Kan hundar äta lönnsirap? Är lönnsirap säkert för hundar?

Välj Namnet På Husdjuretkan hundar äta lönnsirap

Om du undrar om din hund kan äta lönnsirap det korta svaret är ja, men det finns mycket mer i diskussionen än så. Det finns flera näringsämnen i lönnsirap som kan ge en hälsofördel. I alla fall, vissa ingredienser kan vara skadliga för ditt husdjurs hälsa .Följ med oss ​​medan vi tittar på för- och nackdelar med att mata ditt husdjur lönnsirap så att du kan bestämma hur mycket lönnsirap din hund ska äta om någon.Avdelare 8Är lönnsirap dåligt för min hund?

Det största problemet med att ge ditt husdjur lönnsirap är att den innehåller mycket socker . Socker kan leda till fetma hos din hund och kan också leda till andra hälsoproblem som diabetes och tandförfall. Symtom på diabetes inkluderar överdriven törst, ökad urinering, viktminskning och ökad aptit. Om du märker dessa symtom hos ditt husdjur efter att de har ätit mycket socker, kan det vara dags att besöka en veterinär.

Den typ av sirap vi pratar om är naturlig lönnsirap. Om vi ​​diskuterar konstgjord lönnsirap kan många saker som kan vara skadliga för ditt husdjur smyga sig in i ingredienserna, och du måste utvärdera det från fall till fall.

Golden Retriever eating_chendongshan_shutterstock

Kredit: Chendongshan, ShutterstockXylitol

Vi måste nämna en ingrediens eftersom du kan hitta den i konstgjorda siraper såväl som dietsiraper, och den kan vara dödlig för ditt husdjur . Denna ingrediens kallas Xylitol , och det är ett konstgjort sötningsmedel. Även i små doser av Xylitol kan vara dödlig för ditt husdjur eftersom det inducerar hypoglykemi inom några minuter efter intag. Det är inte bara lönnsirap du behöver oroa dig för heller, du kan också hitta det i många produkter runt om i ditt hem, inklusivetandkräm.

Andra ingredienser

Som vi nämnde tidigare, om du köper en lönnsirap som är skapad av kemikalier och konstgjorda ingredienser, riskerar du att den innehåller något som är skadligt för ditt husdjur. De innehåller konserveringsmedel, färgämnen och andra ingredienser som kan orsaka att ditt husdjur får en allergisk reaktion.

Vi rekommenderar att du håller dig med ren lönnsirap när du matar ditt husdjur.

Är lönnsirap bra för min hund?

Nyligen genomförda studier visar att lönnsirap kan ge flera användbara näringsämnen som hjälper tilldin hunds allmänna hälsa. Den innehåller mangan, som hjälper din hund att använda proteiner och kolhydrater. Zink hjälper till att bygga upp immunförsvaret och vitamin B2 hjälper till vid produktionen av röda blodkroppar. Några studier föreslå lönnsirap kan hjälpa katter och hundar med cancer. Den har också färre kalorier än många andra sötningsmedel, inklusive honung, och ger antimikrobiella egenskaper.

Avdelare 4Hur matar jag min hund lönnsirap?

Vi rekommenderar att göra DIY-målgodis som innehåller lönnsirap.

lönnsirap i glasflaska_showcake_shutterstock

Kredit: showcake, Shutterstock

Lönnhavre-valpgodis

Vi hittade detta fantastiska recept på infinebalance.com . Våra hundar älskar det, så vi ville dela det med dig.

Ingredienser

 • 2 dl stora flingade havregryn
 • 2 dl kokande vatten
 • 2 msk lönnsirap
 • 1 matsked kanel
 • 1 tsk bakpulver
 • 2½ dl Brunt rismjöl
 • ¼ kopp malet lin
 • ¼ tesked salt
 • 2 stora mogna bananer mosade

Instruktioner

 1. Värm din ugn till 325 grader.
 2. Hitta två stora bakplåtar med bakplåtspapper.
 3. Blanda försiktigt havregryn, lin och kokande vatten i en mixerskål och låt stå i 10 minuter.
 4. Tillsätt bananer, lönnsirap, bakpulver, kanel och salt och blanda väl.
 5. Tillsätt brunt rismjöl långsamt tills en styv, klibbig deg bildas.
 6. Placera matskedsstora degbollar och bakplåtspapper.
 7. Grädda i en timme och trettio minuter, eller tills kakorna är mestadels torkade, lätt brynta på utsidan och knapriga när de går sönder.
 8. Förvara i en lufttät behållare.

Det finns flera bra recept som det här du kan hitta genom att göra en snabb sökning på Google

Avdelare 5Slutsats

Naturlig lönnsirap är inte bara säker att ibland ge ditt husdjur; det är bra för dem och ger flera hälsofördelar. Vi rekommenderar starkt att du gör en godbit som den vi gav för att ge ditt husdjur så att de kan dra nytta av fördelarna det erbjuder. Det ger viktiga näringsämnen och har färre kalorier än de flesta andra sötningsmedel.

Vi hoppas att du har njutit av att läsa vår titt på näringsvärdet av lönnsirap för hundar och har provat receptet vi levererade. Om du tror att det kan vara till hjälp för andra, dela gärna den här diskussionen om hundar som äter lönnsirap på Facebook och Twitter.


Utvalda bildkrediter - Vänster: anetapics, Shutterstock. Höger: Pixabay

Innehåll