Kan hundar äta pumpafrön? Är pumpafrön säkra för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretPumpafrön har en mängd näringsmässiga fördelar . De är fyllda med järn, kalcium och B-vitaminer, och liksom nötter är de en stor källa till protein och omättade fetter. Pumpafrön är också höga i zink och magnesium, och omega-3.Det här är bra för oss, men är de säkra för din hund? Svaret är ja! Både kokta och råa pumpafrön är faktiskt fördelaktiga för din hund i små mängder . De serveras bäst malda eller mosade, råa och osaltade för att hjälpa din hunds matsmältning. Rostade pumpafrön är också bra och håller längre, så se till att ge din hund bara färska frön om de är råa. Låt oss ta en titt på fördelarna med pumpafrön i din hunds diet.Avdelare 8

Hög i essentiella vitaminer och mineraler

Torkade pumpafrön är cirka 2 % vatten, 49 % fett och 30 % protein.

En handfull malda pumpafrön är höga i fiber och hjälper din hunds matsmältning och tarmhälsa. De är också rika på biotillgängliga vitaminer och mineraler som ofta inte finns i kommersiella torrfoder. Dessa inkluderar: zink, som kan förbättra huden och pälsen på din hund; vitamin A, som hjälper till med synen; och C-vitamin, för att generellt stärka immunförsvaret. Essentiella omättade fetter som omega-3 ger din hund en frisk päls och är också en bra proteinkälla.Naturlig avmaskningsmedel

Hundälskare världen över svär vidpumpafrön som en naturlig lösning för att bli av med maskar. Lägg bara till en halv tesked malda pumpafrön till din hunds mat varje dag, eller dubbel för större hundar, tills maskarna är borta. Du vet att parasiterna är borta när de inte längre förekommer i din hunds avföring. Du kommer att spara pengar på dyra avmaskningsmedel, som ofta är giftiga och ibland orsakar mer skada än nytta. Pumpafrön fungerar som ett naturligt avmaskningsmedel eftersom de innehåller aminosyran cucurbitacin, som är känd för att döda och sedan eliminera maskarna från din hunds matsmältningskanal.

matande hund

Kredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Inflammation och sjukdom

Pumpafrön innehåller mycket omega-3-fettsyror, vilket kan hjälpa till att lindra inflammation. Inflammatoriska sjukdomar som artrit och höftledsdysplasi kan vara ett verkligt problem hos äldre hundar, och en daglig dos av malda pumpafrön kan hjälpa till att ge lindring.

Pumpafrön har också naturliga oljor som hjälper till att upprätthålla urinhälsa, och kalciumhalten hjälper till att stödja friska ben och tänder.

Nackdelar med pumpafrön?

Även om pumpafrön är ett bra tillskott till din hunds diet, finns det några mindre varningar att vara medveten om. Att mata din hund för många pumpafrön kan orsaka orolig mage och diarre , eftersom de har en hög fetthalt. Dessutom är ekologiska frön bäst, eftersom de kommer att vara fria från bekämpningsmedel och konserveringsmedel. Osaltat är också att föredra, eftersom du inte vill ge din hund något tillsatt natrium. Om du ger din hund råa pumpafrön, se till att de är färska och fria från mögel. Rostad pumpa frön håller längre och är lättare att pudra till mat.

Avdelare 1

Slutsats

Pumpafrön är inte farliga att mata din hund och har faktiskt flera fördelar. De är en stor källa till protein och omättat fett och kan användas som ett naturligt och säkert avmaskningsmedel. Om de används sparsamt är pumpafrön ett bra komplement till din hunds allmänna hälsa.

Utvald bildkredit: Julie, Flickr

Innehåll