Kan hundar äta Beef Jerky? Är Beef Jerky säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretSom hundägare matar många av oss våra hundar delar av våra måltider hela tiden. Med vissa livsmedel är detta inte ett stort problem eftersom de kan vara ofarliga godsaker som inte kommer att ha några negativa effekter på din hunds hälsa. Men andra livsmedel kan vara skadliga och till och med potentiellt dödliga.Ibland kan maten som kan vara farlig för våra hundar vara överraskande. Det är fallet med beef jerky, ett foder som de flesta av oss skulle anta är helt säkert för din hund att äta. Även om det kan verka som fallet, kommer du att se det vid närmare granskning Beef jerky är inte det säkraste mellanmålet för din hund .Avdelare 8Kan min hund äta Beef Jerky?

När du tänker på livsmedel som är giftigt för hundar är det inte troligt att beef jerky hamnar längst fram på listan. Faktum är att den förmodligen inte alls finns med på listan!

Många skulle anta att eftersom det bara är kött och att det är väldigt likt de köttpinnar du köper som godsaker till din hund och förmodligen inte kommer att skada din valp alls.På ytan verkar detta vara ett säkert uttalande. Men när du väl dyker djupare in i ingredienserna som används i beef jerky kommer du att se att detta inte riktigt är fallet.

Men du kanske invänder, beef jerky görs inte bara med nötkött!

Utan tvekan är nötkött huvudingrediensen. Men hur är det med alla konserveringsmedel som används för att hålla det säkert utan kylning? Och vad sägs om alla kryddor som ger den den fantastiska smaken? Tyvärr är dessa ingredienser som inte är bra för hundar.

Natriuminnehåll

Enligt Centers for Disease Control and Prevention , bör människor begränsa sitt natriumintag till högst 2 300 milligram per dag. En snabb internetsökning kommer att avslöja att ett enda uns beef jerky innehåller 590 milligram natrium. Så även för oss har en enda portion beef jerky mer än en fjärdedel av din dags rekommenderade maximala natriumintag.

Låt oss nu titta på hur det kan jämföras med din hund. Jordbruks- och naturresursnämnden säger att en 33-pund hund bör konsumera maximalt 100 milligram natrium per dag . Om du fördubblar det för en hund på 66 pund, en ganska stor hund, är det fortfarande maximalt 200 milligram natriumintag per dag.

Låt oss jämföra det med beef jerky. Ett enda uns har 590 milligram natrium, men din hund kan bara äta 200 milligram på en dag. Det betyder att ett uns beef jerky innehåller ungefär tre gånger så mycket natrium som din hund säkert kan konsumera på en enda dag.

Om din hund bara väger 33 pund, innehåller samma uns beef jerky ungefär sex gånger så mycket natrium som din hund säkert kan få i sig på en hel dag. Så, vad händer om du matar din hund två uns eller till och med tre? Du kommer att gå över deras dagliga rekommenderade natriumintag med stor marginal.

Kryddor

Natrium är inte den enda farliga föreningen för din hund som finns i beef jerky.

Vi älskar beef jerky för den läckra smaken, som produceras av en speciell blandning av kryddor som gör det så gott. Även om dessa kryddor bara ger oss smak, kan de göra mycket värre för våra hundar som inte är menade att äta några av dessa kryddor alls.

I beef jerky, två kryddor, i synnerhet, gör sig inte bra med våra hundar - lök och vitlök.

Lök och vitlök ingår i familjen allium av växter. Dessa växter kan skada organ och till och med röda blodkroppar. Detta kan leda till andningssvårigheter när blodkropparna inte längre kan transportera syre genom din hunds kropp.

Så detta betyder att just de kryddorna som gör beef jerky så läckra för oss är samma kryddor som gör det farligt för din hund.

sjuk valp

Bildkredit: Bruno Cervera, Pexels

Avdelare 4

Human Beef Jerky vs Dog Jerky

Hittills har vi diskuterat beef jerky som gjordes för människor. Men hur är det med jerky gjord speciellt för hundar?

I allmänhet kommer hundspecifika jerky att vara hälsosammare än mänskliga alternativ. Jerky för hundar har generellt mycket färre ingredienser. Detta innebär färre kryddor och mycket mindre natrium, vilket kan resultera i en mycket hälsosammare behandling för din fyrbenta familjemedlem.

När du letar efter hundryckig, ta en titt på ingredienslistan. Du vill hitta jerky som har så få ingredienser som möjligt. Faktum är att om den bara har en enda ingrediens är det det bästa alternativet.

Dödade Dog Jerky över 1 000 hundar?

Du kanske har hört a skrämmande nyhet drevs av NBC 2014 om hundar som dör efter att ha ätit hundryckiga godsaker. Detta är helt sant och över 1 000 hundar dog.

Rycken som dödade dessa hundar importerades från Kina. Som det visar sig, denhundar fick njursjukdomeftersom dessa godsaker var förorenade.

Självklart måste du vara försiktig med vilka godsaker du matar din hund. Bara för att de säljs i en butik och är märkta med hundgodis gör dem inte säkra. Det är därför vi rekommenderar att du tar en titt på ingredienslistan och tar reda på vad som verkligen finns i dessa godsaker innan du matar dem till ditt älskade husdjur.

Som en allmän tumregel bör du också hålla dig borta från billiga hundgodis.

tallrik beef jerky

Bild: Pikist

Hemlagad Jerky vs Butik Köpt

En sista fråga som många ställer gäller hemmagjord jerky: är det lika illa som butiksköpt jerky för din hund?

Det beror på hur du gör det. En bra sak med att göra jerky själv är att du vet exakt vad den innehåller. Du kan hålla borta någon av de skadliga tillsatserna, hålla natriumnivåerna låga och till och med undvika att tillsätta kryddor så att det är säkert för din hund.

Om du gör alla dessa saker bör din hemmagjorda beef jerky vara helt säker för din hunds konsumtion.

Avdelare 5

Slutsats

Även om beef jerky kan verka som en ofarlig behandling att erbjuda din hund, är sanningen att det kan vara farligt på grund av konserveringsmedel och kryddor. De höga halterna av natrium som finns i beef jerky kan få din hund att få i sig många gånger mer salt än vad de borde konsumera på en enda dag.

Värre, den lök och vitlök används för att lägga till smak till beef jerky kan faktiskt vara mycket skadligt för din hund. Håll dig till hundryckiga och hemgjorda godsaker istället för att mata din lurviga vän med skadlig mänsklig ryckig.


Utvald bildkredit: Daniel Albany, Pixabay

Innehåll