Kan hundar äta Sugar Snap Peas? Är Snap Peas säkra för hundar?

Välj Namnet På Husdjuretkan hundar äta snaps?

Kanske kom du hem från bondens marknad med en mängd färska sockerärter, och även om de är läckra kan du bara äta så många!Vad sägs om att ge överskottet till din hund? Är det en bra idé, eller finns det något i ärter som gör dem olämpliga för hundar?I den här artikeln kommer vi att svara på den frågan åt dig, samt ta reda på fördelarna som din hund kan få av att äta ärtor och de bästa sätten att förbereda sockerärter till din hund.

Du kanske har märkt att ärtor är en vanlig ingrediens i kommersiell hundmat, så det ger oss vår första ledtråd om det sockerärtor är bra för din hund att äta.

Nu vet vi att sockerärter inte kommer att skada din hund, låt oss ta en titt på anledningarna till att de kan vara ett fördelaktigt tillskott till din hunds diet.

Avdelare 8

Fakta om Sugar Snap Peas

Kallas ibland snapsärtor eller snöärter, sockerärter har det latinska namnet Pisum satvium.

Varje sockerärtskida är ätbar och innehåller mellan tre till åtta ärtor.

De viktigaste länderna som producerar sockerärter för export är Guatemala, Colombia, Peru, Kina och Kenya.

Näringsmässiga fördelar

Per 100 gram sockerärter har de 7,55 gram kolhydrater, 2,6 gram fiber och 2,8 gram protein.

De innehåller vitaminer, inklusive folat, A, B5, C, E och K. De har ocksåhöga halter av kalcium, mangan, järn, koppar och magnesium.

Sugar snappeas innehåller antioxidanten lutein, vilket är fördelaktigt för hälsan hos din hunds hjärta, ögon och hud.

Hur många Sugar Snap Peas kan jag mata min hund?

Tänk på att grönsaker inte är nödvändiga för din hunds diet. Istället behöver de en kost som innehåller mycket protein.

Retriever sitter

Det betyder inte att du inte kan mata sockerärter som en godbit, särskilt om din hund tycker om dem.

Om du har bestämt dig för att komplettera din hunds kost med sockerärter, hur många ska du ge dem?

Vi rekommenderar att du endast matar din hund fyra till fem åt gången och kanske en gång i veckan, snarare än varje dag.

avdelare 9

Hur man matar Sugar Snap Peas

Om du har bestämt dig för att ge din hund några sockerärtor, finns det några olika sätt att förbereda dem.

Du kan mata dem hackade i små bitar och användas som en topper på din hunds vanliga mat, som en ingrediens (kokta eller råa) i din hunds hemlagade hundmat, eller helt enkelt tvättade och utfodrade hel.

Var medveten om att hela ärtskidor kan få vissa hundar att kvävas, så du kanske vill börja med att hacka upp baljorna och se hur din hund kommer överens med dem först. De kan också orsaka en tarmblockering, särskilt hos mindre raser. Du måste göra en bedömning här om din hund klarar av att äta hela sockerärter eller om de behöver skäras i mindre bitar.

Naturligtvis ska du inte mata din valp överblivna sockerärter om de har kokats med salt eller har någon form av kryddor som peppar, citronsaft eller vitlökssalt tillsatt.

Som med all mat som din hund inte har ätit tidigare, se upp för tecken på att din hund kan ha reagerat dåligt. Till exempel kan de kräkas eller ha diarré. Om detta händer, sluta omedelbart att mata dem med sockerärter och prata med din veterinär om symtomen inte försvinner.

    Relaterad läsning: Kan hundar äta ärtor? Vad du behöver veta!

Vissa hundar borde inte ha Sugar Snap Peas

Om du letar efter en lågkalorigodis att ge din hund då och då, är sockerärter inget dåligt alternativ. Men för vissa hundar är de ett definitivt nej.

Hundar med någon typ av njurproblem bör inte ges sockerärter. Detta beror på att de innehåller puriner. Dessa föreningar skapar urinsyra i din hunds system, och detta måste filtreras ut genom din hunds njurar.

Höga nivåer av urinsyra kan öka risken för att din hund utvecklar njursten eller andra tillstånd som påverkar deras njurar.

Bildkredit: Nicki Dugan Pogue, Flickr

Avdelare 4

Slår ihop det

Sugar snappeas är säkra för de flesta hundar att äta, förutsatt att du bara matar dem ibland, förbereder dem på rätt sätt och bara ger dem som en tillfällig behandling.

Ärter är en ganska vanlig ingrediens i vissa kommersiella hundfoder på grund av att de innehåller bra nivåer av vitaminer, mineraler och fibrer.

Mindre hundar ska bara äta sockerärter om de först har hackats i mindre bitar. Hundar med njurproblem ska aldrig erbjudas sugar snappeas eftersom de innehåller purin , vilket kan förvärra eventuella njurproblem.


Utvald bild: Marco Verch, Flickr

Innehåll