Hur man berättar om en hund är i värme (9 tecken att leta efter)

Att bestämma sig för att föda upp din hund är något som du bör diskutera med din veterinär. Frågan om man ska sterilisera eller kastrera sitt husdjur är inte alltid entydig. Forskare har identifierat kopplingar mellan en ökad risk för hälsotillstånd , såsom höftledsdysplasi och vissa cancerformer. Chanserna varierar med rasen.Den andra saken att tänka på är viktökning . Vissa hundar blir överviktiga eller feta efter operationen på grund av hormonella förändringar. Det är säkert att säga att du bör omvärdera ditt husdjurs kost baserat på råd från din veterinär. Å andra sidan innebär graviditeten också risker, särskilt för mindre hundar. Du bör bara föda upp din hona om hon är i toppform.

När allt kommer omkring måste hon försörja valparnas liv under de ungefärliga 63 dagarna av dräktigheten. Om du precis har köpt en honvalp och du är osäker på hennes status, kan flera avslöjande tecken meddela dig säkert hur du ska ta hand om din hund under de närmaste veckorna.

Avdelare 8

1. Beteendeförändringar

Ofta är en av de första sakerna du märker att din hund beter sig konstigt. Hon kan verka mer upprörd eller nervös. Din valp kan till och med knäppa på dig. Hormonella förändringar driver hennes beteende. Dessa kemikalier kan ha långtgående effekter. Din en gång lyckliga hund kan bli mer humör under den här tiden.ledsen fransk bulldog

Bildkredit: Mylene2401, Pixabay

2. Överdrivet slickande

Ett annat tecken på en hund i brunst eller brunst är om hon slickar sitt underliv för mycket. Hormoner är boven och orsakar förändringar i din valps kropp, både externt och internt. Vissa husdjur är mer besatta av detta beteende än andra.

3. Vulva Svullnad

Ett fysiskt tecken på brunst är vulvasvullnad. Om din hund är långhårig kanske du inte ser den. Denna struktur kommer dock att bli märkbart större och röd. Det kan också förklara det överdrivna slickandet. Svullnaden kan orsaka klåda.

jack russell i värme

Bildkredit: Reshetnikov art, Shutterstock

4. Vaginal flytning

Som med människor kommer en hund att få blodiga flytningar från hennes slida. Estrus varar en till två veckor . Du kan överväga att stänga av ditt husdjur under denna tid för att hålla ditt hus rent och förhindra en oönskad graviditet. Utsläppet kommer så småningom att klarna upp och bli vattnigt. Det är då din hund är mest fertil.

5. Ökad urinering

Din hund kanske vill gå ut oftare under brunst för att kissa. Svullnad av din valps könsorgan kommer att öka trycket på hennes blåsa, vilket får ditt husdjur att gå ut mer än vanligt. När det är löst kommer din hund att återgå till sin vanliga rutin.

hund som kissar på golvet

Bildkredit: komkrit Preechachanwate, Shutterstock

6. Olämplig montering

Hundar spelar upp många händelser i deras liv. Det är i grunden lekens funktion. Det gäller även parning. Du kanske hittar ditt husdjur montera allt hon kan hitta . Kom ihåg att din hund agerar instinktivt. Skäll inte ut henne för att hon beter sig så här.

7. Förlust av aptit

Vissa husdjur kan känna sig obekväma under denna tid. Det kan påverka din hunds diet. Ett tag kan hon strunta i burkmaten som hon brukar sluka. Vi föreslår dock att du håller ett öga på din valp för eventuella andra symtom, såsom GI-besvär eller slöhet, vilket kan innebära att något annat händer istället.

Sömnig ledsen kung Charles

Bildkredit: Ella_87, Pixabay

8. Svansposition

Du kan se din hund hålla sin svans åt sidan, uppåt eller i andra udda positioner. En del av orsaken är vulvasvullnaden. Det är också ett instinktivt beteende för att indikera att hon är redo att para sig.

9. Flirtande beteende

När din valp närmar sig sin fertila tid kan hon börja agera flirtigt med andra hundar. Hon kan leka och montera andra husdjur, även hanhundar. Allt är en del av uppvaktningsritualen. Du kan också upptäcka att ditt husdjur blir ganska djärvt i sitt beteende.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Om du väljer att inte göra det sterilisera ditt husdjur , är det viktigt att känna till de tydliga tecknen på brunst. Det kan hjälpa dig att förstå din valps förändring i beteende. Det kommer också att varna dig för att hålla en närmare koll på din hund. Det är värt att nämna det över 6 miljoner oönskade husdjur gå in på härbärgen årligen. Vi uppmanar dig starkt att begränsa din hund för att undvika att lägga till dessa siffror.


Utvald bildkredit: Sigma_S, Shutterstock

Innehåll