Kan hundar äta laxskinn? Vad du behöver veta!

Som de flesta hundägare vet är hundar inte de kräsnaste ätarna. De flesta hundar kommer att äta massor av saker som en majoritet av människor inte skulle röra. Naturligtvis skulle du aldrig mata din hund med något som kan innebära möjligheten att skada dem. Du forskar till och med för att se om laxskinn är säkert att mata din hund, vilket är vad varje kräsna hundägare borde göra. Lyckligtvis, laxskinn är säkert för din hund att konsumera ; Det finns dock några varningar du måste vara medveten om.Avdelare 8

Moderera intaget

Fiskär en fet mat ochlaxär inget undantag. Även om det inte är dåligt för hundar att äta fett, måste du alltid vara försiktig med hur mycket fett du matar en hund. Hundar kan öka snabbt när de introduceras till en diet med hög fetthalt. Eftersom lax innehåller så mycket fett kan den mycket lätt bidra till viktökning.

Men en diet med hög fetthalt är farligare än att bara innebära möjligheten till viktökning. Hundar som regelbundet överkonsumerar fett kan utvecklas pankreatit , vilket kan vara livshotande. Faktum är att en hund som äter en stor portion fet mat till och med kan utveckla detta problem på grund av inflammation i bukspottkörteln när de konsumerar höga nivåer av fett.

Lax innehåller också mycket kvicksilver. Återigen, i små doser kommer detta inte att utgöra en hälsorisk för din hund. Men om du matar dem med laxskinn för ofta, kan kvicksilvernivåerna byggas upp i deras system, vilket orsakar kvicksilverförgiftning, vilket absolut är ett hot mot deras hälsa.lax-pixabay

Kredit: congerdesign, Pixabay

Se till att laxskinnet är helt tillagat

Lax innehåller ofta parasiter. De stör oss inte eftersom vi vanligtvis lagar laxen. Men hundar kan vara ännu mer mottagliga för dessa parasiter eftersom lax sannolikt inte är en vanlig del av deras kost som de har haft en chans att vänja sig vid.

På grund av detta är det viktigt att du ser till att allt laxskinn du matar din hund är fullständigt och noggrant genomkokt. Du vill också se till att det inte finns några stora, hårda fjäll som kan repa din hunds hals eller potentiellt orsaka en kvävningsrisk.

avdelare 9

Undvik tillsatser och smakämnen

När folk äter lax kryddar och smaksätter de nästan alltid den före tillagning så att den smakar fantastiskt. Sällan lagar någon lax helt utan smaker och smaksättningar. Men om du planerar att mata laxskinnet till din hund, kommer du att behöva ändra på detta.

Många kryddor är fulla av natrium, vilket inte är bra för din hund. För att vara rättvis behöver de lite natrium i sina dieter, men natrium påverkar hundar mer än människor, så de kan inte äta i närheten av lika mycket av det. För en frisk hund på 33 pund är den övre gränsen för natrium för en dags intag bara 100 mg. De flesta människor äter 10 till 20 gånger så mycket natrium varje dag.

Du måste också undvika alla typer av smakämnen som kan vara skadliga för hundar. Till exempel är vitlök och lök båda giftiga för hundar, även om människor använder dem för smak hela tiden, särskilt med lax. Om du tillagade laxen med vitlök, lök eller andra kryddor och smaker, bör du förmodligen inte mata huden till din hund.

ung hungrig vit labrador retriever hundvalp luktar och äter en fisk head_manushot_shutterstock

Bildkredit: Manushot, Shutterstock

Avdelare 4

Finns det fördelar med att mata din hund med laxskinn?

Medan fetter i laxskinn måste matas till din hund sparsamt, de kan också ge några hälsosamma fördelar. Eftersom lax består av så mycket omega-3-fettsyra kan den faktiskt ha en antiinflammatorisk effekt för din hund i små doser. Dessutom är fettsyrorna bra för din hunds päls och hjälper till att hålla den levande och frisk.

Avdelare 5Slutsats

Så länge du har tillagat laxskinnet utan tillsatser, smakämnen eller kryddor, är det helt säkert att mata din hund i små doser. Det kan till och med gynna dem till viss del, tack vare de höga nivåerna av omega-fettsyror. Men det finns så mycket fett i laxskinn att om du övermatar din hund kan det bidra till viktökning och till och med pankreatit. Dessutom är kvicksilvernivåerna i fiskskinn höga, vilket också kan utgöra ett potentiellt problem. Se bara till att mata laxskinn till din hund med måtta och du bör vara säker.


Utvald bildkredit: congerdesign, Pixabay

Innehåll