Kan hundar äta rädisor? Är rädisor säkra för hundar?

En relativt enkel diet är den bästa dieten för din hund, även om debatten fortfarande rasar om huruvida den bästa dieten för hundar är köttätande eller allätare. Ett intressant faktum är att en av de äldsta registrerade hundarna faktiskt var helt vegansk ! Oavsett om du håller med om det valet av diet eller inte, är det enkla faktum att hundar kan och bör äta grönsaker ibland. Att lägga till några grönsaker kan förse din hund med extra fibrer och näringsämnen. Rädisor är ganska höga i näringsämnen och är också välkända för sina antioxidantegenskaper, men kan hundar äta dem?Det korta och enkla svaret är, ja! Rädisor är giftfria för hundar och till och med potentiellt fördelaktiga. Rättisor som tillagas väl och används med måtta kan ge din hund alla de fördelar som människor får av den.

Men bara för att du kan ge din hund rädisor, betyder det att du borde? Låt oss ta en djupare titt på fördelarna och potentiella skadorna med rädisor och se om de är ett bra val för din hund.

Avdelare 8

Fördelarna med rädisor för din hund

Kokt rädisa kan vara ett bra komplement till din hunds diet. Rädisor är fullproppade med vitaminer för att hjälpa din hunds immunförsvar, hjälpa matsmältningen och hålla deras tänder och muskler friska.Dessa vitaminer inkluderar E, A, B6, K och C-vitamin för att hjälpa till att stärka din hunds immunförsvar. Rädisor är också fullproppade med antioxidanter, inklusive:

  • Fiber
  • Zink
  • Kalium
  • Fosfor
  • Kalcium

Rädisornas grova konsistens är också fördelaktigt för din hunds tänder, och fungerar som en borste för att få bort eventuell uppbyggd plack .

hund som äter

Kredit: Andrey Maximenko, Shutterstock

Ska du ge din hund rädisor?

Även om rädisor är giftfria och därför inte farliga att ge till din hund, är många andra grönsaker potentiellt mer fördelaktiga. Medan rädisor är höga i vissa vitaminer och antioxidanter, innehåller grönsaker som morötter näringsämnen i större mängder och är godare! Rädisor är också ganska bittra och ibland kryddiga och kan orsaka smärtsamma gaser i din hund om de ges för mycket.

Rädisalöv bör inte ges till din hund. De är inte giftiga men kan orsaka magirritation för din hund. Vilda rädisor kan också vara potentiellt farliga, eftersom blommorna innehåller frön som är giftiga för hundar och kan göra din hund sjuk.

Så även om rädisor inte är skadliga för din hund, är den största fördelen med att ge dem rädisor C-vitaminhalten, som lätt kan erhållas från flera andra källor som erbjuder ytterligare fördelar och som inte ger din hund ont i magen eller överdriven gas.

Rädisor är bittra och kryddiga, och det är troligt att din hund inte ens kommer att njuta av dem såvida de inte tillagas till annan mat .

Avdelare 1

Slutsats

Även om du säkert kan ge din hund rädisor då och då, även med potentiella fördelar, är huvudfrågan, ska du? Det finns några fördelar att få med att äta dem, men de är små jämfört med andra lättillgängliga alternativ. Som sagt, om din hund gillar dem har de inga skadliga effekter, och det finns ingen anledning att inte ge dem rädisor ibland.


Utvald bildkredit: jwdenson, Pixabay

Innehåll