Kan hundar dricka öl? Är öl säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretMed tanke på att hundar som spelar poker fungerar som grunden för en av de mest kända målningarna i historien, skulle man tro att valpar skulle älska öl. Vissa gör det faktiskt - och det är ett stort problem, liksom alkohol av något slag är extremt farligt för hundar.Medan öl definitivt är dåligt för hundar, precis på vilket sätt dålig kommer att bero på en mängd olika faktorer . I artikeln nedan kommer vi att utforska varför öl är så farligt och vad du ska göra om din hund har fått lite för mycket att dricka.

Avdelare 1

Är öl säkert för hundar?

Den primära ingrediensen i öl som kan visa sig vara farlig för hundar är alkohol. Det finns andra problematiska saker inuti, som humle, men de är främst ett problem om din hund kommer in i dem under bryggningsprocessen.

Alkohol kan orsaka alkoholförgiftning hos hundar, och det tillståndet kan vara dödligt på kort tid. Det kan orsaka farliga nedgångar i blodsocker, blodtryck och kroppstemperatur; det kan också leda till andningssvikt och kramper.Hur mycket öl din hund kan dricka innan alkoholförgiftning sätter in beror på en mängd olika faktorer, inklusive typen av öl, storleken på hunden och hur mycket den konsumerade. Utgå dock inte från det några mängden öl är säker.

Som sagt, en liten bit öl kommer sannolikt inte att orsaka allvarliga problem. Det är större mängder som bör bekymra dig, men du bör hålla koll på din hund noga, oavsett hur mycket den har druckit.

Ölsort

Bildkredit: PeterKraayvanger, Pixabay

Vilka är tecknen på alkoholförgiftning hos hundar?

Som nämnts, om din hund har haft en liten bit öl, har du förmodligen inget att oroa dig för. Titta bara noga på dem för att se till att de inte beter sig konstigt.

Om de har fått mer än bara en liten klunk eller om du inte vet exakt på vilket sätt mycket de drack, då måste du vara uppmärksam på symtomen på alkoholförgiftning:

  • Letargi
  • Brist på koordination
  • Överdrivet dreglande
  • Svaghet eller kollaps
  • Kräkningar
  • Sänkt andningsfrekvens

Om du märker något av ovanstående symtom, ring giftkontroll eller din veterinär så snart som möjligt.

Bildkredit: llaszlo, Shutterstock

Min hund drack lite öl. Vad ska jag göra?

Om din hund drack lite öl är det viktigt att vidta omedelbara åtgärder. Det första du bör göra är att samla in så mycket information som möjligt, eftersom din veterinär kommer att behöva all hjälp de kan få när du behandlar din valp .

Börja med att notera hur mycket de drack, om du kan. Kontrollera etiketten på ölet för att se hur mycket alkohol som finns inuti, och se om det finns några andra problematiska ingredienser. Notera också vilka symtom din hund uppvisar, om några.

Ring giftkontrollen eller din läkare och ge dem all information du har samlat in. De kommer att låta dig veta hur allvarligt problemet är och om du bör söka omedelbar läkarvård.

Om de bestämmer sig för att du ska gå till veterinären, samla ihop din hund och gå omedelbart. Ju längre du väntar, desto sämre blir din hunds chanser att återhämta sig. Gå till veterinärens kontor och dela all information du har.

Beroende på hur din hund mår, kanske din veterinär vill ge dem in för behandling och testning. De kommer troligen att vilja ta blodprover, sätta din hund på IV-vätskor och administrera annan medicin vid behov. Så länge din hund inte har fått i sig för mycket alkohol eller väntat för länge på att få behandling är deras chanser att bli helt återställda höga.

Hur hindrar jag min hund från att dricka öl?

De flesta hundar har inget intresse av öl, men vissa kommer att dricka det om de kan. Som ett resultat bör du aldrig lämna en öppen behållare där din hund kan få den om du inte är säker på att de inte kommer att prova den.

Utöver det är det vanligaste sättet att hundar kommer in i öl när människor erbjuder det till dem villigt. Det här är inte roligt – det kan vara dödligt för ditt husdjur, så gör det aldrig.

öl mugg närbild

Bildkredit: Alexas_Photos, Pixabay

Dessutom, om du ser andra människor i ditt hem göra det, stoppa dem omedelbart. Kom ihåg att de aktivt försöker skada din hund, så behandla situationen med den svårighetsgrad den förtjänar. Det är inte ett skämt, och du överreagerar inte genom att sätta stopp för det.

Du bör också vara försiktig med andra källor som kan ha alkohol; till exempel har många desserter - som romkaka - alkohol inuti. Som ett resultat bör du alltid kontrollera ingredienserna på något innan du delar rester med din valp.

I slutändan är det enda sättet att vara helt säker på att din hund inte kommer att få i sig alkohol att inte ta med något i ditt hem. De flesta människor är inte villiga att gå så långt, så du måste bara vara fokuserad för att säkerställa att din hund inte dricker något av misstag.

Avdelare 3

Så, vad är domen? Är öl säkert för hundar?

Även om det kan vara frestande att dela din favoritdryck för vuxna med din bästa vän, du ska aldrig ge din hund öl . Alkoholen inuti kan vara extremt giftig för dem, och den kan till och med visa sig vara dödlig.

Öl är inte så illa som vissa andra alkoholhaltiga drycker , men det är fortfarande något att ta på allvar. Om du misstänker att din hund har fått en del av din öl, kontakta din veterinär eller giftkontroll omedelbart och titta på din hund för eventuella tecken på alkoholförgiftning.

Det finns ingen anledning att din hund inte kan överleva en inkörning med en öl, men det kommer i slutändan att bero på din reaktion på situationen. Ju mer proaktiv du är, desto bättre blir din hunds chanser att återhämta sig, så gnäll inte.


Utvald bildkredit: Caravel-Productions, Pixabay

Innehåll