Giant Kerry Blue Schnauzer (Kerry Blue Terrier & Giant Schnauzer Mix)Höjd: 18-26 tum
Vikt: 30-60 pund
Livslängd: 8-12 år
Färger: Svart, blå, grå, silver
Lämplig för: Mycket aktiva familjer och individer med tidigare hunderfarenhet
Temperament: Energisk, lekfull, intelligent, hårt arbetande, självsäker, vänlig, beskyddande

När den når höjder på upp till 26 tum vid axeln, är Giant Kerry Blue Schnauzer en stor hund, men inte riktigt så stor som namnet skulle få dig att tro. De är en korsning mellan en Jätteschnauzer och a Kerry Blue Terrier , två lekfulla raser som sprudlar av energi.

Dessa hundar är mycket intelligenta och mycket familjeorienterade. De är naturligt beskyddande över sin familj och i allmänhet mer reserverade mot främlingar. Liksom båda föräldraraserna är Giant Kerry Blue Schnauzer enlekfull valpsom är redo att leka hela dagen lång. På grund av detta behöver de verkligen en trädgård som de kan springa runt på för att frigöra den energin. Det här är en ras som lätt kan bli väldigt destruktiv om de blir uttråkade.

Avdelare 1Giant Kerry Blue Schnauzer-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Crispin Parelius Johannessen (@crispin_parelius)

Jättehundar från Kerry Blue Schnauzers är kärleksfulla husdjur, men de har en stark bytesdrift som lätt kan ta över. Även när du väl har tränat kommer du förmodligen aldrig att kunna ta din hund någonstans utan koppel eftersom deras instinkter kan få dem att jaga andra hundar eller djur.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på jätte Kerry Blue Schnauzer-valpar?

Giant Kerry Blue Schnauzer är vad som kallas en designerras, vilket bara betyder att det är en avsiktlig korsning mellan två rena raser. Designerhundar är ofta billigare än rena raser eftersom de inte erkänns av några grupper som AKC och de används inte för hundutställningar. Men Giant Kerry Blue Schnauzern är en ganska sällsynt korsning, så även att hitta en uppfödare av dessa hundar kan vara svårt.

Om du lyckas hitta en uppfödare kan priset på din Giant Kerry Blue Schnauzer-valp variera drastiskt. På den billigare sidan av spektrumet bör du räkna med att betala inte mindre än 0 för att lägga till en av dessa valpar till ditt liv. Som sagt, bli inte förvånad om du ser priser som är mycket högre. Priser så höga som 500 är inte ovanliga för denna ras.

En viktig faktor i priset du betalar är kvaliteten på uppfödaren du köper från. Bakgårdsuppfödare kanske inte ger samma omsorg som professionella uppfödare gör, varför de vanligtvis säljer valpar mycket billigare.

Eftersom denna ras är något sällsynt kan du behöva leta flitigt för att överhuvudtaget hitta en uppfödare. Men det finns ett annat alternativ tillgängligt också; adoption.

Återigen, du kan behöva göra lite seriös sökning, leta igenom internet för att hitta en jätte Kerry Blue Schnauzer som är tillgänglig för adoption. Men om du hittar en kan du spara en hel del pengar eftersom adoption av en valp i allmänhet bara kostar cirka 300 USD.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om jätte Kerry Blue Schnauzer

1.Båda föräldraraserna var hårt arbetande

Även om de flesta jätte Kerry Blue Schnauzers idag lever bortskämda liv som älskade familjemedlemmar, tenderade deras föräldrar att leva mycket svårare liv som arbetande hundar. Jätteschnauzrar har länge använts för en mängd olika jobb i Tyskland. Till exempel användes de som polis- och militärhundar i båda stora världskrigen.

Kerry Blue Terriers har också arbetat hårt i många generationer. Dessa hundar föddes upp som jägare och gårdshundar. Med tanke på smeknamnet blå djävul var dessa hundar tuffa och modiga. Faktum är att de till och med var vana vid grävlingar. På gården vallade de får och nötkreatur, vilket bevisade deras användbarhet som välarbetade arbetare.

två.De är aggressiva mot andra hundar

På grund av Kerry Blue Terrier-blodet inuti dessa hundar är det inte förvånande att de har en stark bytesdrift. Som nämnts var Kerry Blue Terrier skickliga på att jaga ner och fälla grävlingar, som är några farliga varelser som inte ska tas lätt på. Samma starka bytesdrift finns fortfarande i rasen idag och har till och med överlämnats till Giant Kerry Blue Terrier. De vill fortfarande hoppa på varje litet djur de ser, så räkna med att behöva stoppa dem från att springa iväg då och då.

3.De är inte Heavy Shedders

Utsöndring kan vara extremt irriterande för hundägare, vilket gör att ditt hus fylls upp med högar av löst hundhår i varje hörn. Lyckligtvis är Giant Kerry Blue Terrier inte känd för att fälla mycket. Ingen av förälderraserna fäller mycket heller, så det är vettigt.

Kerry Blue Terrier & jätteschnauzer

Bildkredit: Vänster: Kerry Blue Terrier: vgorlitsky, Shutterstock | Höger: Jätteschnauzer: Eliska Zeiskova, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Giant Kerry Blue Schnauzer

Sammantaget är dessa vänliga hundar som kan reserveras med främlingar. Deras föräldrar användes för en mängd olika jobb, inklusive polisarbete och vakthundsarbete, så det är vettigt att de är naturligt skyddande. Likaså är dessa hundar väldigt smarta och de kan få uppgifter att utföra eller jobb att utföra. De behöver faktiskt den mentala stimulansen för att förhindra att de blir uttråkade. Om din Giant Kerry Blue Terrier blir uttråkad kommer du att ha en mycket destruktiv hund på dina händer.

Utöver att de är hårt arbetande och skyddande, är dessa hundar också mycket energiska. De älskar att leka och springa runt. Räkna med att spendera en hel del tid på att hjälpa din jätte Kerry Blue Schnauzer att förbruka all den energin, eller återigen, en destruktiv hund kommer sannolikt att bli ditt resultat.

Är dessa hundar bra för familjer?

På grund av sin naturligt skyddande natur och sina höga energinivåer är jätte Kerry Blue Schnauzers fantastiska familjehundar. De behöver mycket motion och uppmärksamhet, vilket är lättare att ge med flera personer i hushållet. Likaså behöver de mycket utrymme, så en lägenhet är inte optimal för en av dessa hundar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Tyvärr, på grund av deras höga bytesdrift och tendens att vara aggressiv mot andra djur, kommer Giant Kerry Blue Terriers inte bra överens med andra husdjur. Om du socialiseras tidigt och ofta kan din lära sig att tolerera ett annat djur. Men de måste ha vuxit upp tillsammans från det att de var valpar. Annars är det i allmänhet bäst för dessa hundar att vara det enda husdjuret i hushållet.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Reba The Giant Schnauzer (@rebathegiant)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en jätte Kerry Blue Schnauzer:

Mat & Diet Krav

Dessa är ganska stora hundar, så förvänta dig att din Giant Kerry Blue Schnauzer äter en hel del. Tre till fem koppar torrfoder för hundar av hög kvalitet varje dag borde göra susen. Helst bör du matcha maten du ger till din hunds livsstadium. Så, valpar ska ha en valpfoderblandning, seniorer ska få ett seniorspecifikt foder och så vidare.

Träning

Eftersom de är laddade med energi behöver dessa hundar mycket motion. Du bör räkna med att spendera minst en timme varje dag på att slita ner din Giant Kerry Blue Schnauzers energi. Om du inte gör det, kommer du sannolikt att ha ett mycket destruktivt husdjur som river upp din trädgård och ditt hem.

Den timmen måste ägnas åt intensiv aktivitet. En långsam promenad nerför gatan kommer inte att avbryta det. Testa istället att ha en lekfull leksession med ett spel apport eller något liknande.

Träning

Giant Kerry Blue Schnauzer kommer från två arbetsraser och är en mycket smart hund som utmärker sig på att träna och utföra jobb. De kan förstå vad som efterfrågas av dem, men att få dem att göra det kan vara den svåra delen. Det rekommenderas att endast de med tidigare erfarenhet av hundträning försöker träna en av dessa hundar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Ace Diamond Kerry (@ace_kerry)

Grooming✂️

Lyckligtvis är denna ras ganska lågt underhållsmässigt när det kommer till skötsel. Ingen av föräldrarna fäller mycket, så din Giant Kerry Blue Schnauzer kommer sannolikt inte heller att göra det. Faktum är att båda föräldrarna är allergivänliga, vilket betyder att din Giant Kerry också kan vara det.

Du kommer att vilja borsta din Schnauzer dagligen för att se till att pälsen inte blir tovig och trasslig. Bad bör endast utföras när det är absolut nödvändigt.

Dessa hundar kräver lite trimning, vilket ofta är bäst att överlåta till en professionell frisör, så tänk på den extra tid och kostnad som det medför innan du lägger till en av dessa hundar till din familj.

Hälsoförhållanden

En fördel som blandraser tros ha framför rena raser är att de är mindre mottagliga för hälsoproblem som kan plåga båda raserna. Även om detta ofta innebär att designerhundar har färre hälsoproblem att oroa sig för än rena raser, är det inte alltid fallet. Tyvärr är Giant Kerry Blue Schnauzer i riskzonen för en hel del medicinska tillstånd.

Mindre förhållanden
  • Entropion
  • Hypotyreos
  • Autoimmun sköldkörtelinflammation
  • Torra ögon
Allvarliga förhållanden
  • Patellar Luxation
  • Progressiv retinal atrofi
  • Höftdysplasi
  • Svälla
    Entropion:Det är då ögonlocken rullar inåt, vilket kan göra att hårstrån på ögonlocket skaver på hornhinnan. Hypotyreos:En hormonbrist som resulterar i viktökning, fetma, förändringar i din hunds päls, slöhet och mer. Autoimmun sköldkörtelinflammation:Detta är en typ av sköldkörtelsjukdom som får immunsystemet att attackera sköldkörteln. Torra ögon:Det mest uppenbara tecknet på torra ögon är röda, irriterade ögon. Det är då hornhinnan blir inflammerad och tårproduktionen upphör. Patellar Luxation:När din hunds knäskål kan gå ur led eller flytta sig från där den är tänkt att vara, kallas det patellaluxation. Detta är en av de vanligaste orsakerna till hälta hos hundar. Du kommer förmodligen först att märka det som överhoppade steg medan din hund springer eller går. Progressiv retinal atrofi:Det är när fotoreceptorcellerna som utgör din hunds öga börjar atrofieras eller avfall. När de urartar kommer din hunds syn att fortsätta att försämras tills de slutligen blir helt blinda. Höftdysplasi:Ett mycket vanligt hälsotillstånd som drabbar stora hundar oftast. Det är då höften missbildas, vilket resulterar i en felaktig passform mellan lårbenet och höftskålen. Resultatet är smärta, rörelseförlust och så småningom hälta. Svälla:Denna sjukdom är så farlig att den dödar cirka 30 % av hundarna som får den. Det är när en hunds mage plötsligt blåses upp med luft, vilket stoppar blodflödet från bakbenen. Detta orsakar blodansamling och kan bli ännu värre om magen vänder.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Även om de inte är så jättelika som deras namn kan antyda, är de jättelika Kerry Blue Schnauzersstora hundarsom sprudlar av energi och lekfullhet. De gör stora familjens husdjur , särskilt om du har lite tidigare erfarenhet av hundar. De är naturligt skyddande och har relativt lite underhåll, bortsett från deras behov av 60 minuters intensiv träning varje dag. Om du har tid att ägna åt att se till att din hund får tillräcklig motion och aldrig blir uttråkad, kan denna ras vara en perfekt passform för dig och din familj.


Utvald bild: Pashin Georgiy, Shutterstock

Innehåll