Kan hundar äta potatischips? Är potatischips säkra för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretDe flesta hundar äter nästan vad som helst. Och för det mesta bryr de sig inte om att vänta på tillstånd när lite god mat har lämnats utan tillsyn i deras närhet. Så som hundägare har du förmodligen hittat din hund äta en potatischips eller två som barnen har tappat på marken eller som lämnats kvar på bordet. Men ska hundar äta potatischips? Detta är en fråga varje husdjursförälder bör ställa sig. Svaret är att hundar inte bör ägna sig åt potatischips som människor gör. Läs vidare för att lära dig mer om varför du bör hålla potatischips borta från din hund.avdelare 9Varför är potatischips så dåligt för hundar?

Den största anledningen till att hundar inte ska äta potatischips är på grund av salthalten. Visst, hundar behöver lite salt i kosten för att behålla sin goda hälsa. De flesta potatischips är laddade med salt för att göra dem läckra och beroendeframkallande så att du inte vill sluta efter att ha ätit bara en eller två. Men det saltet kan innebära allvarliga problem för din hund om den hamnar i chipspåsen.

För mycket saltintag kan leda till problem som diarré, kräkningar, anfall och till och med dödsfall i de allvarligaste fallen. Hundar får mycket salt i sin diet om de äter högkvalitativ mat, så alla potatischips du ger din valp kan tippa vågen mot riskzonen för saltintag.

En annan anledning till att potatischips inte är ett bra mellanmål för din hund är att de vanligtvis steks i delvis hydrerad vegetabilisk olja som inte är särskilt hälsosam.Hundar behöver hälsosamma fetter för att trivas, men de behöver inte bearbetade fetter som finns i potatischips. Att äta för mycket fett kan faktiskt leda till fetma, diabetes och andra hälsoproblem för din hund när han åldras.Sedan är det faktum att många typer av potatischips är smaksatta med kryddor, örter och till och med konstgjorda smaker som kan irritera din hunds matsmältningssystem. Lite kryddor ochörter som lök, vitlök och gräslök i dina potatischips kan till och med vara giftiga för din hund.

olika typer av potatischips

Bild: Bra gratis foton

Vilka är alternativen till potatischips?

Potatisdelen av dina favoritchips skulle inte vara ett problem för din hund. De ger extra vitaminer och mineraler som kommer att hjälpa till att runda vår hunds diet över tiden. Du kan ånga, baka eller mosa potatis för din hund att njuta av medan du mumsar på dina potatischips.

Ett annat säkert alternativ till potatischips ärluftpoppade popcornutan salt eller smör. Din hund kommer att dra nytta av fibrerna, järnet och B-vitaminerna som popcorn har att erbjuda och kommer inte att känna sig utanför medan din familj njuter av en påse potatischips tillsammans.

Du kan till och med göra dina egna potatischips hemma att dela med din hund. Det är bara att tvätta och skiva lite potatis, släng potatisen i bara en matsked olja och baka sedan skivorna i 325 grader tills de är knapriga. Du kan mata några av de hemgjorda chipsen till din hund och slänga resten i salt och andra kryddor så att dina mänskliga familjemedlemmar kan njuta av det.

husky tittar på flickan äta chips

Bildkredit: JulieK2, Shutterstock

Våra sista tankar

Om dinhunden äter en potatischip eller två, det finns verkligen inget att oroa sig för. Men du bör hålla utkik efter tecken på orolig mage, diarré och illamående ett tag efteråt. Om du märker några tecken på nöd, kontakta ditt lokala djurgiftcentrum för vägledning. Men i allmänhet kan hundar hantera ett enstaka chip utan att uppleva några skadliga biverkningar. Det är alltid bäst att helt enkelt hålla potatischipsen borta från din valp och erbjuda dem något annat som är gott och lämpligt att äta istället.

  • Kan hundar äta tortillachips? Är Tortilla Chips säkra för hundar?

Vad tycker du om att mata din hund med potatischips? Vi vill gärna höra din åsikt och råd! Så lämna gärna en kommentar nedan.

Innehåll