Kan hundar äta gräddfil? Är gräddfil säkert för hundar?

Välj Namnet På Husdjuretkan hundar äta gräddfil

När du sätter dig ner för att njuta av en god måltid och din älskade hund ger dig de ack så svåra att motstå valpögon, är det helt enkelt mänsklig natur att vilja dela lite av din mat med din lurviga familjemedlem. Men kräsna hundägare vet att detta inte alltid är i deras hunds bästa intresse, vilket är anledningen till att du gör din forskning innan du matar din hund med något av ditt foder.Som tur är är gräddfil inte skadlig för hundar. Efter att ha hopat lite gräddfil på dina fajitas, är det ok att hunden slickar skeden? Eller så kanske du ville lägga en klick gräddfil på maten för att liva upp den. Är det okej?Det kommer inte att skada din hund och det kan till och med ge din valp en god portion hälsosam näring det kan vara fördelaktigt. Men det betyder inte att du ska lämna över hela badkaret. Dessutom finns det vissa fall där du definitivt inte vill ge din hund gräddfil. Låt oss undersöka detta foder och dess effekter på din hund mer i detalj.Avdelare 8Är gräddfil säkert för hundar?

Det korta svaret är ja, gräddfil är säkert för hundar. Det är giftfritt för hundar och kommer inte att orsaka några problem hos de flesta friska hundar.

Naturligtvis, som de flesta nya livsmedel, bör du introducera det långsamt för din hund. Börja med små mängder så att din hunds matsmältningssystem har en chans att vänja sig vid detta nya foder. Att introducera något nytt foder för snabbt kan resultera i negativa effekter, oavsett foder. Dessa kan inkludera orolig mage, kräkningar och diarré.Fransk bulldogvalp äter gräddfil_marina kadyrova_shutterstock

Kredit: Marina Kadyrova, Shutterstock

När ska du inte ge din hund gräddfil?

Även om gräddfil är bra för de flesta friska hundar, skulle alla laktosintoleranta hundar göra klokt i att hålla sig långt borta från detta foder. Laktosintolerans är ganska vanligt hos hundar, särskilt när de övergår från valp till vuxen ålder.

Gräddfil är en mejeriprodukt och den är gjord på laktos. Om den matas till någon laktosintolerant hund kommer de med största sannolikhet att bli sjuka. Det kommer att börja med gas, sedan gå vidare till kräkningar och diarré.

Jämfört med mjölk har gräddfil mycket mindre laktos. Så om din hund kan dricka mjölk utan problem, så borde den vara bra med gräddfil.

En annan gång som du inte bör ge din hund med gräddfil är om den redan är överviktig. Sur grädde innehåller mycket kalorier och särskilt mycket fett. Det kan lätt bidra till övermatning och få din hund att gå upp i vikt. Överviktiga hundar bör hållas långt från detta fetthaltiga mellanmål.

Är gräddfil till nytta för din hund?

Vi äter gräddfil mest för smaken och konsistensen, även om det finns vissa hälsofördelar för både oss och våra hundkamrater.

Gräddfil, som många mejeriprodukter, innehåller kalcium. Som du kanske är medveten om hjälper kalcium till att hålla dina ben och tänder starka och det gör samma sak för din hund. Tyvärr surt grädde är inte den bästa källan till kalcium. Varje portion har bara 13 milligram kalcium för din hund, men det är fortfarande bättre än ingenting!

Förutom kalcium innehåller gräddfil även spårmängder av andra vitaminer och mineraler. Detta inkluderar vitamin A, järn, natrium och fosfor. Visst, de finns bara i spårmängder i gräddfil så de kommer inte att ge din hund några större fördelar.

Avdelare 4Nersidorna av att mata din hund med gräddfil

Vi pratade om de mindre fördelarna din hund kan få av ett tillfälligt mellanmål med gräddfil, men hur är det med nackdelarna?

Även om din hund kan njuta av några skedar av denna goda goding, bör den bara ges med måtta. Det medför en stor möjlighet till viktökning, vilket snabbt kan leda till en överviktig hund. Detta kan delas upp i två huvudfrågor med gräddfil; den är hög i fett och hög i totala kalorier.

gräddfil

Bildkredit: Pikist

Hög i kalorier

Två matskedar gräddfil, en liten portion enligt de flesta standarder, innehåller totalt 60-90 kalorier. Det betyder att du enkelt kan konsumera flera hundra kalorier på bara några tuggor. Och kom ihåg att det här är officiella matskedar, inte de överhopade portionerna som de flesta i allmänhet skeddar ut.

Hög fetthalt

Även om de totala kalorierna är ett stort problem, är de inte det enda näringsproblemet. Det andra problemet är att de flesta av dessa kalorier kommer från fett! Ännu värre, de flesta av fettkalorierna kommer från mättat fett.

Att sammansätta problemet är det som saknas. Det finns nästan inget protein i gräddfil. Så du matar i stort sett bara din hund med en stor portion rent fett. Även jordnötssmör har protein för att göra det till ett mer nyttigt mellanmål.

Alternativ till gräddfil

Vilka alternativ kan du erbjuda din hund istället för gräddfil? Tja, i likhet med oss ​​kan våra hundar ofta dra nytta av en literversion av maten vi vill ge dem. Att gå med en lite gräddfil istället för en helfet version kan trimma en betydande mängd av överflödigt fett och kalorier, vilket gör detta till ett mycket hälsosammare val som fortfarande smakar likadant. Plus, de flesta lite gräddfil har mer protein än de vanliga versionerna.

Även en mindre förändring som att välja den ekologiska gräddfilen framför den vanliga. De ekologiska gräddfilarna har ofta mer av de nyttiga omega-fettsyrorna som kan hjälpa till att hålla din hunds päls frisk och vacker.

Ett annat alternativ skulle vara att ge din hund lite vanlig yoghurt. Yoghurt är full av probiotika som kan hjälpa deras matsmältningssystem. Detta skulle ge några ytterligare fördelar som inte finns i gräddfil. Plus, som en ytterligare fördel, är yoghurt mycket högre i protein än gräddfil. Det betyder att du kommer att boosta din hunds näring samtidigt som du förser dem med en välsmakande godbit.

Avdelare 5Slutsats

Som vi har sett är gräddfil inte giftigt för din hund. Det kommer inte att skada ditt husdjur men det finns några nackdelar att vara medveten om. Främst måste du vara uppmärksam på de höga totala kalorierna och det tunga fettinnehållet. Alternativ som lite gräddfil och vanlig yoghurt kan låta dig dela ditt mellanmål med din hund utan att utsätta din älskade valp för nackdelarna med vanlig gräddfil.


Utvalda bildkrediter – Vänster: AnetaZabranska, Shutterstock, Höger: Pixabay

Innehåll