Kan hundar äta pasta? Är pasta säker för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretPraktiskt taget alla känner till det ikoniska Lady och Lufsen spagetti scen. Men är det säkert att återskapa detta romantiska ögonblick över en tallrik pasta med din valp? Även om det garanterat kommer att väcka dussintals Instagram-gilla-markeringar, är pasta verkligen säker för hundar att äta? Som det visar sig är svaret inte så direkt.Medan vissa veterinärer säger att det är helt säkert att mata din hund måttlig mängd av denna kolhydratfyllda måltid, håller andra inte med.

Men innan du går och matar Fido med en riklig tallrik lasagne, är det viktigt att förstå fördelarna och riskerna.

avdelare 9

Är pasta säker för hundar?

golden retriever äter pasta

Bildkredit: Magnus Bråth, FlickrVanlig kokt pasta är bra för hundar att få i sig . Kärningredienserna i de flesta pastarätter är mjöl och ägg, vilket är säkert för hundar att äta.

Om du har förberett din pasta med vitlök och lök, undvik att ge din hund matrester. Dessa ingredienser har visat sig ha negativa hälsoeffekter på din fluffiga vän. Lök och vitlök hör till Allium familj och när de äts i stora mängder kan det leda till att husdjur blir anemiska. Om din hund har hamnat i Marinad, Varningstecken att se upp för inkluderar letargi, svaghet och bleka slemhinnor.

Dessutom kan hundar ha problem när de äter andra örter och kryddor som vanligtvis finns i pasta- och nudelrätter.Salt t.ex.kan leda till neurologiska problem som kramper och yrsel. Oregano är en annan pastaingrediens som är giftig för hundar. Stora doser kan leda till njur- eller leverproblem.

Ost är ett annat läckert tillskotttill vilken pasta eller nudelrätt som helst. Medan en liten ostgodis ger en aptitretande bit för alla väluppfostrade hundar, bör husdjursföräldrar undvika att mata sina hundar med ost i stora mängder eftersom detta kan resultera i hjärtsjukdomar, viktökning och gastrointestinala problem.

Lady & Luffaren

Bild: Cooking Fantasies, Flickr

Är pasta dåligt för hundar?

Även om vi vet att pasta i sig inte är dåligt för hundar, kan det bli en bas i deras hundkost?

Det enkla svaret är nej. Eftersom ditt husdjurs diet huvudsakligen består av fett och protein, kan ökad kolhydratkonsumtion ha en negativ inverkan. En studie drog slutsatsen att hundar som utfodras med en diet med hög kolhydrater faktiskt extraherar mindre näringsämnen från sin mat än hundar som åt måltider med låga kolhydrater och hög proteinhalt.

Högkolhydratdieter kan också göra din hund fet. Överviktiga husdjur kan utveckla ytterligare hälsotillstånd inklusive cancer, artrit och hjärtsjukdomar.

Är pasta och nudlar bra för hundar?

Pasta och nudlar bör inte vara en stapelvara i din hunds diet. I alla fall, hundar kan äta stärkelserik kost sedan de blev domesticerade av människor.

Men detta betyder inte att kolhydrater ska ta upp en stor del av middagen. Som nämnts tidigare kan en kost med hög kolhydrater leda till fetma och allvarligare hälsokomplikationer.

Den lilla mängd näringsämnen som hundar kan få från pasta tillförs bättre genom deras vanliga hundfoder. Det finns inga förmåner att dela pasta med ditt husdjur (såvida det inte är ett sött foto).

Sammanfattning: pasta är inte så bra för din valp.

avdelare 9

Hur du matar din hund med pasta

Om du vill mata pasta till ditt husdjur, se till att den är vanlig och såsfri. Den bör också tillagas för enkel konsumtion.

Din valp och pasta

Den stora takeaway här är att medan hundar kan ät säkert vanlig pasta eller nudlar i små mängder , de ska aldrig få pastasås.

Även om vanlig pasta inte är ett naturligt foder för din hund, kommer ett par nudlar inte att skada dem. Men dieter med hög kolhydrathalt ger inte mycket näring till din hund. Deras kroppar föredrar måltider med hög fetthalt, hög proteinhalt och lågkolhydrat. För många kolhydrater kan leda till fetma och andra hälsoproblem.

Så fortsätt och ha en Lady och Lufsen ögonblick med din pälsbebis. Mata dem bara inte med en stor portion matrester.


Utvald bild: Pixabay, Pexels

Innehåll