Kan hundar dricka apelsinjuice? Allt du behöver veta!

Hundar och människor är olika. Även om vi båda behöver C-vitamin för god hälsa, kan människor inte syntetisera vitaminet själva medan hundar skapar allt C-vitamin de behöver, i de flesta fall. Så kan hundar dricka apelsinjuice?Som sådan, och på grund av den höga koncentrationen av socker och syra, det rekommenderas inte att vi ger hundar apelsinjuice . Det är dock inte giftigt . Om din hund har stulit en klunk av din OJ - få inte panik!

Läs vidare för mer information om vad du bör och inte bör göra med apelsinjuice när det gäller din hund.

Avdelare 1

Hälsofördelar med apelsinjuice

Apelsinjuice anses vara en hälsosam dryck för människor. Den är fullproppad med C-vitamin, den hjälper till att stärka immunförsvaret, och fibern i apelsinjuice hjälper också till med mag- och matsmältningshälsa.Men så hälsosamt som apelsinjuice är för människor, är detta inte nödvändigtvis fallet för hundar. Ja, hundar kräver C-vitamin på samma sätt som vi gör, och av många av samma anledningar. Men deras kroppar producerar det naturligt. Detta innebär att utfodring av din hund med C-vitamin ger mycket små hälsofördelar förutom återfuktning, och vatten är den enda källan till återfuktning en hund behöver.

Färskpressad apelsin juice

Bildkredit: stevepb, Pixabay

Kan hundar dricka apelsinjuice? Hälsoproblem

Förutom att vara ett onödigt tillskott till din hunds diet, lockar apelsinjuice vissa hälsoproblem som innebär att den inte bör ges till din hund i någon volym, annat än några oavsiktliga eller smygande klunkar ur ditt glas.

  • Mycket surt – Apelsinjuice är mycket sur. Detta kan skapa ett antal bekymmer. På kort sikt kan alltför sur mat orsaka magbesvär. Detta innebär kräkningar och diarré, vilket också kan orsaka genuina problem för din hund, bl.a uttorkning . Mycket sura livsmedel kommer också att orsaka tandproblem, inklusive karies och tandköttsproblem.
  • Sockerhaltig – Apelsinjuice innehåller mycket socker. Hundar som konsumerar mycket socker går snabbt upp i vikt, medan en diet som innehåller mycket socker kan orsaka hälsoproblem som diabetes och en ökad risk för hjärtproblem. Det är också en annan faktor som leder till dålig tandhygien.

Vad du ska göra om din hund har ätit apelsinjuice

Apelsinjuice anses inte vara hälsosamt för hundar, men det är inte heller giftigt. Om din hund dricker ett helt glas apelsinjuice, vilket är osannolikt på grund av den starka sura smaken, kan den drabbas av kräkningar och diarre . Han kan dricka mer vatten för att försöka motverka detta problem och för att ersätta de vätskor som går förlorade. Håll ett öga på din hund och leta efter tecken på att hans symtom förvärras, men han borde må bra även om han dricker ett helt glas. Generellt sett är apelsinjuice inte giftigt, men det har inga fördelar.

Alternativ till apelsinjuice för hundar

Om du letar efter något sött till din hund kan du prova något som morötter. Morötter är hälsosamt och även om de innehåller vissa naturliga sockerarter, innehåller de mycket mindre än vad som finns i apelsinjuice och andra fruktjuicer. Morotsjuice finns också tillgänglig, vilket kan göra en trevlig och uppfriskande behandling för din hund.

I allmänhet behöver dock inte hundar några speciella drycker eller vätskor för att återfukta. Rent och enkelt vatten ger dem all den vätska de behöver om de inte är sjuka.

bästa maten för belgisk malinois valp

Om din hund är uttorkad och visar milda symtom kan du prova något som Pedialyte. Detta ersätter förlorade elektrolyter, återfuktar kroppen och är säkert för din hund. Om symtomen är dåliga, eller de fortsätter att förvärras, även efter att din hund har rehydrerats med vatten eller Pedialyte, bör du söka veterinärhjälp så snart som möjligt eftersom uttorkning kan vara dödlig.

sjuk hund som ligger i sängen

Bildkredit: Lindsay Helms, Shutterstock

Avdelare 3

Är apelsinjuice säkert för hundar?

Apelsinjuice är säkert för hundar, så om din hund har fått några munsbitar finns det verkligen ingen anledning att oroa sig. Det finns dock minimala hälsofördelar, om några, eftersom din hund är kapabel att producera C-vitamin sig själva. Det finns vanligtvis ingen anledning att komplettera detta vitamin i din hunds diet och du bör hålla fast vid att ge honom vanligt vatten som ett sätt att återfukta dem.


Utvald bildkredit: pixel2013, Pixabay

Innehåll