Kan hundar äta kål? Vad du behöver veta!

Upplever du ofta att din hund stirrar på dig när du äter din middag? Det kan vara svårt att motstå ett sådant uttryck, så du kan bli frestad att spara lite godis till din hund.Men är det säkert att göra det om du äter kål? Är kål säker för hundar?

Vi kommer att titta på alla detaljer på ett ögonblick, men det korta svaret är det kål är definitivt bra för din hund att äta med måtta . Det är förmodligen bäst att undvika att ge dem dina rester, vilket kan innehålla saker som olja och salt som inte är så bra för din valp.

Avdelare 8

Hur är kål bra för hundar?

Det finns olika sätt som kål tillför näringsfördelar till din hunds kost. Kål är full av fibrer, vilket kan hjälpa din hunds matsmältningssystem att fungera korrekt. Kål innehåller 2 gram fibrer per kopp och bara 22 kalorier. Detta gör det till ett bra val om du har en överviktig hund och du vill fylla på sina måltider och hjälpa dem att känna sig mätta utan att lägga på sig kalorierna.Kål är också full av vitaminer och mineraler, inklusive höga nivåer av vitamin K och C. Den innehåller också antioxidanter som kan hjälpa till att hålla din hund frisk. Viss forskning tyder på att C-vitamin kan bidra till att minska riskerna för att utveckla vissa typer av cancer i människor. Det är inte klart om detta också skulle vara fallet för hundar, men det är verkligen en potentiell pluspunkt för denna grönsak!

Men innan du går iväg och förbereder en stor sats kål för din hund, låt oss ta en titt på vad som inte är så bra med kål och varför du kanske bestämmer dig för att inte mata din hund med den trots allt.

hund med grönsaker och matkasse kål

Bildkredit: Aleksey Boyko, Shutterstock

Vad är dåligt med kål?

För mycket kålburkorsaka en ansamling av gasi din hunds matsmältningssystem. Detta kan göra att de känner sig svullna eller har ont i magen. Den andra obehagliga bieffekten är att din hund kan få en hel del gasbildning och sluta lämna stinkbomber runt ditt hus!

Överdriven gas är vanligtvis bara ett problem när du matar en stor mängd kål på en gång, så det är bäst att hålla sig till mindre portioner av denna grönsak.

Vad sägs om att lämna kålen rå eller koka den?

Är kokt eller rå kål bäst?

Om din hund verkar ha utvecklat ett tycke för kål kan du bestämma dig för att du vill ge dem den regelbundet. Men vad är bäst, kokt eller rå kål?

Även om lite rå kål inte kommer att göra din hund någon skada, om du ska mata din hund regelbundet, så är kokt kål det bättre alternativet.

Råkål innehåller något som kallas tiocyanat. Om din hund äter en stor mängd rå kål under en lång period, kan tiocyanatet stoppa sköldkörteln från att fungera korrekt. Så småningom kan detta leda till hypertyreos, vilket kommer att behöva veterinärvård.

Den goda nyheten är att tiocyanat avaktiveras när kålen tillagas, så att du kan mata din hund med kokt kål på ett säkert sätt.

Naturligtvis hålls all kål som har tillagats som en del av en rätt för oss människor bäst borta från din hund. Det inkluderar kålen i coleslaw eller fermenterad versionsom surkåleller kimchi.

Kål

Bild: Pikrepo

Hur du matar din hund med kål

Om du har bestämt dig för att mata din valp med kål regelbundet, är det bäst att inkludera det som en del av deras standardmåltider. Som nämnts är kål som har kokats och sedan låtit svalna det bästa valet. Om du vill ånga eller koka kålen är upp till dig, men tillsätt inga kryddor.

Du kan välja att mata din valp med lila kål, grön, savoy eller någon annan typ av kål! De har alla liknande nivåer av näringsämnen.

Kålblad är bäst att tärna eller skiva för att göra dem lättare för din hund att tugga och svälja. Mata inte din hund med hela kokta kålblad, eftersom de potentiellt kan orsaka blockering om din hund inte tuggar dem först, och låt oss vara ärliga, de flesta hundar älskar att sluka ner sina måltider!

Om du gör din hunds mat hemma, kan du helt enkelt blanda i kålen eller lägga till den som en topper till din hunds vanliga föda eller våtfoder.

Som med alla nya foder, börja med att bara mata en liten mängd kokt kål. Håll ett öga på din hund efter att den har ätit och kontrollera att den verkar bekväm och glad.

Din valp behöver inte mycket kål varje dag, så det är bäst att behandla detta som mer av ett komplement än en del av huvudmåltiden.

Vit hund som äter

Bildkredit: manushot, Shutterstock

Avdelare 4

Slår ihop det

Kål, utfodrad med måtta, kan vara ett fördelaktigt komplement till din hunds kost.

Om din valp verkar älska detta bladgrönsaker , då finns det ingen anledning att du inte kan ge dem det som en liten andel av deras dagliga ranson.

Kom bara ihåg att det säkraste sättet att mata den är när den tärnas eller hackas i små bitar innan den tillagas för att avaktivera tiocyanatet som finns i råkål.

Om du tar dig tid att koka kål och mata små mängder till din hund som en och annan godbit vid sidan av deras vanliga mat, är vi säkra på att de kommer att vara tacksamma!


Utvald bild: Pixabay, Pickpik

Innehåll