Kan hundar äta selleri? Är selleri säkert för hundar?

Oavsett om din hund tog en knaprig stjälk från disken eller om du letar efter en hälsosam goding, är det viktigt att dubbelkolla säkerhetsinformationen för all mat som din hund äter. Allt som är hälsosamt för oss är inte nödvändigtvis hälsosamt för våra hundar. Saker vi kan äta helt okej kan vara farliga för våra hundar.Nedan går vi in ​​på huruvida selleri är säkert för din hund att äta och i vilka mängder. Medan selleri är inte giftigt för hundar, Vi kommer också att ta en titt på om selleri nödvändigtvis är hälsosamt för hundar. Trädgårdsmästare håller skörden korg av celery_corners74_shutterstock

Är det okej för hundar att äta selleri?

Ja. Selleri är inte giftigt eller på annat sätt farligt för din hund. Det kommer inte att orsaka några skadliga biverkningar eller göra din hund sjuk.

Om din hund ryckte en bit selleri från disken, har du inget att oroa dig för.

Men bara för att selleri inte är dåligt för hundar betyder det inte nödvändigtvis att det är det Bra antingen.selleri 2

Bildkredit: Corners74, Shutterstock

Är selleri bra för hundar?

Selleri kan vara ett hälsosamt mellanmål för din hund under vissa omständigheter. Selleri är för det mesta bara vatten, vilket gör det till en fantastisk lågkalorigodis, speciellt jämfört med andra alternativ. Om du har valet mellan selleri eller vovvekakor, välj sellerin.

Med det sagt kan din hund inte leva av enbart selleri – precis som vi inte kunde. Din hund behöver en välbalanserad kost, som vanligtvis kommer att ta formen av kommersiell hundmat. Om du lagar ditt husdjurs mat kan selleri vara en betydande del av ditt husdjurs diet så länge du inkluderar massor av andra ingredienser också.

Förutom vatten är selleri också något högt i kolhydrater. Våra hundar utvecklats att leva på mestadels protein och fett, så att äta extra kolhydrater är inte nödvändigt. Ändå innehåller de bara ett fåtal kolhydrater totalt sett. Så länge du inte matar din hund med hela buskar selleri, borde du klara dig.

Faktum är att selleri kan vara ett bra godisval för hundar som är överviktiga och feta . Selleri har inte mycket i sig. Därför kan det fylla din hund utan att faktiskt lägga några fler kalorier i kosten. Många hundgodis är fulla av överskott av kolhydrater och kalorier, så selleri kan vara ett utmärkt alternativ till dessa kommersiella alternativ.

Selleri kan också främja några olika fördelar.

Hund som äter mat

Bildkredit: McJapid, Pixabay

Fördelar med att mata din hund selleri

Selleri i en hunds diet har inte studerats mycket. Många av studierna där ute på selleri involverar människor, inte hundar. Men åtminstone några av dessa fördelar överförs sannolikt också till våra lurviga vänner.

    Antioxidanter

Selleri är ganska hög i antioxidanter. Dessa är viktiga för alla djur kan hjälpa till att skydda celler från oxidativ skada.

Våra hundar kan använda lite extra antioxidanter precis som användning, och selleri är en bra källa för dem.

    Hydrering

Mycket selleri är bara vatten. Om du behöver hjälpa din hund att hålla sig hydrerad av någon anledning, kan det öka deras totala vattenintag om du matar den med selleri. Korrekt hydrering är avgörande för en mängd olika kroppsfunktioner, inklusive hantering av blodtryck, kroppstemperatur och hjärnfunktion.

Ändå är det inte selleri den där återfuktande. Det skulle alltid vara bättre att låta din hund dricka lite vatten istället. Dessutom är hundar som inte får tillräckligt med vatten förmodligen inte på humör att äta heller.

    Låg sockerhalt

Selleri innehåller väldigt, väldigt litesocker. Överraskande nog är många kommersiella hundgodisar relativt höga i socker. Socker är inte nödvändigt för våra hundar och kan införa tomma kalorier i kosten.

Selleri ger en alternativ godis som innehåller väldigt lite socker. På grund av detta kan många husdjursägare välja att använda det framför sina vanliga hundgodis.

Hur mycket selleri är för mycket?

Som vi sa tidigare kan din hund inte leva av enbart selleri, även om den är hyfsat frisk. Våra hundar är uppfödda för att få de flesta av sina kalorier från protein och fett, inte kolhydrater.

Hur mycket selleri just din hund kan ha beror mycket på deras specifika ras, storlek och tolerans. Mindre hundar kommer att kunna äta mindre selleri. En stjälk för en grand danois är ingenting men kan vara en hel måltid för enShih Tzu.

Dessutom behöver valpar mindre selleri än vuxna. Valpar växer snabbt och behöver alla sina kalorier för att spela roll. Du vill inte att de ska fylla på selleri istället för att äta sin näringsmässigt kompletta mat.Däremot kan vuxna hundar behöva äta mer selleri eftersom det är mättande utan att vara kaloritätt. Fetma hos husdjur är ett enormt problem runt om i världen. Att hjälpa din valp att gå ner några kilo genom att introducera selleri i sin kost kan vara bra om den är överviktig.

Vissa hundar reagerar annorlunda på selleri än andra. De flesta hundar kan magselleri bra. Däremot kan andra få ont i magen efter att ha ätit det. Precis som människor ibland inte kan tolerera vissa livsmedel, kan hundar uppleva gastrointestinala störningar när de får mat som inte rycker med matsmältningen.

Dessa hundar bör äta mycket mindre selleri än de som tål grönsaken.

Vad du ska göra om din hund äter selleri

Ingenting. Det är absolut inget fel med att din hund äter selleri. Om de tar några från disken eller lyckas gräva ut några ur soporna, har du förmodligen inget att oroa dig för.

Beroende på hur mycket de åt kan de uppleva en lätt orolig mage och bli lite gasig. Dessa är dock ungefär lika allvarliga som deras symtom kommer att bli.

Den enda verkliga faran med att din hund äter selleri är att stora bitar kan blockera deras luftvägar. Detta inträffar vanligtvis när hunden försöker sluka maten (som när du försöker få bort den från dem). Håll bara ett öga på din hund för att säkerställa att den andas och rör sig okej efter att den smygande har ätit selleri.

Ja, din hund kan äta selleri

Det är inget fel med att din hund äter ett mellanmål med selleri då och då. Selleri har några hälsofördelar, även om många av dessa fördelar i bästa fall är små. Det är inte det minsta giftigt för hundar och kommer vanligtvis inte att göra dem sjuka heller.

Om du planerar att använda selleri som godis, skär den i lagom stora bitar. Detta gör att stjälken håller längre och förhindrar att större bitar fastnar i ditt husdjurs luftvägar.


Utvald bildkredit: pasja1000, Pixabay

Innehåll