Kan hundar äta olivolja? Är olivolja säker för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretOm du vet något om hälsosamma fetter har du kanske hört att olivolja är ganska användbar för människor. Att använda olivolja i matlagning innebär några enorma hälsofördelar som kan få dig att undra om det skulle vara en bra idé att införliva lite olivolja i din hunds diet. Du har kommit till rätt ställe för att svara på dessa frågor. Det kan vi berätta för dig direkt hundar kan faktiskt äta olivolja, och det är säkert . Fortsätt läsa för att ta reda på varför, hur du introducerar olivolja i din hunds diet och hur mycket du bör ge dem.Avdelare 8

Hur kan olivolja hjälpa min hund?

Det finns fyra huvudsakliga skäl till att olivolja är värd att inkludera i din hunds diet. Vi kommer att dela upp var och en åt dig så att du bättre kan analysera om detta är något du vill börja ge till din hund.

  • Förbättra immunförsvaret: Olivolja är packad med immunförstärkande ingredienser som kan hjälpa din hund att förebygga och återhämta sig från sjukdom mycket snabbare. En bra tid att stärka din hunds immunförsvar kan vara när de utsätts för många andra hundar eller när årstiderna förändras och de påverkas av vädret.
  • Att förbättra pälsen: Om din hund har någon typ av hudproblem vet du hur svårt det kan vara att hjälpa dem. Även efter att ha spenderat massor av pengar på medicinska schampon och balsam, kan du fortfarande vara på ruta ett. Ibland tillsätt lite olivolja till din hunds mat som ett komplement kan vara allt de behöver för att få pälsen att se bra ut igen. Andra oljor kan fungera förutom olivolja, fiskolja, i synnerhet, kan vara bra för pälshälsan.
  • Förbättring av hjärnans hälsa: Olivolja är rik på antioxidanter och är därför mycket bra för hjärnans och minneshälsan. Om du har en äldre hund som kanske redan lider av en demensproblem, kan det göra skillnad att lägga till lite olivolja i kosten.
  • Förbättrar smak: Om din hund är kräsen och du ständigt kämpar för att få den att äta, försök att lägga lite olivolja i maten. Ibland kan olivolja få torr hundmat att smaka så mycket bättre att den får hunden att äta. Naturligtvis måste du rådgöra med din veterinär för att se till att du inte lägger för mycket i din hunds mat.

Bildkredit: Chris Slupski, unsplash

Hur mycket ska man ge?

Nu när du vet att olivolja är säker för de flesta hundar och ganska fördelaktigt för deras kost, hur mycket ska du ge? Du bör diskutera eventuella förändringar i din hunds kost med sin veterinär. För mindre hundar behöver du kanske bara lägga till en tesked olivolja i veckan. För större hundar kan det vara mer som en matsked. Diskutera med din veterinär dina farhågor om din hunds hälsa och hur mycket olivolja du bör ge dem.Hur ger jag min hund olivolja?

Vissa hundar kan vara helt villiga att komma över och dricka olivolja direkt från en sked, men vi vet alla att det inte kommer att vara så lätt för de flesta hundar. För det mesta ska olivolja bara vara det blandas med hundens mat . Efter att ha diskuterat med din veterinär hur mycket olivolja du ska ge din hund, börja i små mängder. Om din hund skulle ha en dålig reaktion på olivoljan vill du att effekterna på den ska vara lite mindre. Använd alltid extra virgin olivolja och vidta försiktiga försiktighetsåtgärder för att se till att olivoljan inte är smaksatt och att den inte har blivit förstörd.

olivolja

Vilka hundar bör inte ha olivolja?

Även om olivolja är säkert och fördelaktigt för de flesta hundar, det finns några situationer där tillsats av olivolja till en diet kan vara ett problem för en hund.

  • Viktökning: Om din hund går upp i vikt kan det vara en dålig idé att lägga till olivolja i kosten. Du måste komma ihåg att olivolja är ett fett. Fetter har kalorier. Att lägga till fler kalorier till en måltid av en hund som behöver gå ner i vikt kan orsaka ökad viktökning. Hundar som är överviktiga under längre perioder kommer att utsättas för ökade hjärt- och hälsoproblem . Att övervaka din hunds vikt är en stor del av att vara en ansvarsfull hundägare.
  • Känsliga magar: Om du har gått igenom sex olika hundfoder med din hund, och de fortfarande har problem med magen, kan det vara en dålig idé att lägga till olivolja. För en hund med mag-tarmproblem, olivolja kan vara för stark och få hunden att kräkas eller bli sjuk . Vi har nämnt att tillsats av olivolja till en hunds diet bör vara en diskussion med din veterinär, i scenariot med hundar med känsliga magar är detta ännu viktigare.

Finns det en bättre olja att ge min hund?

Ja, vissa experter tror att fiskolja är mer fördelaktigt för en hund än olivolja. Fiskolja innehåller omega-tre-fettsyror. Omega-3 kan vara bra för att minska inflammation hos äldre hundar som w aln. Om du ska prata med din veterinär om potentiella naturliga oljor för din hund, är det verkligen värt att ta upp fiskoljor också.

En annan populär olja för hundar är kokosolja. Kokosolja kan användas både lokalt och intas också. Precis som olivolja och fiskolja måste du rådgöra med din veterinär innan du börjar med någon av dessa oljor i en hunds diet.

Avdelare 1

Slutsats

Sammantaget kan majoriteten av hundar inte bara äta oliv olja, men de kommer att dra nytta av det också. För rätt hundar har olivolja några fantastiska hälsofördelar. Förbättra hjärnans och minnesutveckling, läkning eller återfuktande hud och päls hälsa , och en övergripande boost till immunsystemet är bra skäl att fråga din veterinär idag om att lägga till olivolja till din hunds diet.


Utvald bildkredit: stevepb, Pixabay

Innehåll