Kan hundar äta godis? Är godis säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretÄr du en av dem som alltid har några chokladkakor, Sour Gummies eller paket Skittles i skafferiet redo för ditt nästa helg Netflix maraton? Eller är du mer kännaren av fin importerad choklad? Hur som helst, om du har godis i huset och du har en hund, kommer du sannolikt att upptäcka att din lurviga vän är lika intresserad av dina sötdoftande godsaker som du och kommer snabbt att ta tillfället i akt att hjälpa sig själv de finner ligga.Vi vet alla att för mycket godis är dåligt för oss, men hur är det med din hund? Kan hundar äta godis, eller blir de sjuka?Frågan är inte enkel att besvara, eftersom det verkligen beror på vad godiset är gjort av. Vissa godisar innehåller ingredienser som är giftiga för hundar, medan andra inte kommer att göra dem någon skada om de inte konsumerar för stora mängder. Godis av något slag är dock inte särskilt bra för din hund, så vi föreslår att du är försiktig och inte låter ditt husdjur äta godis alls. terrierhund med choklad

Vilka ingredienser i godis är giftiga för hundar?

Sjuk fransk bulldogg

Bildkredit: Sonja Rachbauer, Shutterstock

Om din hund av en slump har lyckats få tag i godis medan du inte letade, är det viktigt att kontrollera ingredienserna, eftersom det finns några saker som ofta finns i godis som hundar aldrig bör äta.Xylitol

Xylitol är ett naturligt förekommande ämne som vanligtvis utvinns ur majsstärkelse och tillverkas till ett vitt pulver som ser ut och smakar som socker. Det används ofta i dietprodukter och lågsockerprodukter som sockerersättning och kan ibland hittas i vissa godisar och tuggummin, särskilt de som annonseras som låga i socker eller sockerfria.

Xylitol är också extremt giftigt för hundar, och även en liten mängd kan göra din hund allvarligt sjuk. Enligt VCA Animal Hospitals hemsida , Xylitol kan orsaka hypoglykemi, kramper, leversvikt eller till och med död hos hundar.

Symptomen på Xylitolförgiftning utvecklas snabbt och kan inkludera:

 • Kräkningar
 • Svaghet
 • Brist på koordination
 • Svårigheter att gå eller stå
 • Depression eller letargi
 • Skakningar
 • Anfall
 • Äta

Om du misstänker att din hund har förtärt några produkter som innehåller Xylitol, bör du omedelbart kontakta Pet Poison Helpline på 800-213-6680 (endast invånare i USA) eller din veterinär.

Choklad

Det är de flesta medvetna omchoklad kan göra hundar sjuka. Men sanningen är att beroende på typen av choklad, mängden som konsumeras och vikten på din hund, kan chokladkonsumtion ha olika grader av toxicitet och kan ha liten eller ingen effekt på din hund eller kan faktiskt vara dödlig . Därför, om du alls är osäker på hur mycket choklad din hund har ätit bör du omedelbart kontakta din veterinär.

Symtom att se upp för inkluderar:
 • Kräkningar
 • Magbesvär
 • Skakning
 • Anfall
 • Hyperaktivitet
 • Snabba eller oregelbundna hjärtslag

Du kanske också tycker att detta är enkelt att använda HundchokladtoxicitetsmätarePetMD.com webbplats användbar för att bestämma den sannolika reaktion som din hund kommer att få på all choklad som den har ätit.

Söt hund med inslaget godis i munnen

Bildkredit: Mylene2401, Pixabay


Russin

Russin, som färska druvor, kan vara extremt giftigt för hundar och kan i vissa fall orsaka njursvikt. Men till skillnad från vissa andra ingredienser är russin inte giftiga för alla hundar, och vissa kan konsumera dem utan att drabbas av några negativa effekter. Tyvärr finns det inget sätt att förutsäga om din hund kommer att vara en av dem som drabbas, och som sådan bör du göra allt du kan för att säkerställa att din hund inte äter dem.

Det finns en hel del godis och chokladkakor som innehåller russin, och de finns också ofta i yoghurttäckta snacks och blandade frukt- och nötkombinationer.

Enligt PetMD webbplats , russin är giftigare än färska druvor. Detta tros bero på att de är torkade och har ett mer koncentrerat toxin.

De viktigaste symptomen på druv- och russinförgiftning är:
 • Illamående
 • Kräkningar
 • Diarre
 • Ökad törst och urinering
 • Letargi

Som med all misstänkt förgiftning, om du misstänker att din hund har ätit några russin, bör du omedelbart söka råd från din veterinär, eftersom om den behandlas snabbt, kommer din hund att ha en mycket bättre chans att återhämta sig.

Bildkredit: mirkosajkov, Pixabay


Macadamianötter och svarta valnötter

De flesta vet att nötter kan vara en kvävningsrisk för hundar, men både macadamianötter och svarta valnötter är giftiga för hundar. Det är därför extremt viktigt att kontrollera ingredienserna i alla godis din hund konsumerar som innehåller nötter för dessa produkter.

Båda dessa nötsorter kan orsaka kräkningar, muskelsvaghet, skakningar, hög temperatur och anfall hos hundar och bör alltid undvikas. Som med de andra giftiga ingredienserna, om du tror att din hund kan ha konsumerat någon av dessa nötter, bör du omedelbart söka råd och hjälp från din hunds veterinär.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll