Kan hundar äta äggvita? Är äggvita säkra för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretÄggvita är en tålig och hälsosam frukostmat. Men kan du dela din kärlek till denna läckra rätt med Fido? Svaret är ja . Din hund kan äta äggvita med måtta.Dessutom kan en och annan äggvita som läggs till din hunds måltid vara fördelaktig för hans hälsa.Om du vill lära dig mer om äggvita och din hund, fortsätt läsa.

Avdelare 8

Kan hundar äta äggvita säkert?

Kan hundar äta hårdkokta äggSom vi nämnde tidigare är äggvita helt säkra för hundar att konsumera. De är också ett hälsosamt tillskott till deras kost.

Som ett näringstät foder kan äggvita förse din hund med följande vitaminer och näringsämnen:

 • Folat
 • Järn
 • Vitamin A
 • Vitamin B12
 • Selen
 • Fettsyror
 • Riboflavin

Ännu bättre, ett enda rått ägg innehåller 1,6 gram fett och sex gram protein, som båda är viktiga för en frisk och glad hund.

De möjliga nackdelarna med att mata din hund med äggvita

Om du matar din hund med äggvita är det viktigt att bara göra det med måtta. Att rutinmässigt mata din valp med stora mängder äggvita kan leda till biotinbrist på grund av en enzymhämmare som kallas avidin. Denna hämmare kan också leda till matsmältningssvårigheter, främst hos äldre hundar eller mycket unga valpar.

Avidin kan störa ditt husdjurs förmåga att korrekt absorbera biotin, eller vitamin H och B7. Biotin är avgörande för hud, hår och naglars hälsa. Om din hund matas med äggvita i stora mängder kan den drabbas av hud- och pälsproblem.

Ett annat möjligt problem med att mata din hund med äggvita är risken för salmonella. Dessa farliga bakterier kan orsaka diarré, feber, magkramper och kräkningar.

För att minska risken för salmonellakontaminering, alltid:

 • Köp äggvita från pålitliga källor
 • Köp färska, ekologiska ägg
 • Förvara äggen i kyl och aldrig i rumstemperatur
 • Kassera ägg med ett buckligt eller trasigt skal
 • Koka eller koka äggvitan innan du matar den till Fido

Att mata din hund i stora mängder äggvita kan också påskynda bildandet av gallsyra och hämningen av kolesterolsyntesen, vilket kan öka risken för högt blodtryck.

beagle sitter på stol vid bordet och slickar mun

Bildkredit: ALEX_UGALEK, Shutterstock

Hur man förbereder äggvita för din hund

Använd aldrig ett ägg med trasigt eller buckligt skal. Innan du matar din hund med äggvita, antingen koka eller koka dem för att minska risken för salmonella.

Hur är det med äggskal?

Hundar kan äta äggskal med måtta. De är en utmärkt källa till kalcium för hundar.

För att mata din hund med äggskal på ett säkert sätt, mal äggskalet noggrant i en kaffekvarn tills det är pulveriserat. Strö pulvret över din hunds nästa maträtt.

soliga sidan upp

Bildkredit: thatbaldguy, Pixabay

Avdelare 2

Slutsats

Ägg vita är helt säkra för hundar att äta med måtta. Att ge överdrivna mängder äggvita till din hund kan orsaka negativa hälsoeffekter, inklusive biotinbrist och högt blodtryck. Se till att alltid laga mat eller koka ägg vita innan du serverar dem till ditt husdjur.

Äggvita kan vara fördelaktigt för din hunds hälsa när de erbjuds som enstaka välsmakande godis . Som med alla kostförändringar, rådgör med din veterinär innan du lägger till äggvita till din hunds måltid.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit av: Jill WT, shutterstock

Innehåll