Kan hundar äta mandariner? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På HusdjuretKan hundar äta mandariner

Mandariner är en mycket populär citrusfrukt som smakar bra och anses vara hälsokost för många människor, så det är helt rimligt att undra om de är säkra att mata din hund. Det korta svaret är ja, du kan ge din hund en liten portion mandarin om de gillar dem, men det finns några saker du bör veta innan du börjar peela en för din K-9-vän.Följ med oss ​​medan vi tittar på alla för- och nackdelar med att ge din hund detta foder och diskuterar några hälsosamma sätt som ditt husdjur kan njuta av det. tangerine-pixabayVad är en mandarin?

Som du kanske har gissat är mandarinen en del av apelsinfamiljen av citrusfrukter. De är mycket mindre och sötare än apelsiner, och de är plattare på toppen och botten. Huden är tunnare och lättare att skala. Även om vi kan köpa apelsiner hela året, tenderar mandariner att vara mer säsongsbetonade och anländer strax före hösten. Klementiner och mandariner är mandarinvarianter.

Avdelare 4

Kredit: manseok_Kim, Pixabay

Är mandariner dåliga för hundar?

Här är några anledningar till att du kanske inte vill mata din hund med mandariner.Socker

Mandariner innehåller en hög mängd socker som kan leda till karies, fetma, diabetes och andra hälsoproblem för din hund. Studier visar att fetma ökar, och lika många som 45 % av hundarna över fyra är överviktiga. Enbart den statistiken räcker för att varna mot att lägga till onödigt socker till ditt husdjurs diet.

Om din hund redan är överviktig, har diabetes eller andra sockerrelaterade hälsoproblem bör du inte ge mandariner som en del av sin diet.


Frön

Clementineinnehåller inga frön, men det gör mandariner och mandariner, och dessa frön innehåller spårmängder av cyanid som potentiellt kan orsaka hälsoproblem för ditt husdjur. Även om mängden som behövs kan vara stor och ditt husdjur kommer att behöva tugga eller krossa fröna för att exponera cyaniden, är risken närvarande. Därför rekommenderas det starkt att ta bort alla fruktfrön innan du låter ditt husdjur äta mandariner eller mandariner.


Skalar

Skalet på en mandarin är mycket surt och är svårt för ditt husdjurs matsmältningssystem att bryta ner, vilket kan leda till orolig mage, kräkningar och diarré. Ett annat problem med äta skalen är att de är mycket sannolikt att innehåller bekämpningsmedel , och dessa bekämpningsmedel kan visa sig vara extremt giftiga för ditt husdjurs hälsa. Bekämpningsmedelsförgiftning kan orsaka diarré, förvirring, överdrivet drickande, tafsar i ansiktet, skakningar, utslag och mer.


Orolig mage

Även om du tar bort fröna och skalet, kan om du matar din hund med för många mandarin apelsiner få den orolig mage ochmöjligen diarré.

Östeuropeisk herde som håller en orange mandarin_Eudyptula_shutterstockÄr mandariner bra för hundar?

Det finns ett par goda skäl att låta din hund ha några stycken här och där.

C-vitamin

Mandarinen har gott om vitaminer, särskilt vitamin C, som fungerar som en antioxidant, motverkar sjukdomar och håller ditt husdjur friskare. C-vitamin kan också hjälpa till att ta bort fria radikaler och vända effekterna av oxidation. Veterinärer ordinerar det till hundar som lider av många åkommor, inklusive cancer, kennelhosta, bakterieinfektioner, ledsjukdomar och mer.


Vitamin A

Vitamin A som finns i mandarinen hjälper till att skydda din hunds slemhinnor och förbättra mörkerseendet.


Mineraler

Det finns också många mineraler i mandarinen, inklusive kalcium, järn, koppar, magnesium, mangan, kalium och zink. Dessa mineraler deltar i otaliga processer i kroppen och hjälper till att ge energi till ditt husdjur och hålla det friskt.


Vatten

Mandarinen innehåller också mycket vatten för att återfukta ditt husdjur och förhindra uppkomsten av förstoppning.

Avdelare 5

Kredit: Eudyptula, Shutterstck

Hur ska jag mata min hund med mandariner?

Om din hund är en hälsosam vikt och inte har några problem med diabetes eller andra hälsoproblem, går det bra att ge din hund några mandarinskivor då och då. Vi rekommenderar inte hela mandarinen, kanske 25 %, och inte varje dag. Se till att du tar bort frön och skal innan servering, och det är bäst att vänta tills ditt husdjur har ätit middag, så att den milda citronsyran inte stör magen.

Om du märker några negativa reaktioner på frukten, oavsett hur små, ska du sluta ge den omedelbart. Om det finns ett problem kommer de första tecknen att vara orolig mage, diarré och möjligen hyperaktivitet från för mycket socker.

Slutsats

Vi hoppas att du har njutit av denna titt på hälsofördelarna och riskerna med att mata din hund med mandariner. Det är helt okej med måtta, och din hund kan få vissa hälsofördelar, men det kan snabbt bli för mycket, och flera hälsoproblem kan börja visa sig, inklusive fetma. Om vi ​​har svarat på dina frågor, vänligen dela den här guiden för att mata din hund med mandariner på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: Daria-Yakovleva, Pixabay

Innehåll