Kan hundar äta gryn? Är gryn säkra för hundar?

Om du har kvar gryn, är det en bra idé att lägga dessa ovanpå din hunds vanliga kibbit för att ge dem en speciell behandling?Eller ska vi undvika att mata gryn till våra hundar på något sätt, form eller form?

Som en populär mat i många delar av USA har många av oss en låda med gryn i vårt hus. Om du letar efter något att ge din hund som en speciell behandling eller fylla ut det sista av hundmaten innan du fyller på, är gryn något du bör mata din hund?

Det korta svaret är nej. Grits är inte lämpliga eller fördelaktiga för hundar att äta, så det är bäst att undvika att mata din hund med dem avsiktligt.

Avdelare 1Fakta om Grits

Grits är gjorda av mald majs som har behandlats med en alkali, som lime, för att ta bort eventuell färg. Denna vita majs kallas ofta hominy.

De var ursprungligen en indiansk matvara och är nu populära i södra USA, i ett område som sträcker sig från Texas till Virginia som ibland kallas gritsbältet.

National Eat Grits Day infaller den 2 september.

Vad innehåller gryn?

Gryn är gjorda av majs. Majsen bearbetas vanligtvis för att ta bort det yttre skiktet, eller perikarpen, samt blötläggs i en alkalisk lösning för att avlägsna aflatoxiner.

De är höga i kolhydrater och låga i protein. Tyvärr är detta exakt motsatsen till vad din hund behöver!

Per 100 gram innehåller gryn 13 gram av kolhydrater och bara 1,4 gram protein.

Majsen i gryn har också bra saker!

Grits innehåller antioxidanter, linolsyra, vitaminer och mineraler. Den har också fibrer, även om det bara är 0,3 gram fiber per 100 gram gryn, det är inte precis i det höga intervallet.

akbash hund

Bildkredit: bektasaydogan, Shutterstock

Är majs dåligt för hundar?

Du vet förmodligen redan att majs eller majs finns i vissa hundfoder, särskilt torr kibble . Så varför är det bra att mata din hund majs i småbitar men inte som gryn?

Medan majs har näringsmässiga fördelar När det gäller vitaminer och mineraler som den innehåller, används den vanligtvis i hundmat av lägre kvalitet som fyllmedel. Det betyder att det fyller ut de fördelaktiga ingredienserna snarare än att tillhandahålla viktiga kalorier eller näringsämnen.

Kolhydrater som de som finns i majs är också väsentliga för tillverkningsprocessen för att skapa torkad kibble. Denna kibble måste gelatiniseras när den bearbetas, och detta är inte möjligt utan kolhydrater. Det är därför du är mycket mer benägen att se högre nivåer av kolhydrater i torrfoder jämfört med våt hundmat på burk.

Vissa hundar lider av allergier mot majs, så om din valp faller i den kategorin vill du definitivt inte låta dem äta gryn heller.

Majs är också svårt för din hund att smälta, eftersom hela deras matsmältningssystem är mer inriktat på att bryta ner protein från kött.

Om din hund är överviktig kommer majs att lägga till tomma kalorier till sin diet. Så de kan lägga på sig ännu mer i vikt om de äter gryn, men de kommer inte att få några näringsmässiga fördelar.

Vad händer om min hund stjäl gryn från bordet?

Vi vet att gryn inte är något vi bör mata våra hundar avsiktligt, men vad händer om de stjäl lite eller snabbt slukar gryn som har tappats innan du får en chans att rensa upp dem?

Om din hund äter ett litet antal gryn bör det inte skada dem. Vi pratar om en munsbit eller två här.

Om de äter mer än så är det en bra idé att hålla ett öga på din hund under de kommande 24-48 timmarna och se upp för eventuella ovanliga beteenden. Om din hund kräks, har diarré, är slö eller gör något annat som oroar dig rekommenderar vi att du ringer din veterinär och frågar om råd.

Tänk på att gryn nästan alltid kryddas med salt, peppar, smör, ost, sirap eller socker, och

ingen av dessa kryddor är bra för din hund.

Så om din hund äter ett litet antal vanligt gryn kan du känna dig mindre orolig än om den har ätit en hel skål med gryn kraftigt kryddat med smör och salt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av NutrichCorngrits (@nutrichcorngrits)

Avdelare 5

Poängen

Grits bör aldrig matas avsiktligt till din valp. Andra livsmedel är mycket bättre för dem om du vill ge din hund en godbit.

Om din hund äter gryn av misstag behöver du inte vara alltför orolig. Detomma kalorier och höga nivåer av kolhydraterborde inte skada din hund i längden. Om din hund äter en stor mängd kraftigt kryddat gryn bör du antagligen ringa din veterinär och fråga om råd.

Att hålla ett öga på din valp och inte låta den komma in i köket när du lagar mat, eller lämna dem utan tillsyn med matrester borde innebära att vår hund är mycket mindre benägen att stöta på en skål med kvarvarande gryn. Som de flesta av oss husdjursföräldrar vet är det upp till oss att försöka stoppa våra hundar från att hjälpa sig själva till något de inte borde!


Utvald bild: Edsel Little, Flickr

Innehåll