Kan hundar äta Jalapenos? Är Jalapenos dåliga för hundar?

Är en kryddig jalapeno Sloppy Joe-burgare din favorithelg? Märker du att Fidos ögon lyser upp när du sticker in? Om du svarade ja på båda är du inte ensam.Att dela är omtänksamt, eller hur? Tja, inte i det här fallet, som hundar ska inte äta Jalapenos . Även om de inte är giftiga på något sätt, kan du vara säker på att både du och hunden är inne i en otäck 24-timmarsperiod av att vara sjuka från båda ändar. Så gör allt du kan för att undvika att han äter dessa kryddiga chili.

Här i den här guiden kommer vi att gå igenom varför hundar inte kan äta jalapenos, konsekvenserna av att han äter dem och andra,mindre kryddig, alternativ för honom att prova.

Låt oss ta en närmare titt.

Avdelare 8 Vad är en Jalapeño?

En jalapeno är en medelstor chili. Den är vanligtvis grön till färgen, men om den lämnas kvar på plantan blir den gradvis röd. En mogen jalapeno kommer att växa till i genomsnitt 2 till 4 tum lång.På Scoville kryddmätskalan får en Jalapeno i genomsnitt 5 000 Scoville Heat Units . För människor är detta varmt, men inte för varmt. Men för Fido kommer det att blåsa av hans strumpor.

Kryddig mat och chili innehåller en förening som heter capsaicin , och det är denna förening som orsakar en brännande känsla i munnen. När den träffar magen irriterar den slemhinnan, vilket gör att din hund mår riktigt dåligt.

Ledsen hund på kudde

Hunden mår dåligt. Bildkredit: PickPik

Varför kan inte hundar äta Jalapeños?

Anledningen till att hundar inte kan äta jalapenos är att de är för varma för honom att hantera. En hunds matsmältningssystem är inte utformat för att äta kryddig mat.

Hundar får inte alternativet Piri Pirikyckling i det vilda, men du kan vara säker på att om han gjorde det så skulle han äta det oavsett. Så som hans hundmamma eller hundpappa är ansvaret ditt. Bara mild mat, tack!

Hans mage är varken van vid kryddig mat eller designad för att äta den. Och precis som människor som lider av Irritable Bowel Syndrome, kommer kryddig mat att irritera de med en känslig mage mer än de som inte har det. Och detta är samma sak för Fido och hans ömtåliga mage.

Som vi redan har nämnt är jalapenos, till skillnad från andra mänskliga livsmedel, inte giftiga för hundar. Vilket är utmärkt om han råkar äta en, för det finns ingen anledning att bege sig till närmaste veterinär.

Men gör dig redo för Armageddon. Eftersom de kommande 24 timmarna (eller längre!) kommer att vara fulla av dåliga magar, sjukdom och diarré , och en allmänt olycklig pooch.

Så med detta i åtanke bör du undvika att mata honom med jalapenos till varje pris, eller något kryddigt för den delen.

gröna jalapeños

Bildkredit: Brett_Hondow, Pixabay

Vad ska jag göra om min hund äter en Jalapeño?

Som redan nämnts finns det inte mycket du kan göra. Var bara redo för nedfallet.

Se till att han är så bekväm som möjligt och att han alltid har tillgång till friskt vatten så att han inte blir uttorkad. Om du har en arvegodsmatta som är en stor plats i vardagsrummet, kanske du vill ta bort den eller hindra honom från att få tillgång till den.

Om hans sjukdom eller diarré pågår längre än 48 timmar bör du ta honom till veterinären. Detta kan bero på att hans kropp reagerar allvarligt på det, eller att det har skadat hans inre matsmältningsslemhinna.

Alternativt kan det vara att något annat som inte är relaterat är felet.

Finns det något jag kan mata min hund för att motverka kryddigheten?

För att hjälpa mot hans diarré kan du prova att ge honom ett naturligt botemedel, som t.ex vanlig havregryn eller konserverad pumpa . Detta hjälper ofta till att binda honom med extra fiber.

Du kan också försöka lägga till några matskedar komjölk till hans vattenskål . Detta kommer inte bara att hjälpa till att lugna magslemhinnan, utan det kommer också att uppmuntra honom att dricka mer vatten för att fylla på vätskan han har förlorat.

gröna jalapeños i en träkorg

Bildkredit: RamsayMedia, Pixabay

Vilka alternativ kan jag mata min hund?

Tyvärr inget kryddigt. Men du kan alltid mata din hund några skivor eller tuggor av paprika . Vilken färg som helst duger (även om den röda paprikan är den mest näringsrika).

De är krispiga, låga i fett och kalorier, och fulla av vitaminer och mineraler för hans allmänna hälsa. En hälsosam goding som hundar älskar, minus den kryddiga kicken.

Avdelare 7 Slutgiltiga tankar

Nu vet du att du inte ska mata din hund med jalapenos, eller något kryddigt för den delen. Inte bara kommer det att göra honom väldigt sjuk i 24 till 48 timmar, utan den oändliga gasen kommer att vara outhärdlig för dig och hela familjen.

Om han har en kryddig snackcident, se till att hålla ett öga på honom under de följande 48 timmarna. Det finns gott om hälsosamma snacks för Fido att välja mellan, med paprika som en av dem.


Utvald bildkredit: Brett_Hondow, Pixabay

Innehåll