Kan hundar äta svarta bönor? Vad du behöver veta!

De kan vara en stapelvara för ditt hushåll, men kan svarta bönor matas till din hund också? Absolut! Full av järn och späckad med vitaminer och mineraler , svarta bönor är det perfekta växtbaserade mellanmålet för hundar av alla sorter.Svarta bönor är lätta att tillaga, vilket gör dem till ett bra val för hundägare som inte har mycket fritid men vill se till att deras pälsiga familjemedlemmar blir väl omhändertagna. Om du aldrig har matat din hund med svarta bönor tidigare är det alltid en bra idé att prata med din veterinär först. Så länge din hund är frisk bör din veterinär ge dig grönt ljus.

avdelare 10

Varför är svarta bönor bra för hundar?

Svarta bönor är höga i protein men ändå låga i fett, så de kommer att hålla blodsockernivåerna normala och göra det lättare för din hund att bränna fett när den tränar. De innehåller också viktiga näringsämnen som tiamin, vilka hundar behöver för att hålla sig friska , oavsett ålder.

Bildkredit: WhyNot, PixabayNär de är färdigkokta är bönor lätta för hundar att smälta – och de extra fibrerna som bönorna ger hjälper till att säkerställa regelbunden tarmrörelse. Som en bra källa till C-vitamin kan svarta bönor också hjälpa till att hålla din hunds immunförsvar friskt när de åldras.

Hundar behöver inte äta många svarta bönor för att få sina näringsmässiga fördelar, så du behöver inte oroa dig för att behöva förbereda kilon av dem åt gången. Bara en matsked kokta svarta bönor som mellanmålkomplettera en hälsosam kostoch förbättra din hunds livskvalitet totalt sett.

Sätt att mata din hund med svarta bönor

Det viktigaste att komma ihåg när du förbereder svarta bönor för din hund är att de måste vara helt kokta, annars blir de inte smältbara. Om din hund inte kan smälta sina svarta bönor, kommer den inte att få någon av de hälsofördelar som är möjliga.

Använd konserverade bönor som redan är kokta eller se till att testa bönorna du kokat själv hemma. De ska lätt mosa sig mellan fingrarna när de ska serveras. Här är några roliga sätt att servera svarta bönor till din hund:

  • Crunchy Bean Snacks – Blanda en kopp svarta bönor och en halv kopp vatten tills bönorna bryts ner och blandningen förvandlas till en slät pasta. Överför pastan till en skål, tillsätt sedan en halv kopp fullkornsmjöl och blanda noggrant ihop hopkoket tills det blir en deg.

Rulla ungefär en matsked av degblandningen mellan handflatorna för att skapa en liten boll och lägg sedan bollen på en plåt. Fortsätt denna process tills all deg är slut.

Grädda sedan mellanmålen i din ugn i 350 grader i ca 6-8 minuter eller tills de börjar bli krispiga. När de är kokta, låt bollarna svalna och förvara dem sedan i en torr behållare där de är lättillgängliga när det är dags för mellanmål för din hund.

  • Black Bean Brownies – Använd en gaffel för att grovt mosa några svarta bönor och ungefär en tesked majsstärkelse tillsammans. När en klumpig smet har skapats, forma ingredienserna till formen av en brownie och se din hund sluka den.
  • En måltidsuppgradering – Tillsätt en matsked hela svarta bönor till din hunds mat vid måltiden och blanda försiktigt i dem så att de inte blir mosiga. Din hund ska njuta av att jaga dem eftersom de äter sin vanliga mat.

Du kan alltid bara mata din hund med några av din familjs bönorrester vid mellanmål om de inte är kryddiga.

    Relaterad läsning: Kan hundar äta gröna bönor? Vad du behöver veta!
svarta bönor

Bild: PublicDomainPictures från Pixabay

Parningsalternativ att överväga

Svarta bönor är inte den enda typen av mat som också är hälsosam för hundar. Så för att se till att din hund får i sig alla vitaminer, mineraler, fytonäringsämnen och fibrer som den behöver i sin diet, överväg att para ihop svarta bönor med andra mellanmål då och då.

Till exempel,morötter är ett utmärkt foder för hundareftersom de är fulla av antioxidanter som stödjer immunförsvaret, och de är fulla av vitamin A vilket är behövs för korrekt bentillväxt och sund reproduktion . Överväg att strimla en morot och slänga strimlarna med en sked svarta bönor under mellanmålet.

Äpplen hjälper till att rengöra din hunds tänder, så skär upp en och bred ut lite bönpasta på varje skiva för ett snabbt och hälsosamt mellanmål. Jordnötssmör är fullt av protein och hälsosamma fetter, och de flesta hundar kan inte motstå det. Försök att kombinera en matsked var och en av jordnötssmör och svarta bönor och lägg sedan till det i din hunds måltid. Eller stek några ägg med några svarta bönor för att skapa en proteinhöjande frukost som du kan dela med din valp.

Avdelare 3

Slutsats

Har du redan provat att mata din hund med svarta bönor, eller är detta en ny upplevelse för er båda? Vi skulle älska att höra från dig! Låt oss gärna veta hur din hund reagerar på sin svarta bönor godsaker i kommentarerna nedan.


Utvald bild: Dave Charest från Pixabay

Innehåll