Kan hundar äta nektariner? Vad du behöver veta!

När sommaren kommer är en av de mest populära sakerna som vi ser i livsmedelsbutikerna läckra frukter som nektariner. Vi vet hur läckra de är och hur njutbara och saftiga de smakar. Hur är det med våra hundar? Kan hundar äta nektariner säkert? Den goda nyheten är att en hund inte bara kan äta frukten av nektarin, utan de innehåller också många hälsofördelar för din valp.Avdelare 8

Några av de saker som nektariner innehåller som är bra för din hund är:

Kostfiber Fiber gör underverk för en hunds matsmältningskanal. Det hjälper till att förhindra dåliga bakterier från att byggas upp i tarmen och främjar god tjocktarmshälsa.

Magnesium Magnesium hjälper till med absorptionen av viktiga näringsämnen och vitaminer och hjälper även nervsystemet att fungera korrektKalium Kalium hjälper din hunds njurar att fortsätta fungera normalt. Det hjälper också deras hjärtfunktion, liksom för muskelfunktion och normal matsmältning.

C-vitamin Detta är en viktig antioxidant. Det hjälper till att minska kognitivt åldrande och inflammation.

Vitamin A Detta vitamin hjälper din hunds syn. Det hjälper också till med cellfunktion, immunfunktion, tillväxt och fosterutveckling för honhundar.

Frukten är också bra för matsmältningskanalen hos din hund. Men en av de saker du vill vara försiktig med är hur mycket du ger till din hund.

Hur mycket ska min hund ha?

Mängden du ger din hund kommer att bero på din hunds storlek. Till exempel, om du har en rottweiler, kommer din hund att kunna äta mycket mer än om du har en leksakspudel. Vad kommer att hända om din hund har för mycket nektarin? Tja, eftersom det är fullt av fibrer kan det leda till två stora problem för din hund:

Diarre - Hundar som äter mycket nektarinbitar kommer att få diarré. Detta kan leda till andra problem, som att bli uttorkad. Om din hund har diarré, ge den mycket vatten och se till att den dricker det.

Orolig mage - Detta är ett annat vanligt problem med att haför mycket fiber, vilket är den största fördelen med nektariner. Om din hunds mage är upprörd, kanske den bara ligger på golvet eller bara inte beter sig som de själva. Detta kommer inte att vara för evigt, men du kan undvika detta genom att se hur mycket av en nektarin du ger dem.

I allmänhet bör du bara ge en hund ett par bitar nektarin ibland. Kom ihåg att ju större hundens storlek är, desto mer klarar den av. Men fortsätt med försiktighet.

Ta bort gropen

Om du ger din hund nektarin, ge dem aldrig gropen. Det finns många faror förknippade med frukter som har gropar. Nedan är några av de vanligaste:

Tandskador – Nektariner har hårda gropar. Så om din hund får tag i det kan det skada hans tänder. Om frakturen når hundens tandköttskant betyder det att hela tanden måste tas bort på grund av käkbenssjukdom och infektionsrisk.

esofagusskada – Det finns grova kanter på en nektarins grop, och dessa kan skada din hunds matstrupe. Matstrupen hos en hund är mycket känslig och kan eroderas av kemikalier eller fysisk skada. Detta kan resultera i ett sår eller esofagit. Dessa tillstånd kan göra din hund för öm för att äta. Om det går sönder helt kan lunginflammation sätta in.

Kan hundar äta nektariner

Fotokredit: ExplorerBob, Pixabay

Hinder – Om en nektarinkrop kommer in i en hunds mage, kan den fastna där eller i hundens tarmar och orsaka ett hinder, vilket ofta krävde operation. Tecken på denna typ av obstruktion inkluderar buksmärtor, frånvarande eller minskad aptit, diarré och kräkningar. Detta är det vanligaste problemet som rapporteras av ägare när hunden får i sig en grop. Om de äter svårsmälta delar av frukt, vill du prata med din veterinär.

Cyanid förgiftning - Detta gift är i centrum för de flesta stenfrukter. Det släpps inte om inte gropen har tuggats och de trasiga bitarna har förtärts . Cyanidtoxicitet är ofta dödligt snabbt. Om det bara finns en liten bit i systemet kan en hund salivera, andas med svårigheter eller snabbt bli förlamad eller få anfall. Detta är en nödsituation, så du måste kontakta din veterinär på väg till veterinärsjukhuset så att behandlingen kan påbörjas direkt när du kommer.

Mögliga gropar – Vissa typer av mögel skadar inte din hund och andra kan göra dem sjuka. Detta kan sträcka sig från en orolig mage till leversvikt, till anfall och skakningar. Nektarinens grop kan ha mögel på sig även om frukten är färsk . Det är därför du vill skära isär nektarinen och barage frukten till hunden.

Ge inte din hund konserverade nektariner

Du bör undvika konserverad frukt eftersom de är riktigt söta. Sötman kommer från konserveringsmedlen. De är fyllda med socker, vilket inte är bra för en hund. Om du ska ge din hund nektariner, håll dig till de färska.

Avdelare 2

Slutsats

Om du har några färska nektariner, dela gärna några med din hund. Var dock noga med att inte ge dem för mycket, och se till att de är färska. Kassera gropen på rätt sätt, så att din hund inte av misstag blir förgiftad eller sväljer den. Det sista du vill är att förvandla en välsmakande sommargodis till en resa till veterinären.


Utvald bildkredit: stevepb, Pixabay

Innehåll