Kan hundar äta bröd? Är bröd säkert för hundar?

Om ditt hushåll är som de flesta finns det förmodligen alltid en limpa på bänken eller i kylen. Bröd är det perfekta tillskottet till måltider när som helst på dagen, och det är också ett bra mellanmål. Som hundägare kanske du undrar om du kan ge din hund en bit bröd när den tittar på dig med de där söta tiggande ögonen. Så, är det OK att ge bröd till hundar? Ja men…Liksom många saker relaterade till din hunds diet, är det korta svaret inte hela historien, och det finns andra överväganden. Finns det några hälsoproblem att oroa sig för? Och hur mycket bröd ska hundar äta? Svaren på dessa frågor och fler hittar du nedan!

avdelare 9

Hundar kan äta vitt och vetebröd

Vitt- och vetebröd är inte nödvändigtvis farligt för hundar såvida de inte äter en hel limpa, i så fall kan de få ganska ont i magen ett tag. En och annan bit vanligt bröd är OK för din hund och kan till och med förse dem med lite extra näringsämnen för att komplettera deras vanliga diet. Men kom ihåg att vitt bröd inte erbjuder mycket mer än vissa enkla kolhydrater. Äter för många enkla kolhydrater kan leda till utveckling av problem som hjärtsjukdomar och diabetes inte bara för dig utan för din hund också.

Ett bättre alternativ är att mata din hund med fullkornsbröd som erbjuder en bra källa till vitaminer, spårmineraler och antioxidanter . Fullkornsbröd kommer inte att öka din hunds blodsocker som vitt bröd kan, och det kommer bättre att hjälpa till att stilla hungern tills nästa måltid närmar sig. Bara för att ett bröd påstår sig vara fullkorn betyder det inte att det verkligen är det. Du bör läsa ingrediensetiketten och se till att den första ingrediensen på listan specifikt säger fullkorn eller fullkorn.

kan hund äta bröd

Kredit: Demkat, Shutterstock

Hundar bör aldrig äta bröd som innehåller dessa ingredienser

Din hund bör inte äta bröd med många extra ingredienser eller fyllmedel för att säkerställa att den inte får några negativa reaktioner på det. Till exempel bröd med russin i kan leda till njursvikt och till och med död om din pooch scarfs en bit ner. Du bör också undvika att mata bröd som innehåller följande ingredienser:

Om brödet du njuter av råkar innehålla någon av dessa ingredienser, var på den säkra sidan och motstå frestelsen att dela det med din valp. Ta en hundgodis eller en vanlig brödbit istället.

Håll rå jästdeg borta från Fido

Kokt bröd kan vara OK att mata din hund, men jästdeg som ännu inte har kokats bör till varje pris hållas borta från din hund. När en hund äter rå deg med jäst i, förblir jästen aktiv och fortsätter att expandera i hundens mage. Aktiv jäst kan skapa metabolisk acidos och andra allvarliga problem. Om din hund får i sig rått jästbröd bör du omedelbart kontakta din veterinär och vara beredd att ta din hund för professionell behandling.

rå bröddeg

Roliga serveringsidéer som din hund säkert kommer att älska

Liksom människor gillar hundar lite variation i kosten. Så istället för att mata din hund vanligt gammalt bröd, överväg att piffa upp mellanmålet lite. Du kan strö lite kanel på brödet för att lindra artrit och hjälpa din hund att hålla en hälsosam vikt . De flesta hundar älskar smaken av kanel och klagar inte om de hittar något på sin brödskiva vid mellanmål. Här är några andra idéer att överväga:

  • Göra enBanansmörgås– Skiva en halv banan tunt och lägg sedan skivorna på en brödbit. Vik brödet på mitten och servera det till din valp. Bananer är en utmärkt källa till flera näringsämnen som din hund behöver som kalium och vitamin B6.
  • Skapa inslagna morotsgodis – Strimla en morot och lägg strimlarna på en brödbit. Rulla ihop brödet och använd lite vatten för att täta ändarna. Din hund kommer att älska denna goding och dra nytta av den hälsosamt matsmältningssystem att morötterna hjälper den att underhålla.
  • Baka Black Bean Treats – Skär lite bröd och mosa ihop bitarna med en burk svarta bönor för att göra en deg. Rulla sedan degen till flera små bollar och tryck ner bollarna på en plåt till platta skivor. Grädda sedan skivorna i din ugn i 300 grader i cirka 15 minuter eller tills godsakerna börjar bli knapriga. De svarta bönorna i dessa godsaker kommer att förse din hund med lite extra protein och fibrer bland andra viktiga näringsämnen .

Om din hund gillar knapriga godsaker kan du alltid bara sätta enbit brödi brödrosten och skär upp den för att använda som godsaker för dagen.

Avdelare 5

Några sista tankar

Sanningen är att bröd inte är ett nödvändigt foder för hundar. Så om du inte vill ge den till din hund, må du inte dåligt över det. Din hund kan få alla hälsofördelar som fullkornsbröd skulle ge genom sin egenhundmat av hög kvalitetoch andra näringsrika godsaker. Om du bestämmer dig för att ge din hund bröd, överdriv inte det. En bit bröd då och då är bra. Men att mata din hund med bröd varje dag kan leda till att de äter mindre av sin egen mat som haralla vitaminer och mineraler de behöver för att trivas.

Om du någonsin har gjort detmatat bröd till din hund, hur reagerade han på godbiten? Vi vill gärna höra din upplevelse i kommentarsfältet nedan!


Utvald bildkredit: Demkat, Shutterstock

Innehåll