Kan hundar äta brunt socker? Är brunt socker säkert för hundar?

Hundar kan äta farinsocker, men - precis som människor - borde de verkligen inte. Det finns inget giftigt i brunt socker för hundar, men sockerrik kost är ännu värre för våra fyrbenta vänner än för oss människor. Dieter med hög sockerhalt leder till fetma, diabetes och en kraftigt reducerad livslängd hos hundar, precis som det gör hos människor. Summan av kardemumman är att du bör undvika att ge din hund söta godsaker om du vill att den ska leva ett långt och hälsosamt liv. Låt oss prata om några av detaljerna och gå igenom några hälsosamma mellanmål du kan ge din hund som alternativ till sötsaker. brunt socker-pixabay

Ska hundar äta socker?

Hund i köket

Kredit: feelphotoz, Pixabay

Vi vill inte gå in för mycket på biologiska ogräs, men det enklaste svaret är livsmedel med hög sockerhalt som leder till fetma, vilket stressar kroppens system på många skadliga sätt. Socker ger energi, och mat kan vara nyttig även om den innehåller socker. De flesta frukter har en stor mängd socker i sig, men frukter rekommenderas ofta som en del av en välbalanserad, hälsosam kost. Vad händer här?

När du eller din valp äter mat med mycket socker kommer det sockret att omvandlas till fett om du inte använder det. Modern mat har så mycket socker i sig att det är lättare än någonsin att få en betydande del av dina kalorier på en dag från socker utan att ens inse det.

Detta problem förvärras för din hund helt enkelt på grund av deras minskade kroppsvikt. En enda sockerkaka skulle överstiga mängden din hund borde ha många gånger om. Med tiden kommer överdrivet sockerintag att leda till viktökning och fetma om det inte kontrolleras. Överviktiga hundar lider av samma sjukdomar som drabbar överviktiga personer: diabetes, hjärtsjukdomar och ledvärk.

Farinsocker kan verka som en obearbetad, mer naturlig form av socker, men det är det inte. Både brunt och vitt socker är sackaros. Enkelt uttryckt är socker socker. pomeranian äter en skivad mango

Hälsosamma alternativ

Det finns många hälsosamma alternativa snacks du kan ge din fyrbenta vän som gör dem hälsosammare samtidigt som de får vifta i svansen.

Hundgodis

Utvald bildkredit: Pikrepo

Gå in i vilken djuraffär som helst så hittar du en gång som enbart är dedikerad tillhundgodis.Hundspecifika godsaker kan vara en blandad påse eftersom näringsvärdet och säkerheten hos ett mellanmål beror på vilka ingredienser som finns i det. Din veterinär är en fantastisk resurs för att hitta de bästa och hälsosammaste godsakerna till din kompis. De kan styra dig i rätt riktning och se till att du inte köper något som är skadligt för din hunds hälsa.


Frukt

Bildkredit: PMETphotography, Shutterstock

Hundar älskar, ja, i stort sett allt du kommer att ge dem, men framför allt frukt. Bananer, blåbär , och äpplen alla gör söta snacks din hund blir galen efter, men de har också många näringsmässiga fördelar. Med måtta kan frukt vara en hälsosam komponent i din hunds kost som inte är så dålig för dem.

Naturligt förekommande socker är dock fortfarande socker, så var noga med att inte överdriva det. Små mellanmål gör en lång väg till att få din hundvän att känna att de får något utan att ha en negativ inverkan på deras midja.


Grönsaker

Bildkredit: Ellina Balioz, Shutterstock

Många grönsaker är också utmärkta snacks för hundar , och vanligtvis har de mindre sockerinnehåll än frukt. Sötpotatis, morötter, gröna bönor och palsternacka är alla vitaminrika alternativ för hälsosamt mellanmål mellan hundar. De är kalorisnåla och krispiga, vilket hjälper till att upprätthålla hundens tandhälsa. Andra grönsaker, som broccoli och bladgrönsaker, kan också vara bra val men bör ges sparsamt för att undvika magproblem.

Slutsats

Socker är lika dåligt för hundar som det är för människor, och det är bäst att helt enkelt undvika att ge din hund några söta godsaker. Fetma, diabetes och andra viktrelaterade sjukdomar plågar överviktiga hundar, och det är vårt ansvar som husdjursägare att fatta beslut som håller dem friska.

Att motstå deras sötaste tiggeriförsök kan dra i hjärtat, men det är viktigt att stå fast om du vill att din valp ska leva ett lyckligt och hälsosamt liv. Det finns gott om smaskiga snacks du kan mata din hund istället för ohälsosamma sockerhaltiga. Som alltid, sök veterinärråd innan du ändrar din hunds diet.


Utvald bildkredit: GabiSanda, Pixabay

Innehåll