Kan hundar äta mandelmjöl? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På Husdjuretkan hundar äta mandelmjöl

Många hundföräldrar är frestade att unna sina pälsbarn med andra ätbara godsaker än valpens dagliga hundfot. Men oavsett om det är köttiga bordsrester eller smaskiga bakade hunddesserter, bör hundägare alltid gå försiktigt fram. Många mänskliga livsmedel kan vara osäkra, och till och med giftig, för hundar.Om du vill baka upp en läcker maträtt till din valp, kanske du undrar vilka typer av mjöl som är godkända för hundar. Medan traditionellt mjöl kan orsaka allergier hos många husdjur, är icke-spannmålsmjöl, såsom mandelmjöl, hälsosammare alternativ.Så, kan din hund konsumera mandelmjöl? Ja det kan han . Du bör dock alltid mata din hund med mandelmjöl i små doser.

För att få en bättre förståelse för mandelmjöl och hundar, låt oss ta en djupare titt på denna typ av mjöl och dess möjliga hälsofördelar och nackdelar för din hund.

avdelare 9Kan min hund äta mandelmjöl?

Som vi sagt tidigare så KAN din hund äta mandelmjöl. Faktum är att vanliga mandlar är helt säkra för ditt husdjur att konsumera.

Många hundar älskar smaken av mandel. Men vissa hundar smälter inte mandel bra, vilket kan leda till kräkningar, illamående och diarré. Den höga fetthalten som finns i mandel kan också leda till pankreatit och fetma senare på vägen.

När det gäller mandelmjöl, även om du inte kommer att mata din hund rent mandelmjöl, är bakverk som innehåller denna ingrediens inte giftigt för hundar. Ditt husdjur kan säkert konsumera produkter som innehåller mandelmjöl, bara så länge det inte innehåller några ytterligare tillsatser, inklusive sötningsmedel som xylitol.

mandelmjöl på träyta

Bildkredit: Diana Taliun, Shutterstock

Varför kan min hund inte konsumera xylitol?

Många typer av mjöl kan innehålla xylitol. Även om den är helt säker för människor, är denna typ av sockeralkohol extremt giftig för hundar. Om ditt husdjur ens får i sig små mängder av detta ämne, kan de drabbas av kramper, livssvikt och till och med dö.

Symtom på xylitolförgiftning hos hundar kan inkludera:
 • Svaghet
 • Skakningar
 • Kräkningar
 • Anfall
 • Letargi
 • Svårigheter att stå eller gå
 • Äta

Om du tror att din hund åt xylitol, kontakta din veterinär omedelbart.

Hälsofördelar med mandelmjöl för hundar

För människor har det många hälsofördelar att äta mandelmjöl som ersättning för vitt mjöl. Mandelmjöl har inte bara mycket färre sockerarter och kolhydrater, utan det kan också främja matsmältningshälsa och minska risken för kognitiva sjukdomar.

Mandelmjöl innehåller också vitamin E och andra antioxidanter, som kan bekämpa diabetes, stroke, vissa typer av cancer och hjärtsjukdomar.

Men kommer din hund att njuta av samma hälsofördelar som mandelsmör? Det korta svaret är nej. Även om en och annan godis som innehåller mandelsmör är helt okej, ska du inte leta efter att förbättra din hunds dagliga kost med mandelsmör.

spannmålsfria recept för hundgodis

Vilka mjöl bör jag undvika att mata min hund?

Du bör alltid undvika att mata din hund med följande typer av mjöl:
 • Am
 • Vete
 • Majs

Andra typer av hundsäkra mjöl

Andra typer av mjöl som din hund kan äta inkluderar:
 • Fullkornsvetemjöl
 • Brunt rismjöl
 • Kokosmjöl
 • Havremjöl
 • Garbanzo bönmjöl

Hur du matar din hund med mandelmjöl

Ibland kan du unna ditt husdjur en bakad godbit som innehåller ekologiskt mandelmjöl som inte har några extra tillsatser.

Mata aldrig ditt husdjur med rent mandelmjöl. Överväg istället att tjäna honomhundvänligt bakverk,så som enbakat kexellervalp-kaka.

mjöl mandel söt

Bildkredit: Prashant Sahu, Wikimedia Commons

Avdelare 3

Slutsats

Medan hundar säkert kan äta produkter som innehåller ekologiskt mandelmjöl, bör du inte mata ditt husdjur med mandelmjöl varje dag. Unna honom istället en och annanbakat ben.

Mata aldrig ditt husdjur med någon typ av mjöl som innehåller konstgjorda ingredienser, speciellt xylitol. Om du tror att ditt husdjur fått i sig xylitol, kontakta din veterinär omedelbart.

Så fortsätt ochbaka några nyttiga godsakerför Fido med ekologiskt mandelmjöl! Han kommer att älska det lika mycket som du gör!

Innehåll