KöttsåsHöjd: 10-12 tum
Vikt: 5,5-9 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Vit
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en hund med låg fällning
Temperament: Kärleksfull, lätt att träna, vänlig, lättsam

Bolognese är kanske inte en ras som du har hört talas om förut, men han är definitivt en att hålla på din radar. Den här lilla valpen har mycket att erbjuda på så många fronter. Han är en söt hund som har massor av kärlek att dela med hela din familj. Han är intelligent och villig att lära sig. Dessutom är den här hunden lättsam och kan svänga med slagen, anpassa sig till vad du än skickar i väg.

Bolognese är en uråldrig ras med ursprung som går tillbaka tusentals år. Han har alltid varit en sällskapshund, och det är lätt att förstå varför. Han är den villkorslösa kärlekens affischbarn. Många av dessa egenskaper kommer från en historia av vad du ser är vad du får. Han behandlades av kungligheter som kungligheter och visar det än idag.

Ursprunget till Bolognese är oklar, vilket ofta är fallet när man har att göra med raser med en lång historia. Vissa konton sträcker sig tusentals år tillbaka till sina förfäder. Detta faktum ger dig mycket information om hunden och hjälper dig när du fattar beslut om huruvida han är rätt valp för dig och din familj.Avdelare 1

Bolognese valpar – innan du köper...

bolognese valp

Bildkredit: islavicek, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Bolognesens söta ansikte är förmodligen tillräckligt för att sälja dig på denna valp. Men det är också bra att överväga alla sidor av historien, börja med hans historia. Att vara ett sällskapsdjur säger dig några saker. Han behöver uppmärksamhet, och han kräver det förmodligen också. Båda påståendena är sanna. Bolognese är dock avgjort mer avslappnad än du kan förvänta dig för en liten hund.

Den här valpen kan vara sång när han inte får sin vilja igenom. Det är en vana som du måste tämja tidigt. Å andra sidan har bolognesen en låg vandringspotential, förmodligen på grund av hans bakgrund. Han vet en bra sak när han ser den. Han kommer att stanna nära hemmet. Han är också en smart hund, men han är inte given för så många av de dåliga vanorna som orsakas av tristess som många andra raser har.

Bolognesen är relativt långlivad för en hund. Han har inte många uppenbara hälsoproblem heller. Han är vänlig nog att göra ett utmärkt husdjur. Han är säker på att bli grannskapets hit på den poängen.

Vad är priset på Bolognese-valpar?

Bolognese är en del av American Kennel Club's (AKC) Foundation Stock Service Group . Dessa raser är hundar som är på väg mot fullt AKC-erkännande. Kriterierna inkluderar minst 150 hundar med treåriga generationer med stamtavlor för att gå upp i leden. Bolognese har fortfarande en del att komma ikapp med den poängen. Men det betyder också att det kan vara en utmaning att få en.

Du kan förvänta dig att betala minst 0 för en valp från en ansedd säljare. Se till att valpen är uppdaterad om alla sina vaccinationer och avmaskning. Vi rekommenderar också att du begär att få se anläggningarna såväl som fadern och moderen. Även om Bolognese är en frisk hund, se till att köpa ett husdjur som har genomgått nödvändiga hälsoundersökningar.

Ta heller inte hem en valp som är mindre än 12 veckor gammal. En valp behöver den tiden med sina kullkamrater och mamma för att utveckla immunitet och få ett försprång i utvecklingen. En mer mogen valp klarar övergången till ett nytt hem bättre än en yngre. Att äga en hund är inte ett ansvar att ta lätt på. Det är ett åtagande av både tid och pengar.

Ditt första år av husdjursägande kommer sannolikt att bli det dyraste med kostnaden för att köpa en valp och få sina första omgångar av vaccinationer. Det finns också kostnaden för att sterilisera eller kastrera din valp. Planera om budgetering minst 1 000 dollar per år för det väsentliga. För den här sötnosen kanske du vill lägga till lite extra för snygga färger och rockar .

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bolognese

1.Bolognese föddes för att bli bortskämd.

Vi kan tacka italiensk adel för att ha tagit bolognesen ur dunkel och placerat honom fyrkantig mitt i kungliga kretsar. Denna bedårande valp var en stöttepelare för aristokratin och de rika. En titt på hans ansikte med hans stora bruna ögon, och du kommer att se varför.

två.Hunden och såsen har fått sina namn från samma ställe.

Om du inte hade hört talas om rasen tidigare, kanske du har skrattat när du såg namnet Bolognese. Kanske finns det ett samband mellan den klassiska pastasåsen som utan tvekan är en överseende godbit och den överdådiga uppmärksamhet som valpen har åtnjutit genom sin historia. Båda får sina namn från huvudstaden Emilia Romagna region i Italien.

3.Bolognese fångade många kända personers blick.

Vem kan klandra någon för att ha blivit kär i Bolognese? Han gör det så enkelt! Det var åtminstone vad Katarina den stora av Ryssland, konstnären, Goya och till och med Marilyn Monroe trodde.

Två-bolognese-hundar

Bildkredit: islavicek, Shutterstock

Avdelare 3

Bolognesernas temperament och intelligens

Bolognese är en målvakt på så många nivåer. Han är en liten valp som är lätt att träna och hantera. Han är älskvärd och både villig och kan lära sig snabbt. Om du letar efter en hund av den här storleken med lite underhåll, behöver du inte leta längre, särskilt om du bor i staden. Han är dock fortfarande en handfull för förstagångsdjurägare.

Den här valpen har en angelägen bytesdrift. Det skapar en del distraktioner när det kommer till träning. Du måste hålla ett öga på din Bolognese när han är på gården, speciellt om den inte har ett staket. Den här hunden har också en högre benägenhet att bli kåt. Det är en vana som du måste hantera tidigt. Liksom många andra leksaksraser faller Bolognese ofta offer för småhundssyndrom orsakat av människor.

Den här valpen måste vara uppmärksam på sin storlek, även om du oavsiktligt får honom att tro att han är en större hund än vad han egentligen är. Det leder ofta till annat oönskat beteende.

Är dessa hundar bra för familjer?

Bolognese är ett utmärkt familjedjur. De är lekfulla och aktiva nog att hålla jämna steg med barnen som de kommer att älska. Valpen är tillräckligt avslappnad för att vara tålmodig och mild mot dem också. Hunden är väl lämpad för denna livsstil med konstant uppmärksamhet. Vi kan gå så långt som att säga att han behov den. Han kommer sannolikt att lida av separationsångest om han lämnas ensam under långa perioder.

Hans godhjärtade natur sträcker sig även till främlingar. Ändå är tidig socialisering ett smart alternativ för att se till att han håller denna önskvärda kvalitet. Bolognesens ringa storlek gör honom till en bra följeslagare för att springa ärenden där han kan träffa och hälsa på massor av nya människor.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Bolognesen är lika sällskaplig med andra hundar som han är med människor. Hans bakgrund som sällskapsdjur satte honom i kontakt med andra husdjur, vilket gjorde det en självklarhet för honom att välkomna andra valpar. Men hans starka bytesdrift kommer att vara irriterande för familjekatten att han troligen kommer att jaga runt i huset om han får en chans. Samma försiktighetsåtgärd gäller för andra smådjur i hushållet.

vuxen bolognese

Bildkredit: 2emme0, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bolognese:

Alla hundar, oavsett ras, har sina egenheter, och ibland oönskade beteendeegenskaper. Bolognese är inget undantag. Som vi har nämnt, separations ångest är ett problem, men inte oväntat, med tanke på att rasen har varit ett sällskapsdjur i hundratals år. Andra saker att tänka på är vanliga med många små raser, som t.exChihuahuas.

Mat & Diet Krav

Små raser har bekymmer, särskilt när det kommer till kosten. De mognar snabbt, vilket påverkar mängden mat och kaloriinnehållet i det de äter som daglig kost. De är också känsliga för fluktuationer i deras blodsockernivåer, som är ett resultat av både aktivitet och intag. Du måste ha båda i åtanke för att ge en ordentlig kost för din Bolognese.

Det väsentliga är att ge din valp mat avsedd för små hundar som matchar dessakostbehov. Deras energibehov är högre än större raser. Att växa upp kräver mycket. Det blir absolut nödvändigt att balansera dessa olika syften. Det är där en diet formulerad för rasen gör en betydande skillnad. Det kommer att möta hans behov på alla fronter.

Övning

Bolognese sitter rakt i mitten när det kommer till träningsbehov. Han är varken en soffpotatis eller ett hyperhusdjur. Han har precis rätt mängd spunk och avslappnad attityd som gör honom till ett utmärkt val för stads- eller lantliv. Denna valp har en måttlig tendens att gå upp i vikt. Därför föreslår vi en daglig aktivitet, oavsett om det är en promenad eller leka i vovveparken.

Träning

En av de många enastående egenskaperna hos Bolognese är hur lätt han är att träna. Han vill göra dig lycklig. Den här valpen är också intelligent, så det kommer att göra att lära sig nya trick och kommandon till en enkel sak. Rasen har en måttlig tendens att gå upp i vikt. Därför, vi rekommenderar att du begränsar godsakerna till träningshjälpmedel . De borde göra upp inte mer än 10 % av sitt dagliga kaloriintag .

köttsås

Utvald bildkredit: Pxhere

Grooming✂️

När det kommer till bekymmersfritt hundägande får Bolognese ännu en träff när det kommer till skötsel. Trots sin stora hårmopp fäller den här valpen inte mycket alls. Han gör också ett hyfsat jobb med att hålla sig ren. Hans avslappnade päls är en del av rasstandard . Du kommer behöva borsta det då och då för att förhindra mattor . Du kan också överväga att klippa en valp.

Öronrengöring är en nödvändig del av rutinvården för Bolognese, med tanke på hans risk för infektioner. Du kommer att finna det mycket lättare att göra om du gör det till en vana. Naturligtvis skadar inte en godbit - bara en - heller. Du bör lägga till borstar tänderna och trimma hans tånaglar till din lista med uppgifter också. Kom ihåg att en frisk hund är en glad hund.

Hälsoförhållanden

Bolognese är en frisk hund, vilket borde göra husdjursägandet mer hanterbart för dig. Rutinmässiga veterinärbesök är dock viktiga, med tanke på rasens benägenhet för kroniska, om än mindre medicinska problem. Hälsoundersökningar är också avgörande för både dig och uppfödare. Du har viss försäkran om din valps hälsa, och de kan avstå från att föda upp djur med genetiska problem.

Mindre förhållandenAllvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Legg-Calve-Perthes sjukdom
  • Patellaluxation

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Du kommer att ha en vinnare på dina händer, oavsett om du väljer en manlig eller kvinnlig Bolognese. Båda kommer att göra förtjusande husdjur för alla hem. De två könen är nära i storlek, så det är inte en viktig faktor. Den största skillnaden finns med kostnaden för kastrering kontra kastrering om du väljer att inte föda upp ditt husdjur. Den förra är den dyrare av de två, med en längre återhämtningstid.

Ändra eller hålla ditt husdjur intakt har hälsorisker hur som helst. Det finns också frågan om timing och metaboliska förändringar som kan påverka din valps chanser att gå upp i vikt. Det är ett problem, med tanke på rasens risk att gå upp i vikt. Vi rekommenderar att du diskuterar detta alternativ med din veterinär.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

De säger att bra saker kommer i små förpackningar. Sannare ord har aldrig sagts när det gäller Bolognese. Det finns så mycket att älska med detta lilla energiknippe. Hans söta sinnelag, intelligens och hängivenhet är alla önskvärda egenskaper hos en hund med precis rätt mängd energi för att hålla den intressant. Det viktigaste att komma ihåg om den här valpen är att han behöver din uppmärksamhet.

Bolognesen har mycket att ge till rätt familj som kan förstå hans unika behov och ger honom den kärlek han längtar efter. Även om han inte är det bästa valet för en 9-till-5-livsstil, kommer han att klara sig bra i en familj där det alltid finns någon att leka och hämta med eller mysa i soffan.


Utvald bildkredit: islavicek, Shutterstock

Innehåll