Kan hundar äta apelsinskal? Vad du behöver veta!

kan hundar äta apelsinskal?

Hundar, som människor, njuter av att äta en söt bit frukt och kommer ofta att njuta av jordgubbar, bananer ochäpplen. Menvad sägs om apelsiner, och specifikt apelsinskal? Är de säkra för hundar att äta, eller bör du undvika att mata ditt husdjur med dem?Det korta svaret är nej. Apelsinskal bör inte matas till hundar .

Apelsinskal i sig är inte giftigt för hundar, och det är inte troligt att det förgiftar dem, men det är ganska svårt för hundar att smälta och konsumtion kan leda till att din hund lider av magbesvär. Apelsinskal kan också vara en kvävningsrisk, så det är en bra idé att se till att du inte lämnar några apelsinskal på en tallrik där din hund kan nå dem.

avdelare 9

Vilka symtom ska jag hålla utkik efter?

Om din hund av någon anledning äter apelsinskal, förutsatt att han har svalt dem utan problem, behöver du inte få panik. Din hund kommer sannolikt att uppleva diarré och kräkningar, men det är osannolikt att det orsakar ett bestående problem, och ditt husdjur kommer sannolikt att vara tillbaka till sitt vanliga jag inom en dag.Om din hund lider av mer än milda symtom, eller om du överhuvudtaget är orolig för din hund, bör du rådfråga din veterinär.

apelsinskal

Bild av congerdesign från Pixabay

Möjliga symtom

  • Kvävning
  • Diarre
  • Kräkningar
  • Depression
  • Dreglande
  • Muskelryckningar
  • Tarmobstruktion

Finns det ett sätt att stoppa min hund att äta apelsinskal?

Apelsinskal doftar fantastiskt och kommer nästan säkert att vara attraktivt för din hund, och om du låter dem ligga runt, finns det en god chans att din hund kommer att försöka äta dem.

Som sådan är det enda sättet att förhindra ditt husdjur från att äta apelsinskal att se till att du inte lämnar något skal där din hund kan nå det, eller undvika att äta apelsiner runt din hund.

avdelare 9

Hur är det med apelsiner? Kan min hund äta apelsiner med skalet?

Enligt American Kennel Club (AKC), matad med måtta, apelsiner är säkra för din hund att äta . De innehåller en rad näringsämnen, vitaminer, mineraler och fibrer som är bra för din hund, och eftersom de också är låga i natrium kan de vara ett utmärkt sött mellanmål att ge dem.

AKC rekommenderar dock att din hund bör begränsas till ett eller två apelsinsegment om dagen och att du måste ta bort allt skal och alla frön innan du matar din hund med apelsiner.

    Relaterad läsning: Kan hundar dricka apelsinjuice? Är apelsinjuice säkert för hundar?
apelsiner

Bild av ivabalk från Pixabay

Jag har hört att apelsiner kan hjälpa mot loppor. Är detta sant?

Ja, apelsinolja är ett användbart naturligt och billigt sätt att eliminera loppor .

Skivade apelsinskal kan kokas i vatten för att frigöra apelsinolja. Sedan, när den har svalnat, kan denna apelsinoljeblandning spridas på din hunds päls, eller blandas med ett gudaschampo och användas för att bada din hund. Du kan också lägga apelsinoljeblandningen i en sprayflaska och spraya den på mattor, möbler, hundsängar och hundleksaker för att behålla dem loppfri .

Du kanske också vill sprida några droppar apelsinolja på din hunds halsband varannan dag.


Utvald bild: Ulrike Leone från Pixabay

Innehåll