Kan hundar äta Pepperoni? Är Pepperoni säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretIngen hund med självrespekt låter sin ägare njuta av en måltid utan att vilja ha en del av handlingen. Detta gäller särskilt för livsmedel som luktar fett, kryddat kött, som pizza.Som en kärleksfull förälder kan det vara oerhört utmanande att säga nej till sin hund, speciellt om maten innehåller kött. Pepperoni i pizza är till exempel en typ av bearbetat kött. Som sådan är det inte ovanligt att djurägare antar att det är säkert för sina lurviga vänner.Detta är dock inte fallet, eftersom inte allt kött är säkert för hundar . Så, är pepperoni säkert för hundar? Läs vidare för att ta reda på det.

Avdelare 8

Vad är Pepperoni?

Pepperoni är en högt bearbetad och botad blandning av nötkött ochfläsk.Den är smaksatt med chilipeppar ochpaprika, vilket ger den en kryddig nyans.Pepperoni är karaktäristiskt röd och mjuk och har en ton av rökig smak, vilket ger den dess karakteristiska lukt och smak. Älskare av kryddig mat tycker att pepperoni är oemotståndlig.

När den läggs på grillen blir pepperoni ännu mer oemotståndlig, eftersom den blir krispig och seg, vilket ger ännu mer textur och smak till en måltid.

Pepperoni används som pizzapålägg i form av några tunna skivor, eftersom du bara behöver lite av detta kött för att förhöja pizzans smak. Det är också ett utmärkt val för pizza, eftersom det blandas underbart med smält ost.

Är Pepperoni-skivor säkra för hundar?

Eftersom hundar är köttätare bör huvuddelen av deras diet bestå av kött. Men inte allt kött är idealiskt för hundar, särskilt de som är mycket bearbetade. Vissa kanske tänker, hur är det med korv? Hundar verkar inte bry sig om dem.

Korv passar faktiskt inte för hundar eftersom de innehåller extremt mycket fett.

Detsamma är fallet för pepperoni, som det också bär stora mängder fett, vilket är ohälsosamt för hundar . Visst, några skivor kommer inte att skada din lurviga vän; Men en generös portion pepperoni kan göra att din hund mår dåligt.

Hur Pepperoni gör din hund sjuk

Stora mängder högförädlade och chark kan sannolikt göra en hund sjuk . Men även små mängder kan vara en nackdel för en hunds hälsa om den aldrig har haft sådant kött tidigare.

Kredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Förutom sin höga fetthalt är pepperoni också ganska kryddig.Kryddig mat bör inte ges till hundar, eftersom deras matsmältningssystem har svårt att bearbeta kryddor.

Pepperoni har många ingredienser som tillsätts för att förbättra dess smak. Dessa inkluderar bland annat senapsfrön, paprika, fänkålsfrön, svartpeppar, vitlökspulver, och inget av dessa är idealiskt för en hund.

En hälsosam kost för hundar består i första hand av mat med en mild smak och lite eller ingen smaksättning. Därför, genom att ge din hund pepperoni i stora mängder, kommer du sannolikt att störa deras mage, vilket kan resultera i symtom som diarré och kräkningar.

Fetthalten i pepperoni kommer sannolikt också att leda till en fet hund om du inte dämpar mängden du ger dem. Detta beror på att pepperoni har så mycket som 500 kalorier per 100 gram. Tyvärr är dessa kalorier av låg kvalitet, vilket innebär att de inte gynnar hunden på något sätt.

Mindre hundar är mer mottagliga för viktökning från stora portioner pepperoni än större hundar. Större husdjur kan konsumera över måttliga portioner av pepperoni, så länge de får grundlig träning efter måltiden. Detta rekommenderas dock inte.

Det är också viktigt att överväga vilken typ av kött som pepperoni är gjord av, eftersom det också spelar en betydande roll för hur det påverkar din hunds hälsa. Till exempel är kalkonpepperoni ökänt för att innehålla absurda mängder salt.

Du bör vara medveten om att för mycket natrium i en hunds diet kan leda till ökat blodtryck och kan predisponera för hjärtsjukdomar. Det kan också belasta hundens matsmältningssystem, vilket resulterar i problem som pankreatit.

pepperoni

Kredit: Hong Vo, Shutterstock

avdelare 9

Alternativ till Pepperoni

Om du inte är bekväm med att erbjuda pepperoni till din hund, överväg följande välsmakande men värdefulla alternativ:

Kyckling

Kyckling är ett bra alternativ eftersom människor älskar det, det är lätt att hitta och det är prisvärt. Hundar älskar också kyckling, men när du förbereder den för din hund, undvik att tillsätta för mycket olja. Ännu bättre, servera rå kyckling till din hund om den är van vid en naturlig, rå diet.

Fisk

Fisk är ett annat kött som hundar älskar oerhört, särskilt när det tillagas. Fördelen med fisk är att du inte behöver tillsätta kryddor för att din hund ska tycka att den är god.

Lever

Levern är inte bara bra för din hunds hälsa, den är också ganska god. Levergodis kan hjälpa dig att träna din hund, eftersom de älskar detta kött.

Uttorkat kött

Om du råkar ha en dehydrator liggande kan du använda för att göra olika sorters köttryckiga godsaker till ditt husdjur. Fördelen med att göra dessa godsaker själv är att du kan bestämma vilka ingredienser du ska lägga till, och därigenom säkerställa att din hunds hälsa inte äventyras.

Slutsats

Det är förståeligt att du kanske vill dela din pepperonipizza med din hund för att låta dem få en smak av det läckra mellanmålet som du verkligen njuter av. Det är dock nödvändigt att träna måttfullhet.

Pepperoni-godis här och där ska inte göra din hund skada; faran kommer när de överdriver. Om du älskar ditt husdjur, kommer du att vilja vara försiktig med vad du matar dem, eftersom de flesta hundar har liten kontroll över sin kost.


Utvald bildkredit: Pixabay; Hong Vo, Shutterstock

Innehåll