Kan hundar äta korv? Är varmkorv säkra för hundar?

Välj Namnet På Husdjuretkan hundar äta varmkorv?

Du har bara en vän som du kan lita på att stanna vid din sida hela tiden som du är ansvarig för grillen på en grill: din hund. Som belöning verkar det bara naturligt att erbjuda dem en varmkorv för deras besvär.Men borde du? Kan din hund äta en varmkorv, eller är det bara att be om problem?Att erbjuda din valp en tös bör inte utgöra ett livshotande problem, men det betyder inte att det är en bra idé. Läs vidare för en bättre uppfattning om riskerna och belöningarna. Avdelare 8

Är varmkorv säkra för hundar?

Det finns inget inuti en varmkorv som skulle visa sig vara giftigt för din hund, så i det avseendet är de helt säkra.

Det betyder dock inte att du ska börja lägga till varmkorv till din hunds diet. Det finns många problem med weenies som gör dem mindre än perfekta snacks för din hund.Kan hundar äta korv

Fotokredit: PublicDomainPictures, Pixabay

Vad är farligt med varmkorvar?

Det är en svår fråga att svara på, för gör det vi vet du verkligen vad som finns i dem? Gör vi vilja att veta?

Vi har faktiskt en bra idé - och svaret är salt och bearbetade ingredienser, varav ingen är hälsosam för hundar i stora mängder.

Dessutom gör deras cirkulära form dem till en perfekt kvävningsrisk. Det är särskilt sant om din hund inte gillar att tugga, eftersom korven kan fastna i halsen och strypa lufttillförseln.

En annan sak att oroa sig för är det faktum att många varmkorvar serveras med garnering som lök och vitlök, som båda kan vara giftiga för hundar. Om du måste ge din hund en tös, se till att det är en vanlig.

Finns det några hälsofördelar med varmkorv?

De flesta varmkorvar är fullproppade med protein, vilket alltid är bra för hundar.

Det finns dock andra sätt att öka din hunds proteinnivåer som inte innebär att utsätta dem för en massa tvivelaktiga ingredienser.

hund som äter

Kredit: Chendongshan, Shutterstock

Spelar det någon roll vilken sorts varmkorv jag matar min hund?

Ja. Generellt sett gäller att ju billigare varmkorven är, desto mindre lämplig är den för den riktiga hunden.

Billiga varmkorvar är vanligtvis packade med konstgjorda smakämnen, konserveringsmedel och kött av låg kvalitet. Du borde inte vilja att din hund ska äta något av det (och du borde verkligen inte ha det heller).

Högklassiga varmkorvar använder helt kött, inklusive kyckling, fläsk, nötkött och kalkon. De är dyrare, men det beror på att de är gjorda med bättre ingredienser - och de smakar vanligtvis bättre också.

Hur är det med ketchup, senap och bullar?

Alla dessa bör undvikas.Ketchupoch senap är extremt höga i natrium, och det finns redan gott om det i varmkorven.

Bullar är ofta fulla av sockeroch andra höggradigt bearbetade kolhydrater, och även om de inte är hemska i små doser, desto mindre tomma kalorier du ger din hund, desto bättre. Detta gäller särskilt för åldrande eller överviktiga hundar.

varmkorv

Min hund åt en varmkorv. Vad ska jag göra?

Om din hund precis har ätit en och inte haft några problem med att få ner den, är det bästa förmodligen att bestämma sig för att skydda din mat bättre i framtiden. Det är osannolikt att en enda varmkorv kommer att ha en stor inverkan på din valps hälsa.

Om din hund åt flera, är det förmodligen inte dags att få panik. Det skulle krävas en hel del varmkorv för att göra någon allvarlig skada - mer än vad din hund förmodligen skulle kunna äta på en gång.

Var noga med att ge dem mycket vatten och övervaka dem för att se till att deras magar inte är utspända och att de inte går, dreglar överdrivet mycket eller kräks utan framgång. Dessa är alla tecken på uppblåsthet, och om du märker dem, ta din hund till veterinären omedelbart.

Vad är hälsosamma alternativ till korv?

Om du vill få din hund att känna sig som en familjemedlem på festen den 4 juli, finns det flera andra BBQ-häftklamrar som kan vara lämpliga.

Kyckling eller hamburgare är fantastiska godsaker— Ta det lugnt med saltet. Lägg av BBQ-såsen och andra kryddor också.

Dessutom, om dina varmkorvar är gjorda av ingredienser av hög kvalitet, kan du absolut erbjuda din hund en bit eller två. Skär bara upp dem först och gå inte överbord.

Så, vad är domen? Är varmkorv säkra för hundar?

Ingen veterinär kommer någonsin rekommendera ge ditt husdjur en varmkorv, men det finns värre saker de kan äta. Mata dem bara inte för många och skär upp dem för att minska risken för kvävning.

Generellt sett är det dock bättre att hitta något hälsosammare för din valp att mumsa på. Varmkorvar är inte precis fullspäckade med näring, och att äta för mycket kan bidra till hälsoproblem som fetma.

Om du är orolig för att din hund smög en från din tallrik, kan du dock slappna av - din valp kommer nästan säkert att må bra.


Fotokredit: fernandovillalobos, Pixabay

Innehåll