Kan hundar äta ingefära? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På HusdjuretIngefära är en ört som är populär över hela världen, men den används ofta i det asiatiska köket. Många använder också den färska roten samt preparat som pulver, tabletter och te, för att hjälpa mot magbesvär och illamående. Det har också antiinflammatoriska egenskaper så används för att bekämpa symtomen på artros . Lyckligtvis är ingefära inte bara säkert för hundar att äta, i rätt dosering, utan det kan vara lika fördelaktigt i hundsjukvård som för människor.avdelare 9Är ingefära säkert för hundar?

Ingefära är säkert för hundar . Faktum är att det kan gynna deras matsmältningssystem och till och med hjälpa till att minska inflammationen som orsakar artritisk smärta. Det finns ingen anledning att få panik om din hund tar tag i den sista ingefäran från skärbrädan. Faktum är att det skulle kunna göra dem så bra.I vilken form kan hundar ta ingefära?

Det enklaste sättet att ge hundar ingefära är i sin råa form. Det är allmänt tillgängligt från en rad butiker och det är möjligen även tillgängligt i din lokala livsmedelsbutik, så det finns ingen anledning att gå till specialist- eller djuraffärer. Men ingefära har en stark lukt och smak: en lukt som kommer att avskräcka många djur. Som sådan, om du hoppas kunna ge din hund ingefära avsiktligt, kan du behöva maskera den skarpa aromen.

Rå ingefära

Vissa hundar kommer att njuta av lukten och smaken. I så fall är det bara att skala ingefäran och ge dem ett par skivor. Alternativt kan du späda lite ingefära och lägga i maten. För att göra detta, ta bort skalet och hacka några ingefäraskivor, blanda det med varmt vatten och låt dra i några minuter innan du blandar det resulterande ingefärsteet med lite blöt hundmat. De flesta hundar kommer att äta en ingefära infunderad måltid om den görs med deras favoritfoder. Alternativt linda ingefäran i en köttskiva eller lägg den i en hundgodis.ingefära

Bild av Joseph Mucira från Pixabay

Ingefära pulver

Du kan köpa mald ingefära, vilket borde vara helt säkert för din hund. Kontrollera dock etiketten för att säkerställa att det inte finns några ytterligare ingredienser som kan skada dem. Du måste också bestämma en säker mängd enligt doseringskrav och mängden ingefära i pulvret.

ingefära pulver

Bild av Ajale från Pixabay

Kapslar

Ingefära kapslar finns också. Dessa innehåller vanligtvis rå, naturlig ingefära och inga andra ingredienser men, återigen, det är viktigt att kontrollera. Du bör också överväga själva kapseln och om din hund kommer att kunna svälja och smälta den. Ingefärakapslar gjorda speciellt för hundar bör vara lättsmälta av din hundvän.

ingefära kapslar

Bild av Melanie Simon från Pixabay

Eterisk olja

Din hund ska inte få i sig eteriska oljor, men ingefära eteriska oljor kan fortfarande användas. Lägg en droppe eller två på deras tass om de visar tecken på illamående eller halsbränna, och detta kan hjälpa det att gå över tidigare.

Avdelare 1

Dosering för hundar

Mängden ingefära du matar din hund beror på dess storlek och formen av ingefära du ger. När du matar rå ingefära kan du säkert mata två skivor av roten för varje 25 pund hundvikt. Följ instruktionerna för pulver och kapslar för att uppfylla ungefär samma doseringsriktlinjer.

Att ge din hund för mycket ingefära kanorsaka gasighet och illamående. Det kan leda till att de blir sjuka, vilket motverkar de önskade effekterna av denna potentiellt fördelaktiga rot.

Hälsofördelarna

Ingefära är en kraftfull ört som människor runt om i världen använder som ett holistiskt botemedel mot en mängd sjukdomar och tillstånd. Ingefära erbjuder följande hälsofördelar för hundar:

  • Mot illamående – Medicinskt används ingefära för att bekämpa illamående och magbesvär. Det kan förhindra diarré eller förstoppning och kan förhindra att din hund blir sjuk. Detta gäller även åksjuka, så att du kan ge din hund ingefära när du behöver ta med den på en biltur . Om du använder ingefära för att bekämpa ressjuka, ge dem ett par skivor ungefär en halvtimme innan du sätter dig i bilen.
  • Immunsystemstöd – Äldre hundar kan drabbas av ett svagt immunförsvar, vilket innebär att de är mer benägna att drabbas av sjukdomar och kommer att ha mindre förmåga att bekämpa lättare infektioner. Ingefära är antiviralt, svampdödande och antitoxiskt: egenskaper som gör det till ett kraftfullt komplement för immunsystemets styrka.
  • Antiinflammatorisk smärtlindring – Artrit är ett vanligt besvär hos äldre hundar, och det kan vara försvagande och smärtsamt. Smärtan och andra symtom orsakas av inflammation runt och i lederna. Även om det är möjligt att få smärtstillande medel utskrivna av veterinären, kan dessa ha allvarliga biverkningar och det kan vara svårt att övertyga en envis hund att ta tabletter, även när du maskerar dem i ditt husdjurs favoritgodis. Ingefära kan minska inflammationen i samband med artrit samtidigt som den är känslig för din hunds mage.

Ingefära för din hund

Ingefära är ett naturligt antiinflammatoriskt, antiemetikum med antitoxiska och antivirala egenskaper. Det är populärt i kulturer runt om i världen och människor använder det för att behandla magbesvär och illamående. Människor använder det också för att stärka sitt immunförsvar,besegra symtomen på artrit, och för att förhöja smaken av deras matlagning. Det kan vara lika effektivt för hundar som det har visat sig för människor, men du bör vara noga med att administrera det i en säker dos och i en form som din hund kan hantera.

    Relaterad läsning: Kan hundar äta Ginger Snaps? Är Ginger Snaps säkra för hundar?

Utvald bild: congerdesign från Pixabay

Innehåll