Kan hundar äta kikärter? (Garbanzo bönor, hummus)

Välj Namnet På HusdjuretKikärter är en fiberrik proteinkälla som ingår i baljväxtfamiljen. De är populära i indiska, marockanska och andra rätter, och de kan också säkert matas till hundar i sin rena form. Du bör undvika att ge hundar kikärter i hummusform eller från burk, men de kan vara ett fördelaktigt tillskott till animaliskt protein, serveras som en goding eller för att ersätta vanligt mjöl i vilket recept som helst. Kikärter används faktiskt i vissa hundmatsrecept, eftersom höga halter av fiber innebär att Garbanzobönor kan fylla din hund utan att de förbrukar en massa kalorier.avdelare 9

Är kikärter säkra för hundar?

I sin rena form, kikärter är säkra för hundar att äta . Du bör dock inte mata din hund med hummus eftersom butiksköpta varianter innehåller ingredienser som vitlök, höga halter av salt , ochcitron juice. Alla dessa ingredienser är kända för att vara potentiellt farliga och farliga för hundar.

hund som äter

Kredit: Africa Studio, Shutterstock

Du bör också undvika att ge dina hundar konserverade kikärter eftersom de använder konserveringsmedel för att hålla dem fräscha och förhindra att de blir inaktuella. Dessa konserveringsmedel kan vara skadliga för en hunds matsmältningssystem. Kortsiktiga problem inkluderar diarré och kräkningar medan fortsatt utfodring av konserveringsmedel kan få allvarliga och potentiellt allvarliga konsekvenser.Det är värt att notera att kikärter kan göra gasiga hundar värre. De kan leda till kramp och kan så småningom orsaka uppsvälldhet, men om din hund inte lider av gaser borde detta inte vara ett problem.

kikärtor

Hur man matar kikärter till hundar

Undvik alltid att ge din hund bearbetad mat och mat som har lagts till mänskliga måltider. Dessa tenderar att vara mycket bearbetade och innehåller konserveringsmedel samt höga halter av natrium och salt. Det betyder att du inte ska ge din hund konserverade kikärter eller butiksköpt hummus. Du kan göra din egen hummus med naturliga ingredienser, men undvik att inkludera ingredienser som vitlök, lök, citronsaft eller salt: alla dessa är vanliga i de förpackade varianterna.

Koka kikärtorna och servera dem hela eller blandade. Om din hund gillar smaken kan du servera dem som ett mellanmål på egen hand, eller så kan du lägga den blandade mixen till andra grönsaker eller till animaliskt protein.

En annan metod för att mata kikärter till din hund är att använda kikärtsmjöl i stället för vanligt mjöl i alla djurvänliga recept. Baka dem nyttiga kakor eller grönsaksgodis och vet exakt vilka ingredienser som har använts i kexen.

West Highland White Terrier hund hemma eating_alejandro rodriguez_shutterstock

Bildkredit: alejandro-rodriguez, Shutterstock

Dosering

All mat ska matas med måtta, och det gäller kikärtor eftersom de är det högt innehåll av kostfiber . Kostfiber är bra för hundar men inte om den matas i för stor mängd. Överväg att mata kikärter eller kikärtsbaserade godsaker en gång i veckan för att undvika potentiell gasighet och för att säkerställa att de inte förbrukar för mycket fiber. Börja med en matsked av baljväxten för mindre hundar, eller två matskedar för stora raser. Du kan alltid öka eller minska denna nivå när du vet hur väl din hund kan hantera denna proteinkälla.

Avdelare 1

Hälsofördelar

Trots sin ringa storlek är kikärter laddade med vitaminer och näringsämnen, samt är en stor källa till protein. De erbjuder följande hälsofördelar för din hund:

  • Bekämpa högt blodtryck – Kikärter kan vidga blodkärlen eftersom de är låga i natrium och höga i kalium. Detta sänker blodtrycket och förbättrar hjärthälsa. Detta är en av anledningarna som hundägare uppmuntras till äta mer baljväxter , och denna kraftfulla lilla matkälla är lika fördelaktig för hundar.
  • Hålla blodsockernivåerna – Kikärter består av komplexa kolhydrater. Som sådanenergi som erbjuds av baljväxten tar längre tid att frigöra, vilket ger en långsam och stadig tillförsel och förhindrar toppar och dalar i samband med enkla kolhydrater.
  • Antiinflammatoriska egenskaper – Artros och andra tillstånd kan vara försvagande för hundar. Kikärter innehåller kolin som har visat sig vara effektivt för att minska kronisk inflammation orsakad av sådana tillstånd, lindra artritisk och annan smärta. Kombinera kikärter med gurkmeja för en särskilt effektiv antiinflammatorisk hundgodis.
  • Bekämpa fetma – Fetma är lika farligt för hundar som det är för människor, men eftersom kikärter innehåller mycket fibrerfyll din hund utan att mata en massa kalorier. Detta hjälper inte bara att hålla vikten nere utan ger dig lugn eftersom din valp inte kommer att tigga mat fem minuter efter att den har ätit.

kikärtor

Avdelare 1

Sammanfattningsvis

Kikärter är en stor källa till protein och kostfiber. De innehåller också vitaminerna A, B och C tillsammans med en mängd andra viktiga näringsämnen. I sin rena form är de säkra för hundar att äta, även om du bör undvika att ge dem tillhundar som lider av gasereftersom de kan förvärra tillståndet. Mata inte din hund med hummus, om den inte är hemmagjord och du har passat påundvik ingredienser som vitlökoch citronsaft, eller konserverade kikärter. Du kan laga dem och mata dem direkt till din hund, lägga till dem i en daglig måltid eller använda kikärtsmjöl på plats eller vanligt mjöl.

Innehåll