Kan hundar äta squash? Är squash säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretSquash finns i en mängd olika stammar och typer, smakar fantastiskt och är packad med fibrer, kalium och andra näringsämnen. Vanliga sorter inkluderar butternut squash, pumpa ochzucchinioch alla former är kända för att hjälpa till att förbättra matsmältningen och blodtrycket samtidigt som de främjar friskt hår och hud, inte bara hos människor utan även hos hundar . Det är bäst att laga eller förbereda grönsaken först, innan den matas, men den kan blandas till en helfoderdiet, användas som ersättning för en del av det torra eller blöta fodret som din hund äter, eller till och med förvandlas till välsmakande men hälsosamt snacks att ge som godis.avdelare 10Är squash säkert för hundar?

Hundar är allätare, vilket betyder att de har ett matsmältningssystem som är utformat för att klara av att äta grönsaker och frukt samt kött. Många djurnäringsläkare och veterinärer anser att det är lika viktigt att en hund får en varierad kost, som det är för människor. Som sådan, när du nästa gång öppnar en burk våtfoder till ditt husdjur, bör du överväga att blanda det med några hälsosamma grönsaker. Squash, i sina många skepnader, anses inte bara vara säker för din hund att äta, men den har en mängd hälsofördelar som gör det till ett fördelaktigt tillskott till deras kost.Hur du matar din hund med squash

Squash är en hård grönsak och din hund kommer sannolikt att kämpa för att smälta den okokt. Som sådan bör du förbereda den först. Ta bort skinnet och fröna. Många frön kan vara giftiga för hundar , så du bör alltid vara försiktig när du matar dessa, och vissa hundar tycker helt enkelt inte om konsistensen eller smaken av denna del.

Det är i alla fall bäst att ta bort dem innan du börjar. Du kan helt enkelt skära upp den återstående squashen och koka den eller grilla den, så att den inte förkolnar eller bränns. När squashen är förberedd, använd den för att ersätta en del av det torra eller blöta fodret som du vanligtvis matar din hund vid måltiderna. Du kan också prova att mata din hund med kokt squash på egen hand: vissa hundar tycker om det, andra gör det verkligen inte, men du ska inte vara rädd för att prova det.Hunddosering

Det finns inga fasta riktlinjer för hur mycket squash du ska mata en hund. Men som är sant när du introducerar något nytt till din hunds diet, bör du ta ett konservativt tillvägagångssätt och introducera det gradvis. Börja med en liten mängd, kanske bara några relativt små bitar i en måltid. Om din hund tycker om det och vill ha mer, lägg till lite extra nästa gång du kombinerar det med maten.

avdelare 9

Hälsofördelarna

Det är inte bara säkert, utan squash erbjuder följande hälsofördelar för din hund :

  • Främjar god ögonhälsa – De gula och orangea squashvarianterna är särskilt högabetakarotensom kroppen omvandlar till vitamin A. Vitamin A är inte bara bra för att bekämpa fria radikaler och bromsa tecken på åldrande, utan det är mycket viktigt för att bibehålla god syn och ögonhälsa. Du kan ytterligare öka betakarotennivåerna med grönsaker som sötpotatis, spenat och broccoli.
  • Uppmuntrar hälsosam matsmältning – Vissa hundar lider av dåliga matsmältningsproblem, och detta kan underlättas genom tillsats av bra fibrer. Squash är packad med vattenlösliga fibrer och vatten. Dessa kan slå diarré eller förstoppning hos din hund.
  • Boostar immunförsvaret – Liksom människor kan hundar lida av C-vitaminbrist, vilket är en vanlig orsak till nedsatt immunförsvar. Ett utarmat immunförsvar gör det svårare att bekämpa förkylningar och andra infektioner. Även om hundar naturligt producerar vitamin C, kan vissa sjukdomar och tillstånd leda till brist, men squash är laddad med detta viktiga vitamin så kan användas för att motverka förkylningar och sjukdomar.
  • Andra fördelar – Vitamin C och andra näringsämnen som finns i squash har en rad andra hälsofördelar för din hund. Att mata ditt husdjur med denna kraftfulla grönsak kan förbättra deras hud och päls, hålla tänderna starka, och eftersom den har ett så brett utbud av vitaminer och näringsämnen kan det avsevärt förbättra näringsnivån i de måltider du matar din hund. Trots att den är fullproppad med godhet är squash väldigt låg i kalorier och har inget kolesterol, vilket innebär att även om ditt husdjur kommer att älska smaken och inte kommer att känna sig berövade, kommer de inte heller att packa på sig. Fetma är lika farligt hos hundar som hos människor, så det är viktigt att du hjälper till att hålla vikten.
hundar och en pumpa

Bild: Pikrepo

Kan hundar äta squash?

Det finns dussintals sorter av squash , Inklusive pumpa , varav många använder vi regelbundet. Oavsett om du har några bitar över efter Thanksgiving-middagen, eller om du har urholkat pumpor åt barnen och har blivit kvar med inälvorna, kan du förvandla de köttiga komponenterna i squashen till en hälsosam matkälla för din hund.


Utvald bild: annca från Pixabay

Innehåll