Kan hundar äta bananer? Är bananer säkra för hundar?

Den böjda, gula och tropiska godheten som bananen är. Du lägger dem i dina smoothies, i din fruktsallad, eller skalar dem och äter dem som ett snabbt och nyttigt mellanmål. Generellt sett vill hundar oftast ha folkmat för det mesta, så du kanske undrar om du kan mata din hund med lite av din banan?Är bananer säkra för din hund? Det korta svaret är, ja! Bananer är en säker behandling för din hund, men med några mindre varningar, så läs gärna vidare .

Avdelare 8

Den friska bananen

De banan är en tropisk frukt som tillhör Musa-familjen (som inkluderar groblad) och klassas konstigt nog som ett bär. Täckt i en lätt skalad gul jacka är bananen en fast men ändå mjuk och söt frukt som är utsökt och har många hälsofördelar.

svart hund med banan

Bildkredit: PikistBananer är en källa till fibrer och kolhydrater och innehåller mycket kalium och vitamin B6 och C. De ger ett brett utbud av hälsofördelar som:

 • Moderera blodsockernivåerna
 • Tillåter förbättrad matsmältning
 • Hjälper till med viktminskning: kan få dig att känna dig mätt och hjälper till med träning
 • Stödja hjärthälsa
 • Innehåller antioxidanter
 • Kan förbättra njurhälsa

Bananer finns tillgängliga året runt eftersom de transporteras runt om i världen från tropiska regioner (bananer har sitt ursprung i Sydostasien och odlas idag i Indien, Afrika, Kina samt Syd- och Centralamerika).

Bananer och din hund

Hälsofördelarna med bananer för människor är väldokumenterade, men hur påverkar de hundar? Tja, samma nyttiga vitaminer och mineraler som finns i bananer är också bra för din hund. Kalium och vitaminer i bananen gör demett hjärthälsosamt mellanmålför både människor och hundar. Kostfibrerna som finns i bananen kommer också att hjälpa din hunds matsmältningssystem.

Du kan ge bananen till din valp i små bitar direkt från källan eller mosa den och lägga till den i hennes mat. Bananen kan också frysas, skalas och skäras i små skivor under varma dagar som en kall och söt godbit.

banan

Nackdelen för hundar

Även om bananer är avgjort hälsosamma, finns det några problem du bör notera. Kostfibrer är mycket bra för matsmältningssystemet, men för mycket kan skapa orolig mage och diarre , så små mängder banan hjälper till att undvika detta problem.

Medanbananskaletär inte skadligt för din hund, det innehåller en måttlig mängd fibrer och kan göra din hund sjuk om den förtäras. Bananhud är svårt för din hund att smälta och kan potentiellt orsaka en blockering i tarmkanalen eller visa sig vara en kvävningsrisk.

Den sista potentiella risken med bananer är att de är relativt höga i socker (fruktos). Om du har en diabetiker eller en som kämpar med fetma bör du undvika bananer eller bara ge små mängder som ett sött mellanmål då och då. Prata alltid med din veterinär om du är orolig för din hunds kost och hälsa.

Om du är orolig för din hunds blodsockernivåer, här är några tecken på högt blodsocker :

 • Överdriven törst
 • Viktminskning
 • Extrem hunger
 • Depression
 • Ökad urinering

Om din hund uppvisar något av dessa symtom, kontakta din veterinär omedelbart.

brun hund äter banan

Bild: Pikrepo

Avdelare 3

Slutsats

Bananer är en säker och hälsosam behandling för din valp så länge du bara ger henne små bitar och ser till att hon inte får i sig något av skalet. Titta på din hund efter tecken på obehag eller magbesvär och kontakta din veterinär om du någonsin är orolig för din hunds hälsa.

Du kan också göra dina egna hemgjorda banangodis från recept som den här . Alla typer av recept för hundar kan hittas på nätet, och det ger dig inte bara kontroll över ingredienserna till din hund, det är också roligt att göra (speciellt om du har barn som vill hjälpa till).

Tala dock med din veterinär närlägga till folkmat till din hunds döt. Så länge det är med måtta och du inte använder det för att ersätta näringsämnen som annars kan finnas i din hunds vanliga foder, är en och annan bananbit ett bra sätt att göra din hund glad och hålla henne frisk.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: t_watanabe, Pixabay

Innehåll