Kan hundar äta granolastänger? Är granolabarer säkra för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretMed en lista över hälsosamma ingredienser som havre, fullkorn, torkad frukt, nötter, honung och kokos, låter granolabars som det ultimata hälsosamma mellanmålet, både för dig och din hund. Men kan hundar äta granolastänger? Är de säkra för din hundkamrat?Hundar kan äta granolabarer men det borde de förmodligen inte. Anledningen är inte så enkel som man kan tro heller, eftersom granolabarer har många olika ingredienser som skiljer sig mycket från varje tillverkare. Även om de flesta ingredienserna är bra för oss och kan verka bra för din hund, bör vissa ingredienser i dessa barer inte ges till din hund, åtminstone inte regelbundet. I den här artikeln kommer vi att utforska ingredienserna som de flesta kommersiella granolastänger innehåller och om din hund borde äta dem.Avdelare 1

Vad finns i en granolabar?

Hundälskare vet hur mycket hundar älskar att gnaga och tugga, särskilt under deras tidiga tillväxtstadier. Detta får det att verka som att en seg granolabar full av hälsosamma ingredienser är ett bra mellanmål för din älskade hund. Men om du tittar lite närmare på ingredienserna i de flesta granolabarer kan du snabbt ändra dig. De flesta kommersiella granolastänger innehåller följande ingredienser i någon form: fullkorn, havre, puffat ris, nötter , torkad frukt, frön och naturligtvis,socker, smakämnen, konserveringsmedel och konstgjorda sötningsmedel, i vissa fall.

granola bar

Bildkredit: Silviarita, PixabayPotentiella hälsofördelar

Medan ingredienser i granolabar kan skilja sig åt mycket, finns det få vanliga ingredienser som är potentiellt fördelaktiga för din hund. Dessa inkluderar:

  • Kokt havregryn har Potentiella fördelar för hundar och serveras med måtta, kan vara ett hälsosamt tillskott till deras kost. Hundar kan dra nytta av en liten mängd kolhydrater, och havre är ett särskilt bra val för hundar med spannmålskänslighet. Havre innehåller vitamin B, som hjälper till att bibehålla en frisk hud och päls, och en typ av omega-6-fettsyra som kallas linolsyra.
  • Puffat ris . Puffat ris innehåller få vitaminer och inget protein, men det är ett utmärkt glutenfritt alternativ för hundar med matsmältningsproblem. Ris är en bra källa till olösliga fibrer, som kan hjälpa till att förhindra förstoppning. brunt ris innehåller i synnerhet vitaminerna D och B, som är viktiga för hjärt- och kärlhälsa.
  • Granolabars kan innehålla många olika frön, varav några är ett bra komplement till din hunds dagliga kost. Dessa kan inkluderalinfrön, som är packade med omega-fettsyror, protein och fibrer. Vissa kan också innehålla pumpafrön , som är packade med näringsmässiga fördelar som järn, kalcium och B-vitaminer men är också naturliga avmaskaren . Slutligen, chiafrön har många fördelar också, inklusive att vara hög i fiber och omega-fettsyror.

Naturligtvis kan alla dessa ingredienser enkelt ges separat till din hund utan de potentiella bekymmerna för de andra ingredienserna i granolabars. Låt oss ta en titt på vad de är.

ledsen hund på golvet

Bildkredit: Fran__, Pixabay

Potentiella hälsoproblem

Liksom de flesta kommersiella mänskliga livsmedel, innehåller granola barer dolda ingredienser som kan vara potentiellt skadliga för din hund om de konsumeras i stora mängder. Dessa inkluderar:

  • Hundar är allätare och kan tolerera en mängd olika livsmedel, inklusive spannmål. Det finns dock bevis för att spannmål kan orsaka matsmältningsproblem hos vissa hundar, särskilt i överskott. Spannmål som majs, vete och soja behöver inte nödvändigtvis vara dåligt för dina hundar ibland, men det finns bättre alternativ att ge dem. Näringstäta kalorier som kommer från djurbaserade källor erbjuda mer näring utan de potentiella matsmältningsproblemen.
  • Medan vissa hundar kan tolerera frukt ganska bra, är faktum att de helt enkelt inte behöver det i sin diet. Vissa frukter som blåbär har Potentiella fördelar , men framför allt körsbär och druvor bör absolut undvikas, eftersom de kan orsaka allvarliga problem hos hundar.
  • Vissa nötter, som jordnötter och mandel, kan vara bra att ge din hund ibland. Men andra nötter Vanligtvis i granolastänger, som cashewnötter, pekannötter och valnötter, kan orsaka kräkningar, diarré och till och med överdrivna anfall.
  • Raffinerat socker är inte bra för dig i överskott och är definitivt inte bra för din hund, eftersom det kan orsaka magproblem, fetma, hål i tänderna och diabetes. Även om vissa granolastänger är sockerfria, kan de fortfarande innehålla konstgjorda sötningsmedel, som xylitol, som är extremt giftig till hundar.
Granola

Bildkredit: Tatiana Volgutova, Shutterstock

Avdelare 3

Slutsats

Även om du förmodligen inte kommer att behöva rusa till veterinären om din hund äter några tuggor av din granolabar, är det inte ett mellanmål som bör ges till din hund regelbundet, om alls. Det kan finnas några ingredienser som har en viss fördel, men dessa kan enkelt ersättas med din hunds diet separat. Dessutom har granolabarer vitt skilda ingredienser, och många av dessa kan vara potentiellt skadliga för din älskade hund.


Utvald bildkredit: Tatiana Volgutova, Shutterstock

Innehåll