Kan hundar äta äpplen? Är äpplen säkra för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretDu är redo att bita i ett knaprigt, saftigt, sött äpple, men din hund ger dig de där hundvalpens ögon som du har så svårt att motstå. Så du undrar om det är okej att ge din hund en bit av ditt äpple.Är äpplen säkra för din hund att äta? De goda nyheterna är, ja! Äpplen är en säker och hälsosam behandling för din hund, men med några varningar.Avdelare 8

Det friska äpplet

Äpplen är fulla av alla typer av näringsrik godhet. Dessa gyllene, gröna och röda klot av krispig läckerhet finns i en mängd olika; så mycket som 7 500 olika typer av äpplen finns över hela världen!

Ett medelstort äpple innehåller vitaminerna A, B1, B2, B6 och E samt koppar, mangan och polyfenoler (antioxidanter). De innehåller också mycket C-vitamin, fibrer, kalium, K-vitamin och har låga kalorier.hund som matas med äpple

Bildkredit: Agnes Kantaruk, Shutterstock

Några av hälsofördelarna med äpplen kan inkludera:

 • Hålla tänderna rena
 • Främja friska ben
 • Förebygga mental nedgång
 • Hjälper till att förebygga cancer
 • Hjälper till med viktminskning
 • Minskar risken för typ 2-diabetes
 • Öka tillväxten av goda bakterier i din tarm
 • Hjälper till att bekämpa astma
 • Hjälper till att förebygga hjärtsjukdomar

Äpplen är tillgängliga hela året men är vanligtvis inne säsong från mitten av juni till början av november.

Äpplen och din hund

Äpplen är helt klart ett hälsosamt mellanmål för människor, men vad kan de göra för en hund? Några av hälsofördelarna för människor fungerar även på hundar:

 • Äpplen är proppfulla av fibrer, vilket kan hjälpa till med din hunds mag-tarmhälsa.
 • Äpplen kan hjälpa till att hålla din hunds tänder rena och kan till och med tillfälligt hjälpa till med hundens andedräkt.
 • Alla vitaminer, mineraler och antioxidanter kan gynna din hunds allmänna välbefinnande och eventuellt hjälpa till att förhindra framtida hälsoproblem.

Äpplet är också lågt i kalorier och kommer att ge din hund ett gott, sött och krispigt mellanmål som är bra för honom.

äpplen

Nackdelen för hundar

Även om äpplen kan ge många fördelar för din hund, bör vissa frågor beaktas.

För det första, äppelkärnor är inte säkra för hundar . Inte för att de är giftiga, utan för att de utgör en allvarlig kvävningsrisk. Så undvik att ge din valp ett helt äpple att sluka.

För det andra är kostfiber bra för matsmältningssystemet, men att äta för mycket äpple kan göra din hund sjuk. Han kan lida av orolig mage och diarre , så se till att du bara matar din hund en liten till måttlig mängd äpple, inte mer än några skivor.

De flesta antioxidanter finns iskalet på äppletså att du kan mata din hund med skalet och köttet. Du bör dock alltid ta bort kärnan och framför allt fröna, eftersom äppelfrön innehåller en liten mängd cyanid som frigörs vid tuggning. Din hund skulle behöva äta mycket frön för att den ska skada honom, men det är alltid bäst att leka den på ett säkert sätt när det gäller din hunds hälsa och säkerhet.

Tvätta alltid ditt äpple innan du äter det själv eller matar din hund med det för att undvika rester av bekämpningsmedel samt smuts och bakterier. Det bästa sättet att rengöra dina äpplen är att blanda 1 tesked bakpulver i 2 koppar vatten i diskhon eller en skål. Blötlägg dina äpplen i denna blandning i minst 15 minuter, skölj och njut.

Slutligen har äpplen en måttlig mängd socker (fruktos). Om det finns oro för din hunds vikt eller om din hund är diabetiker bör du undvika äpplen eller bara ge det till din hund i små mängder. Du bör diskutera eventuella problem du kan ha med din veterinär om kosten om din hund har problem med sin vikt eller om han är diabetiker.

Detta är tecken på högt blodsocker i din hund:

 • Ökad urinering
 • Viktminskning
 • Extrem törst
 • Depression
 • Överdriven hunger

Om du märker något av dessa symtom hos din hund, kontakta din veterinär omedelbart.

Den allmänna tumregeln är attdu bör undvika äppelmos(såvida du inte vet att det inte finns tillsatt socker) och ge inte din valp någotäppeljuice.Sockerartertenderar att koncentreras i dessa former.

labrador äter äpple

Avdelare 3

Slutsats

Äpplen är ett kassaskåp och hälsosam behandling för din hund,förutsatt att du tar bort kärnan och frönaoch bara ge honom små mängder. När du ger din hund eller valp sitt första äpple, se upp för magbesvär eller andra ovanliga beteenden eller symtom som tyder på obehag.

Du kan leta efter äpple recept för hundar om du vill prova något nytt eller bara ge din hund några tuggor av ditt eget äpple. Kontrollera alltid med din veterinär om du har några problem och kom ihåg att alltid läsa etiketten innan du ger din hund en ny godis. Äpplen finns året runt och är ett billigt och gott mellanmål för dig och din hund.


Utvald bild: Pikist

Innehåll