Kan hundar äta kastanjer? Är kastanjer säkra för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretOm du älskar att äta rostade kastanjer en höstkväll, kanske du tittar upp för att se att din hund tittar längtansfullt på dig och hoppas på en bit. Är det okej att dela dina kastanjer med din hund, eller är detta något du bör undvika? Tänk om du är ute på en promenad och din hund börjar nosa på kastanjer som har fallit på marken? Kan du låta dem ta en bit, eller ska du testa att de återkallas och ringa tillbaka dem?Innan vi går in mer i detalj, börjar vi med att säga att APSCA listar amerikanska kastanjer, med det latinska namnet Castanea denata , som ogiftig för hundar. Det är bra nyheter! I små mängder är kastanjer faktiskt bra för din hund att äta.Avdelare 8Hur är kastanjer bra för hundar?

Kastanjer är fiberrika, med 100 gram kastanjer innehållande 3 gram fibrer . Din hunds matsmältningssystem behöver fibrer för att fungera korrekt, så kastanjer kan hjälpa din valp att undvika förstoppning eller diarré.

beagle valp hund äter från hand_feel foto art_shutterstock

Bildkredit: Feel Photo Art, ShutterstockKastanjer innehåller också omega-fettsyror, som behövs för att ge energi och hålla din hunds päls och hud i toppskick.

Det mineral som kastanjer är rikast på är kalium. A 100 grams portion kastanjer innehåller 484 mg kalium. Detta är ett viktigt mineral för att hjälpa till att kontrollera muskelaktivitet och nervimpulser samt hjärn- och hjärtfunktion.

Kastanjer är också låga i fett, så de kan vara ett bra val av tillfällig godis för hundar som är på en kalorikontrollerad diet .

Vad är dåligt med kastanjer?

Rå kastanjer är svåra för din hund att tugga, och om de försöker bulta ihop sin mat kan de av misstag svälja en hel kastanj. Beroende på storleken på din hund kan detta orsaka en blockering i magen eller tarmarna. Det är säkrast att mata kokta och sönderdelade kastanjer av denna anledning.

kastanj 1

Bildkredit: Färg, Pixabay

Hur du matar din hund med kastanjer

Det bästa sättet att mata din hund med kastanjer som en godbit är efter att de har rostats och kylts. Skala bort det hårda ytterskalet om detta inte redan har tagits bort och bryt kastanjen i små bitar. Vissa kastanjer faller lätt sönder, medan andra kan behöva skäras i bitar.

Du kan mata små mängder, upp till fem kastanjer, en gång i veckan eller så. Om din hund älskar dem som en godbit på egen hand, kan du använda dem i träningspass eller smula kastanjer över middagen som en topper.

Undvik förstås förkokta kastanjer som är tillagade för oss människor, med salt eller socker tillsatt.

Det är förmodligen bäst att inte låta din valp leta efter kastanjer själv om du är på en promenad i skogen. Fodralen är täckta med vassa nålar, så din hund kan skadas i processen.

Hungry dog ​​är en hungrig schäferhund som väntar ivrigt_david p baileys_shutterstock

Bildkredit: David P Baileys, Shutterstock

Avdelare 5

Slår ihop det

Som en och annan godbit innehåller kastanjer en hel del nyttiga näringsämnen för hundar. Deras låga fetthalt gör dem också till ett bra val som godis för överviktiga hundar.

Du bör aldrig mata din hund okokta hela kastanjer eller låta dem äta dessa om de hittar dem när du är ute och går. De kan utgöra en kvävningsrisk, och din hund kan av misstag få i sig något i närheten som inte är så bra för dem.

Att mata kokta och hackade kastanjer som en godbit, antingen på egen hand eller blandat med din hunds foder, är det säkraste sättet att mata dem. Som med all ny mat, se upp att din hund inte får en biverkning som diarré, förstoppning eller kramper.

Att mata ett litet antal kastanjer, runt 100 gram per vecka, kan vara ett intressant tillskott till valpens kost och en bra ursäkt för att själv äta läckra rostade kastanjer!

Och innan du matar valpen precis vad som helst från tallriken, se till att kolla in några av våra andra artiklar för hundar:


Utvald bildkredit: _Alicja_, Pixabay

Innehåll