Kan hundar äta aubergine? Är aubergine säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretVarje hundägare vet att hundar i grunden är sophantering. De vet vad de vill ha, och vad de vill är att äta all mat i huset!Det är frestande att skämma bort våra hundar, men sanningen är att vissa livsmedel som vi tycker är goda är dåliga för våra hundar. Saker som potatis är dåligt för hundens kost , och choklad kan vara direkt dödligt.Vissa livsmedel är dock lite mindre självklara. Aubergine är ett bra exempel. Är det säkert för hundar att äta? Och i så fall, är det verkligen bra för dem?

Fortsätt läsa för att upptäcka hela scoop om huruvida aubergine är säker för hundar.

Avdelare 8Kan hundar ha aubergine?

För de flesta hundar är svaret på denna fråga ja. Aubergine själv är inte giftig , så det är något hundar kan äta råa.

Du måste dock se upp hur du ger den till din hund, särskilt i början. Även om aubergine är säker för de flesta hundar, finns det fortfarande gott om hundar som har allergier mot det (mer om detta om en minut).

Den goda nyheten är att du kommer att upptäcka svaret ganska snabbt och kan veta om det är säkert att ge dem mer av denna mat.

Kaukasisk herdehund

Bildkredit: Jagodka, Shutterstock

Allergiska reaktioner på aubergine

Som vi sa, vissa hundar är allergiska mot aubergine. Det är för att det är en del av nattljusfamiljen , vilket inkluderar tomater. Många människor är allergiska mot tomater, och tomater är i allmänhet dåliga för en hunddiet . Men med måtta är aubergine säkert för alla hundar som inte är allergiska.

Hur kan du se om din hund är allergisk mot aubergine? Du måste känna igen tecknen. Om de upplever utslag , klåda eller orolig mage, kan de vara allergiska.

Mer allvarliga tecken inkluderar svullnad i ansiktet, smärtsam mage eller till och med kräkningar. Om din hund upplever något av de allvarligare allergiska symtomen bör du ta dem till din veterinär omedelbart.

Fördelar med att hundar äter aubergine

Nu vet du att hundar burk äta aubergine (så länge de inte är allergiska mot det), är nästa fråga: varför skulle du vilja ge din hund aubergine i första hand?

Det korta svaret är att aubergine har ett antal hälsofördelar för människor, och de flesta av dessa fördelar fungerar även för hundar. Till exempel kan det höga fiberinnehållet i aubergine faktiskt hjälpa hundar med matsmältningsproblem.

Aubergine är också proppfull av fytonäringsämnen , och dessa kan hjälpa både hundar och människor att avvärja cancer, hjärtsjukdomar och andra allvarliga problem. Och om inte annat, aubergine är tillräckligt låg i kalorier för att du kan ge den till hundar som en godbit utan att oroa dig för att din pooch packar på kilona!

äggplanta

Bildkredit: Jackmac34, Pixabay

avdelare 9

Matlagnings- och serveringsförslag

Vissa hundar äter nästan allt som du lägger framför dem. Om du har en mer kräsen ätare kan du dock behöva prova några speciella matlagnings- och serveringstips för auberginen.

Eftersom rå aubergine inte är så välsmakande på egen hand, kanske du vill rosta den, men tänk på oljan och smöret för din hunds skull. Du behöver också hoppa över krydda ; även om du kanske gillar de olika smakerna som kryddningen ger fram, kommer de flesta av dem att vara överväldigande för din hund.

Oavsett hur du lagar och serverar aubergine är det alltid bra att kontakta basen med din veterinär först. De kan ha viss insikt om huruvida din hund kommer att vara allergisk och kan ge rekommendationer om hela din hunds diet.


Utvald bildkredit: Pxfuel

Innehåll