Kan hundar äta spaghetti squash? Är Spaghetti Squash säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretIbland kan det vara trevligt att komplettera din hunds standarddiet med godsaker här och där. Du kanske tittar på raw food-recept och undrar vilka grönsaker du kan lägga till. Kan hundar äta spaghetti squash och i så fall, är det säkert för dem?Den goda nyheten är att spaghetti squash är säker för din hund att äta och till och med innehåller nyttiga näringsämnen som kan hjälpa din hund att känna sig friskare. Den kan användas som ersättning för pumpa.Låt oss ta reda på lite mer om denna mat som kan verka som en grönsak men som faktiskt är en frukt! Vi kommer att ta en titt på de bra och dåliga sakerna med spaghetti squash och de bästa sätten att mata den till din hund.avdelare 9

Bra saker om Spaghetti Squash

100 gram spaghetti squash innehåller:
 • 31 kcal
 • 64 gram protein
 • 57 gram fett
 • 91 gram kolhydrater
 • 5 gram fiber
 • 76 gram socker
 • 108 mg kalium
 • 23 mg kalcium
 • 17 mg natrium
 • 12 mg magnesium
 • 12 mg fosfor
 • 1 mg C-vitamin
 • 64 µg betakaroten

Som du kan se är den full av nyttiga näringsämnen.Betakaroten omvandlas till vitamin A i din hunds kropp. Detta är bra för din valps syn och kan hjälpa äldre hundar att känna sig friskare.

Spaghetti squash är också rik på antioxidanter, vilket kan hjälpa din hunds immunförsvar att fungera som bäst. Det kan också hjälpa din hunds njurfunktion och minska risken för att den lider av hjärtsvikt.

Magnesium i spaghetti squash krävs för att cellerna i din hunds kropp ska producera energi. Magnesiumbrist kan orsaka svaghet, oregelbunden hjärtrytm och muskelskakningar. Natrium, kalcium och kalium krävs för att magnesium ska fungera korrekt, så det faktum att spaghetti squash innehåller alla dessa fyra viktiga element betyder att du kan må bra av att mata denna frukt till din hund - så länge du förbereder den på rätt sätt!

Precis som pumpa , det höga fiberinnehållet i spaghetti squash kan hjälpa din hunds matsmältningssystem. Om din hund är förstoppad kan fibrerna hjälpa till att lindra eventuella blockeringar och få din hunds tarmar i rörelse igen.

beagle sitter på stol vid bordet och slickar mun

Bildkredit: ALEX_UGALEK, Shutterstock

Dåliga saker om Spaghetti Squash

Även om den innehåller många nyttiga näringsämnen, innehåller spaghetti squash också relativt höga nivåer av kolhydrater och sockerarter. Du bör inte ge det till din hund om den går på en kalorikontrollerad diet.

Mata din hund okokt spaghetti squash eller ge dem fröna eller hud kan leda till matsmältningsproblem. Vi diskuterar det bästa sättet att mata spaghetti squash till din hund nedan.

Hur du matar din hund med spaghetti squash

Nu när du vet att spaghetti squash är bra för din hund att äta, är det dags att ta reda på det bästa sättet att mata din hund. Du bör bara mata spaghetti squash till din hund när den är tillagad.

Medan de flesta hundar förmodligen skulle kunna äta en bit rå spaghetti squash, kan de svälja den hela. Detta kan orsaka en blockering i deras tarmar, vilket i bästa fall kan vara obehagligt och i värsta fall kräva veterinäringripande. Även om din hund lyckas tugga rå spaghetti squash i mindre bitar eller om du matade dem en liten bit av det, är det osannolikt att de kommer att kunna smälta det lika effektivt som kokt spaghetti squash.

Vi rekommenderar att du tar bort allt skinn och alla frön från spagettisquashen och sedan antingen kokar eller rostar squashen utan några smaksättningar. Du kan också rosta spagettisquashen hel eller halverad (med fröna borttagna) och sedan ösa ur köttet till din hund.

Köttet av spaghetti squash bildar strängar som kan strimlas och blandas i din hunds mat.

kokt spaghetti squash_Tommy Atthi_Shutterstock

Bildkredit: Tommy Atthi, Shutterstock

När du har tillagat din spaghetti squash, här är några serveringsidéer:
 • Bakade till hemgjorda hundgodis
 • Sätt som en topper på din hunds fodral
 • Matas själv, upp till en halv kopp åt gången, beroende på storleken på din hund

Eventuell överbliven spaghetti squash kan förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar eller användas i dina egna recept. Du kan också frysa in den och ta ut en liten mängd åt gången. Genom att placera den i en isbitsbricka kan du behålla portionerna i precis rätt storlek för din hund. Låt den tina ordentligt innan du matar den till din hund.

Börja med att ge en liten mängd spaghetti squash till din hund och titta noga på dem för att se hur de reagerar. Om de verkar bra kan du mata dem mer om ytterligare 24 timmar. Vi rekommenderar inte mer än 1 kopp spaghetti squash för en stor hund per vecka. Detta bör delas upp i mindre portioner som matas under veckan.

För mycket spaghetti squash kan leda till att din hund utvecklar diarré, så undvik övermatning.

Avdelare 4

Slår ihop det

Spaghetti squash kan vara ett utmärkt komplement till din hunds befintliga diet. Många hundar älskar smaken och konsistensen av denna frukt, och blandningen av fibrer med vitaminer och mineraler hjälper din hund att känna sig och se glad och frisk ut inifrån och ut.

Kom ihåg att bara mata små mängder åt gången, medan din hunds matsmältningssystem anpassar sig. Det är bäst att mata din hund med kokt spaghetti squash, med skinn och frön borttagna.

Att utfodra ett kosttillskott som spaghetti squash bör aldrig ersätta en korrekt balanserad kost, så se till att den mat som din hund äter är certifierad som komplett och balanserad för deras speciella livsstadium, och behandla alla tillbehör som spaghetti squash som en speciell behandling.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll