Kan hundar äta kanelbullar? Är kanelbullar säkra för hundar?

Kanelbullar är en fantastisk sötsak för människor. De är vanligtvis gjorda av en blandning av bakverk och kanel och de kan också ha glasyr på toppen. Kanel i sig är inte giftigt för hundar, men för mycket av det kan orsaka mag-tarmbesvär som kräkningar och diarré.Och så finns det de extra ingredienserna som vanligtvis går i dessa godsaker som florsockret på toppen, macadamianötterna och russinen i själva godsaken, och det finns andra ingredienser som kan ge dessa sötsaker en mycket hög koncentration av socker och fett . Även om kanel inte är giftigt för hundar, tillsattes ingredienser i kanelbullar kan vara. Allt som allt, de är inte en hälsosamt val för din valp. kanelbullar-pixabay

Är kanel säkert för hundar?

kanel

Kredit: Malasoca, Pixabay

Kanel i sig anses inte vara giftigt för hundar. Det kan dock orsaka kräkningar och diarré om det äts i stora mängder. Tänk på att din hunds idé om en stor mängd kanel skiljer sig från din. Vad du anser vara precis rätt mängd av denna kryddiga topping är sannolikt för mycket för din hunds oerfarna tarm att hantera.

Det är också möjligt att din hund kan vara allergisk eller känslig mot denna ingrediens. Och du bör aldrig ge rått kanelpulver, på egen hand, till din hund. Detta kan orsaka allvarliga problem hos människor, och ännu värre problem för din hund.Magbesvär

En hunds mage kan inte hantera en stor mängd av varje enskild mat, speciellt mat som kanel. Denna krydda har en stark smak och det är osannolikt att din hund kommer att äta för mycket på en gång. Om han gör det och gör sig sjuk bör du ge honom en intetsägande diet med kokt ris och kyckling tills hans kräkningar och diarré går över. Se också till att han har en färsk vattenkälla att dricka eftersom kräkningar och diarré kan orsaka uttorkning.

Se upp för andra ingredienser

I de flesta fall är det inte kanelen i kanelbullar som kommer att orsaka problem för din hund. Kanelbullar tenderar att vara höga i fett och socker, tack vare bakverksinnehållet. Detta kan också leda till gastrointestinala besvär, men det är fortfarande inte giftigt.

Muskotnöt som ofta ingår i dessa godsaker kan dock vara giftig om den äts i stora mängder. Det kan orsaka hallucinationer och kan påverka din hunds hjärtfrekvens negativt.

Russin är giftiga för hundar, och det är också chokladen eller chokladchipsen som kan läggas till maten. Macadamianötter är också giftiga för hundar, och denna ingrediens finns vanligtvis i dina godsaker kanelbullar.

Hälsofördelar med kanel

Bildkredit: karen_escobar84, Pixabay

Kanel är inte bara giftfritt för hundar, det har faktiskt vissa hälsofördelar. Det är ett utmärkt antiinflammatoriskt medel, så det är fördelaktigt för gamla hundar och speciellt de med artritiska tillstånd . Den är också fullproppad med antioxidanter så är bra för kognitiv funktion och hjärnans hälsa. Det reglerar blodsockret, sänker insulinresistensen och absorberar socker i din hunds diet.

Alternativ till kanelbullar för hundar

Tillsatserna och extra ingredienserna i dina favoritkanelbullar gör att de förmodligen inte är ett hälsosamt tillskott till din hunds kost. Däremot kan du göra dina egna hälsosamma godsaker för hundar.Jordnötssmöroch pumpa hund godis innehåller kanel och anses vara hälsosamt för hundar.

De är gjorda med: