Kan hundar äta couscous? Är Couscous säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretJa, hundar kan äta enkel couscous i små mängder . Den bör inte utfodras i stora mängder, eftersom den inte innehåller alla de näringsämnen som din hund behöver. De behöver äta mycket annat också.Couscous är ett fullkorn som är gjord av vete eller korn. Det liknar ris men är mer näringsrikt. Den innehåller en mängd olika näringsämnen som din hund kan behöva, inklusive fibrer och selen. Det bör dock inte utgöra huvuddelen av din hunds diet.

Du bör också vara försiktig med couscous med vad som helst i. Couscous är ofta smaksatt eller gjord med kryddor. Vissa av dessa saker kanske inte är lämpliga för hundar. Den är gjord av vete, så den är inte glutenfri. Detta borde dock vara bra för de flesta hundar. Men du kanske vill undvika det om din hund har en glutenallergi .

Coon Hound äta

Bildkredit: SillyDogPhotos, Shutterstock

Avdelare 8Farorna med couscous

I sig är couscous bara bra. Den är gjord av antingen vete eller korn, vilket är perfekt för våra hundar att äta. Många hundmat innehåller dessa ingredienser. Det är också ett fullkorn. Fullkorn innehåller många näringsämnen som är bra för våra hundar.

Det betyder dock inte att alla hundar mår bra av att äta couscous. Vissa hundar kan vara känsliga för kolhydrater, som de med diabetes. I det här fallet bör du undvika att mata stora mängder couscous. Om din hund smyger några från disken, om du bör vara orolig eller inte, beror på deras exakta hälsotillstånd och svårighetsgraden av deras sjukdom.

couscous-pixabay

Kredit: Bru-nO, Pixabay

Eftersom den är gjord av vete innehåller den gluten. Om din hund är känslig för gluten är detta inte lämpligt foder för den.

Av dessa skäl kan vi inte rekommendera couscous till Allt hundar.

Dessutom, som vi tidigare har sagt, måste du vara försiktig när du matar dem med kryddad couscous. Många lägger till vitlök eller lök till sin couscous. Båda dessa kryddor är giftiga för hundar. Andra vanliga kryddor kan också orsaka problem, som salt. För mycket natrium kan vara ett problem för hundar. Lite salt för oss kan vara mycket salt för en mindre hund. West Highland White Terrier hund hemma eating_alejandro rodriguez_shutterstock

Blanda Couscous med annan mat

Många människor kommer att blanda couscousen med andra livsmedel innan de ger den till sin hund. Magert kött fungerar bäst för detta, eftersom det hjälper till att balansera mellanmålet eller måltiden. Däremot kan du tekniskt sett blanda couscousen med något annat foder som är säkert för hundar.

De som matar sin hund med en hemmagjord diet kan välja att använda couscous för kolhydratdelen av måltiden. Denna mat är också något högt i protein , vilket gör det till ett bättre val än vissa andra alternativ, som ris.

Vi rekommenderar att blanda denna mat med lite protein om du planerar att det ska vara ett rejält mellanmål eller en måltid. Magert kött är det bästa alternativet, men det finns andra som grekisk yoghurt, till exempel.

Avdelare 7

Bildkredit: alejandro-rodriguez, Shutterstock

Hur mycket couscous ska jag ge min hund?

Det beror på om du matar couscous som en godbit eller som en del av en hemlagad måltid. En matsked couscous per nio pund för en måltid är ett utmärkt ställe att börja. Du måste dock ändra mängden så att den passar din hund. Vissa hundar behöver mer kött än andra.

Som du kan se, även när du matar den som en del av en måltid, du borde inte mata din hund så mycket couscous. Vi rekommenderar generellt att endast mata en matsked som mellanmål en gång om dagen.

Du vill inte mata din hund för mycket couscous, eftersom det kan minska mängden annan mat som den når.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll