KärrhökHöjd: 19-21 tum
Vikt: 45-60 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Svart, vit och brun; citron och vitt; röd och vit
Lämplig för: Aktiva familjer, familjer med mycket tid, stora bostäder med tillgång till gård
Temperament: Intensivt aktiv, rolig, hög bytesdrift, självständig, söt

Det är troligt att du aldrig har träffat en Harrier förut, såvida du inte, naturligtvis, är i jaktbranschen. Så, om vi sa till dig, den här killen är som Beagle, men hans storebror med extra muskler, du kan få en lätt uppfattning om vad du kan förvänta dig av honom. Såvida du förstås aldrig har träffat en Beagle, då skulle vi fråga vilken sten du har gömt dig under!

Harrier är en medelstor till stor hund med intensiva energinivåer, och det är säkert att säga att den här killen bara passar en aktiv familj. Han behöver också en familj som kan tillbringa det mesta av sin tid med honom, för han kommer snabbt att bli uttråkad om du lämnar honom för länge. Resultatet blir skadade möbler och olyckliga grannar som inte orkar mer tjut.

Om du kan tillhandahålla dessa två huvudsakliga frågor av honom, bör du gå vidare som ett hus i brand. Denna rasguide är ett viktigt verktyg för alla som vill bjuda in en Harrier i sina liv. Så låt oss ta reda på allt du behöver veta.Avdelare 1Harrier Valpar – Innan du köper...

harrier valp sitter utomhus

Kredit: Joachim New, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

För det första måste du veta att Harrier är som en Beagle, men på supersteroider. Om det inte ger dig en aning om hur intensivt energisk han är, vet vi inte vad som kommer att göra. Denna valp är inte lämpad för din genomsnittliga familj eftersom inte alla familjer har tid eller energi att ge till honom.

Har du tid att ge honom? Vi skulle föreslå att du redan har fritiden för honom istället för att göra plats i ett redan hektiskt schema. Han behöver mycket, och det skulle vara mer som en livsstilsförändring.

Som du kan förvänta dig har han en otroligt hög bytesdrift, och som sådan kan du inte låta den här hunden vara kopplad. Ingen mängd undervisning kommer att träna detta ur honom. Så om du hoppas på en helt lydig hund som håller dig vid din sida utan koppel, måste du överväga en annan ras helt och hållet. Helst bör han adopteras av en familj med erfarenhet av hundägande och träning.

De har också två vanor som vissa ägare tycker är irriterande. Den första ylar och den andra gräver. Om du har bullerkänsliga grannar eller dyrbara gräsmattor, kanske du vill överväga en annan hundras. Tack och lov visar sig dessa vanor vanligtvis när de är för uttråkade, vilket är ytterligare en anledning till att se till att de får sin välbehövliga träning.

Vad är priset på Harrier Valpar?

Priset för en Harrier-valp från en välrenommerad uppfödare kommer att börja från 000. Tänk på att detta pris kan öka beroende på uppfödarens rykte och valpens härstamning. Om du letar efter en prisbelönt jägare kan du förvänta dig att betala mycket mer än så här.

Valpfabriker vill göra så mycket vinst som möjligt. När det kommer till harrier kommer de sannolikt att föda upp dåliga harrier eller skicka ut större beagles som harrier. Så om du inte vill ha en icke-Harrier Harrier, eller en dålig sådan, bör du hålla dig till välrenommerade uppfödare.

Det bästa sättet att se om de är en ansedd uppfödare är att leta efter en professionell webbplats. De kommer också att uppmuntra dig att träffa dem, se till att du är redo för ett liv med en Harrier och bjuda in dig att träffa valparna och deras föräldrar personligen. De kommer aldrig att pressa dig att lämna över pengar, och totalt sett måste du lita på din magkänsla.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Harrier

1.Harrier kan ändra färg.

Trefärgade harrier bleknar vanligtvis när de åldras, särskilt den svarta färgen. Citron och vitfärgade harrier blir vanligtvis mörkare. Det finns inget sätt att veta om eller hur mycket de kommer att ändra färg.

två.Harriers verkliga ursprung är okänt.

Man tror att det finns fler teorier om den här killens ras ursprung än det finns amerikanska stater. Det mest överenskomna är att han kom från England, troligen på 1200-talet och att hans namn, Harrier, kommer från ordet Hare. Han har ett hat-/kärleksförhållande med Hares.

3.Harrier är en av de sällsynta hundraserna i Amerika.

2020 rankas han av American Kennel Club (AKC) som den 189:e mest populära hundrasen av 196 raser. Detta trots att han erkändes av AKC 1885. Detta beror troligen på att han är en jakthund med intensiva energinivåer, varav de flesta inte har tid för den genomsnittliga familjen.

Harrier hund

Kredit: Viktor Prymachenko, Shutterstock

Avdelare 5

Temperament & Intelligence of the Harrier

Bortsett från sina egenskaper som nämns ovan, är Harrier ett underbart familjedjur för de få utvalda familjerna där ute. Han avgudar inte bara sin mästare, han är också full till bredden av kärlek och tillgivenhet för sin familj. Han älskar att mysa på kvällen efter en lång dag med jakt eller träning. Denna snuggle bugg är en fantastisk varmvattenflaska om det är vad du letar efter.

Han kommer också bra överens med alla familjemedlemmar, från barn ända upp till farmor. Han är respektfull och trots sitt aktiva uppträdande är han lugn i hemmet och vet när han ska vara på sitt bästa uppförande.

Han är ett naturligt flockdjur och föredrar att vara med sina människor eller en annan hund. Att lämna den här killen ensam för länge är ett stort nej-nej. Men det här är bra om du är en sällskaplig familj som tillbringar mycket tid hemma med vänner och utanför familjen. Han välkomnar alla med öppna tassar och har inga betänkligheter att mingla och skaffa vänner.

Är dessa hundar bra för familjer?

Så länge du kan tillgodose hans behov som beskrivs ovan, är den här killen lämpad för familjelivet. Han kan inte bara leva med små barn, utan han kommer också att ta emot besökare och främlingar. Han är också en mångsidig hund, så om du förväntar dig ett nytt mänskligt tillskott till familjen har du inget att oroa dig för när det kommer till att Harrier accepterar dem i fållan.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Detta beror på vilken typ av husdjur du har. Om det är en annan hund, så länge han är väl socialiserad som valp, kommer han att uppskatta hundsällskap. Faktum är att om han är ett enda husdjur kanske du upptäcker att han är lite ledsen utan en annan fyrbent bästis i huset.

Men om du har katter eller gnagare i huset kommer den här killen inte att smälta in väl. Hans höga bytesdrift betyder att om den är mindre än honom och inte är en hund, kommer han att se det som en utmaning att jaga och fånga. Så om du har något annat än en hund eller kanske i framtiden, bör Harrier inte vara ditt val av hundras.

harrier hund i skogen

Kredit: Miroslav Hlavko, Shutterstock

Avdelare 4Saker att veta när du äger en harrier:

Nu när du känner till hans personlighet och måsten från hans snart blivande familj, här är några av hans dagliga behov.

Mat & Diet Krav

Harrier behöver ungefär två koppar högkvalitativ mat varje dag. Hans mat måste kunna ge honom den energi han behöver för att uppehålla honom. Det måste också förse honom med hälsosamma kolhydrater, fibrer, vitaminer, mineraler och probiotiska ingredienser för att hjälpa hans matsmältningssystem.

Harrier, precis som Beagle, är benägen att få fetma. Den här killen skulle göra vad som helst för ett mellanmål, och det skulle han ocksåstjäla något av diskeneller från skåpen om du glömmer att låsa in den. Av denna anledning måste du vara vaksam när det gäller att låsa in mat, både för hans vikt och hans säkerhet.

Övning

Om du missade det behöver Harrier mycket motion. Du måste avsätta mellan 90 och 120 minuter varje dag för att hålla den här killen glad och frisk. Kom regn eller solsken, det finns inga ursäkter med Harrier runt.

På grund av hans höga bytesdrift rekommenderar vi att du inte släpper honom i koppel. Eftersom han är ett flockdjur skulle han uppskatta en vanlig tur till en lokal hundpark så länge han umgicks bra. Se bara till att den är säkrad och att han inte kan springa iväg om han får en doft.

Han är också en mycket intelligent hundras, vilket betyder att du måste variera sina träningsaktiviteter för att hålla honom intresserad. Om han blir uttråkad med sin rutin, eller du, för den delen, kommer han att uppvisa problematiska och oregerliga beteenden.

harri på vintern

Kredit: MargaPl, Shutterstock

Träning

Harriern måste socialiseras som en valp, oavsett hur mycket flockdjur han är. Blanda honom med andra hundar och människor så mycket som möjligt, och utsätt honom för nya miljöer och ljud så mycket du kan. Detta kommer att hjälpa honom att växa till en artig pooch, samt förbättra hans etikett också.

Lydnadsträning är också viktigt eftersom detta kommer att förstärka ditt band med honom. Även om han alltid kommer att välja sina näsborrar framför dina kommandon, bör du vara den som ligger närmast.

Harrier är en naturlig jakthund, men återigen, han behöver fortfarande vägledning om vilka kommandon du vill att han ska lära sig. Om du vill träna den här killen till sin fulla jaktpotential, prata med din uppfödare. De kommer att kunna erbjuda dig vägledning och kontakter i jaktfältet Harrier.

Positiv förstärkningsträning är det bästa sättet att träna Harrier. Hans föredragna belöning kommer sannolikt att vara enScooby mellanmål, eller tre på grund av hans kärlek till mat och snacks. Kom bara ihåg att han är benägen att gå upp i vikt snabbt, så använd dem med måtta.

Grooming ✂️

Harrier har ett enkelt grooming-schema, vilket är lika bra med tanke på hur mycket du kommer att spendera på att träna och leka med honom. Hans korta päls behöver bara en borste en gång i veckan för att ta bort döda hårstrån och för att sprida hans naturliga pälsoljor för att hålla honom frisk och glänsande.

Han har även långa nedfällbara öron, som fungerar som grogrund för bakterier. Det betyder att du kommer att behöva rensa hans öron minst en gång i veckan, kanske mer, till förhindra ansamling av vax och bakterier .

Han behöver bara bada en gång var tredje månad. Han kommer sannolikt att bli smutsig på sina äventyr, och om han gör det, spola ner honom med vatten bara för att ta bort leran och smutsen om du behöver. Han är en allmänt hygienisk hund som är stolt över sitt utseende.

Hälsa och villkor

Harrier är en mycket frisk hund som har en livslängd på 12 till 15 år. Precis som alla renrasiga hundraser lider han av vissa hälsotillstånd mer än andra. Om du är på väg att välkomna denna vackra pojke in i ditt liv, är det viktigt att lära dig om nedanstående hälsoproblem och deras associerade symtom.

Mindre förhållanden

  • Ögontillstånd
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Storleken mellan hanar och honor är den största skillnaden mellan könen. Hanar tenderar att vara störst på både höjd- och viktskalan. Förutom detta är deras personlighet helt beroende av hans uppväxt, träning, träningsrutin och familjemiljö.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Harrier är ensällsynt hundrasi Amerika, men bara på grund av hans extrema träningsbehov. Om det inte var för detta skulle vi förvänta oss att han skulle vara mycket mer populär som familjedjur, med tanke på hur söt och vänlig han är.

Du måste komma ihåg att du inte kommer att passa bäst om du inte arbetar med honom som en jakthund eller ha ett par timmar över varje dag. Han är en intensiv hund att äga, men inte alltför krävande när hans träningsbehov är uppfyllda.

Han kommer gärna att luta sig tillbaka och koppla av, glad i vetskapen om att du älskar honom och att du är inom räckhåll för tassar. Om du kan ge honom allt han behöver, kommer han att ge tillbaka tjänsten i massor av kärlek och vovve sällskap.


Utvald bildkredit: Olga Aniven, shutterstock

Innehåll