Kan hundar äta vaniljglass? – Är det säkert för hundar?

Välj Namnet På Husdjuretkan hundar äta vaniljglass

Vi vet att glass är gott, och du vill dela alla de goda sakerna i ditt liv med din hund.Vi förstår fullständigt.Men innan du låter din valp slicka din kotte bör du stanna upp och fråga dig själv om det är säkert för dem att göra det. Det sista du vill är trots allt att behöva skynda din hund till akuten veterinären eftersom du låter dem få en smak av vaniljglass.Så för att lugna dig tog vi en titt på forskningen för att avgöra om det är okej för dig att låta din hund få lite av din frusna godis – för det finns absolut inget så bedårande som en hund som slickar en glass kon.

Avdelare 8Är vaniljglass säker för hundar?

Det finns två frågor här, och du vet redan svaret på en.

Den första frågan - är det säkert? – är sannolikt ja, eftersom det inte finns något giftigt i vaniljglass som kan döda din hund om den smakar. Såvida inte din hund är laktosintolerant kommer en liten bit glass förmodligen inte att skada dem.

Det finns en stor varning här: Vissa glassar, vanligtvis de som har låg sockerhalt, har konstgjorda sötningsmedel. Vissa sötningsmedel, som Xylitol , är giftiga för hundar och kan döda dem, så kontrollera ingredienslistan innan du erbjuder din mutt din sked.

Nu finns det också en andra fråga: Ska du mata din hund med vaniljglass? Vi behöver inte ge dig svaret på detta. När allt kommer omkring borde du verkligen inte äta det själv, än mindre mata det till din hund.

Vi förstår frestelsen att låta din hund få glass, och vi har verkligen fallit för det tidigare själva. Det betyder dock inte att det är en bra idé.

Vaniljglass

Bildkredit: Counselling, Pixabay

Vilka är riskerna med att mata min hund med vaniljglass?

Glass är absolut laddad med socker, ochsocker är dåligt för hundar. Om du regelbundet ger din hund sockrade godsaker riskerar du fetma , för att inte tala om sjukdomar som pankreatit.

Du borde inte behöva oroa dig för någon av dessa om du bara ger din hund en smak då och då. Ändå är det verkligen inte bra för dem.

Men om du insisterar på att mata din hund med glass, vanilj är definitivt den bästa smaken att ge henne. Vissa smaker - som choklad, macadamianötter och kaffe - kan vara giftigt till hundar, men de flesta hundar borde inte ha några problem med vanilj.

Finns det några hälsofördelar med att ge din hund vaniljglass?

Inte riktigt. Det finns några få näringsämnen i glass (som kalcium), men de finns inte i tillräckliga mängder för att motverka allt skräp.

Naturligtvis skulle din hund sannolikt hävda att det finns mentala hälsofördelar med att äta glass, men vi kan inte riktigt tala om det.

Vaniljglass

Bildkredit: Mariamichelle, Pixabay

Finns det hälsosamma alternativ till vaniljglass för hundar?

Absolut. Det finns några kommersiella glassar designade för hundar; dessa använder vanligtvis laktosfri mjölk och hundvänliga ingredienser som jordnötssmör. Men även om dessa är hälsosammare för din hund än vanlig glass, blanda inte ihop det med att de faktiskt är friska; de är fortfarande godsaker och bör ges sparsamt.

Du kan också göra din egen frysta konfekt hemma. Det enklaste sättet att göra detta är att köpa vanlig, osötad yoghurt och frysa in den. Vi gillar att fylla Kong-leksaker med yoghurt och frysa in dem; din hund kommer att vara upptagen i timmar på en varm dag med att försöka slicka ut all fryst yoghurt.

En annan möjlighet är att kasta ett par bananer i en matberedare och blanda dem och sedan frysa det resulterande hopkoket. När du har härdat kommer du att ha en söt, helt naturlig goding som faktiskt innehåller näringsämnen. Du kan även blanda i jordnötssmör eller yoghurt om du vill.

avdelare 10

Vad ska jag göra om min hund redan ätit glass?

Det beror på hur mycket och vilken sort.

Om det bara är vaniljglass, bör du inte ha mycket att oroa dig för utöver orolig mage och knotig diarré. Se dock upp för kräkningar, krökt rygg, obekväm uppblåsthet och håglöshet, eftersom dessa kan vara symtom på pankreatit , ett potentiellt dödligt tillstånd.

Om de åt glass med giftiga ingredienser inuti måste du ringa djurgiftkontroll — helst på din mobiltelefon medan någon annan kör er båda till akuten veterinär.

Avdelare 2

Vad är domen? Är vaniljglass säker för hundar?

Vaniljglass är inte giftigt för hundar, så det är detingen anledning till panikom din hund hade en slurp eller två. Men det är verkligen inte bra för dem, och du bör undvika att ge din valp mycket, om någon.

Lyckligtvis finns det snabba och enkla sätt att piska ihop en frusen godbit till din hund så att du inte känner dig skyldig över att äta en kotte framför dem.


Utvald bildkredit: Frantisek_Krejci, Pixabay

Innehåll