kan du säkert hitta billigare alternativ som fungerar lika bra.


5. Flytta huset inuti

Om möjligt är ett enkelt sätt att värma upp din hunds hus att bara flytta den någonstans den inte kommer att utsättas för vädret .

Det bästa valet är vanligtvis garaget. Detta kommer att hålla din valp borta från snö, vind och regn, men det kommer inte att göra att huset blir obehagligt varmt. Dessutom behöver du inte ta itu med hundhår och tassavtryck i ditt faktiska hus.

Den största nackdelen med detta är det faktum att du måste offra mycket garageutrymme, och om du är som de flesta andra är det premiumfastigheter.

Dessutom kan din hund hitta massor av saker att äta och förstöra där inne, och om du parkerar din bil i garaget ökar du risken att köra på henne av misstag.


6. Värm den med en torkslang

Om din valps hus ligger bredvid ditt, kan du dra en torkslang från närmaste fönster till taket på hundhuset.

Börja med att skära en bit plywood för att passa fönstret och skär sedan ett hål i träet som är tillräckligt stort för att slangen ska passa. Du kan sedan isolera den med tätningsmedel och en torktumlare för att förhindra att för mycket luft strömmar ut och för att förhindra att insekter kommer in.

Slangen ska ta värme från huset tillhundhuset, så att din hund kan känna sig lika bekväm som du är.

Naturligtvis kommer detta att öka dina uppvärmningskostnader något, och det är en otroligt ful lösning. den kommer få din hund att känna sig som en familjemedlem (och hon kan avlyssna dig också).


7. 12-volts keramisk värmare

12-volts keramisk värmare

Om du är den händiga typen kan du få en 12-volts keramisk värmare från en bildelarbutik och ansluta den till ett gelcellsbatteri och en kontinuerlig laddare.

Sedan är det helt enkelt en fråga om att montera värmaren och placera alla elektriska komponenter ovanpå huset, utom räckhåll för din hund. Du kan lägga till en termostat om du vill också, så att värmaren slås på först när omgivningstemperaturen blir tillräckligt låg.

Den här idén kommer nästan säkert att fungera, och det är nästan säkert mer problem än det är värt. Dessutom, om din hund kan nå taket på sitt hus, kanske det inte är en säker lösning.


8. Solvärme

Om du är fanatisk med att både gå grönt och skämma bort din valp, kanske du vill överväga att installera en solvärmare. Men bara en varning: det här kommer att bli mycket komplicerat och arbetskrävande.

Du måste köpa paneler och en laddare, och sedan måste du hitta ett ställe att placera dem där de får tillräckligt med solljus och undvika din hunds tänder. Sedan måste du köra laddaren till en monterad värmare inne i huset.

Detta kommer att bli dyrt i förväg men kan spara lite pengar (och minska ditt koldioxidavtryck) på lång sikt. Du är förmodligen bättre av att göra det lätt för dig själv och bara skaffa en elektrisk värmare.

Avdelare 8

Vilket sätt är rätt för dig?

Som du kan se har du en mängd olika sätt att värmadin hunds hus, allt från dumt enkelt till det löjligt utarbetade.

Vi kan inte sägasom är rätt för din hund, men chansen är stor att en uppvärmd matta eller säng är allt din hund behöver. De är billiga,bekväm för hundar och lätt att ställa in,så de borde göra alla i familjen lyckliga.

Naturligtvis kan du alltid investera i en dyr, komplicerad värmeinstallation - men då kan du lika gärna hålla din hund varm genom att bara tända dina pengar.


Utvald bild: Burst, Pexels

Innehåll