Kan hundar dricka juice? Är juice säkert för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretDet finns inget som avrundar en komplett frukost bättre än ett glas färskpressad apelsinjuice. Men är den juicen säker för hundar?Medan hundar säkert kan dricka de flesta juicer, det är i allmänhet rekommenderas inte för deras hälsa. Färskpressad juice är inte så skadligt för hundar och kan ge några nödvändiga vitaminer och näringsämnen. Men de flesta butiksköpta juicer från koncentrat är ganska hemska för hundar.I den här artikeln kommer vi att diskutera skillnaden mellan de två typerna av juice, vad du ska undvika och det bästa dryckesalternativet för din hund.Avdelare 1Färskpressad hel juice

hund med färskpressad juice

Bildkredit: Masarik, Shutterstock

Om du vill ge din hund juice, måste det vara hel juice. Det betyder att det inte finns några tillsatta sockerarter, konserveringsmedel eller färgämnen.Hela naturliga juicer kan vara ett enkelt sätt för din valp att få i sig några av de vitaminer och mineraler de behöver. Till exempel kan sellerijuice ge massor av olika vitaminer, fibrer och andra näringsämnen som din hund behöver för att leva ett hälsosamt liv.

Andra frukter och grönsaker som kommer att ge en utmärkt näringsrik källa inkluderar:
  • Jordgubbar
  • Morötter
  • Sötpotatis
  • Broccoli
  • Äpple

Men alla juicer är inte lika hälsosamma för din valp. Faktum är att det finns några du direkt vill undvika. Dessa är tårtan citrusfrukter såsom citroner, limefrukter och grapefrukter. Surheten som finns i dessa frukter kan visa sig vara för mycket för din valp. Hög surhet kan snabbt leda till sura uppstötningar och extremt obehag.

Och under inga omständigheter bör du dela druvjuice med din hund. Av någon oklar anledning är druvor mycket giftiga för hundar. Förtäring kan leda till njursvikt och död. Nu, om din valp har konsumerat en liten mängd druvjuice, finns det en stor chans att den inte kommer att påverkas. Men om de börjar uppvisa symtom på slöhet, kräkningar, diarré eller buksmärtor, behöver de en resa till veterinären omedelbart.

Butiksköpt juice från koncentrat

Har du någonsin tittat på etiketten på en flaska fruktjuice? Om inget specifikt anges innehåller de flesta juicer som köps i butik en obscen mängd tillsatt socker och sirap. Många av dessa juicer innehåller mer socker per gram än din favoritläsk!

Tillsatsen av dessa komponenter kan förvandla en naturlig boost till en ohälsosam styggelse. När det kommer till blodsocker, hundar kan inte bearbeta socker såväl som människor kan göra dem mycket mer mottagliga för tillstånd som diabetes. Och det kommer också direkt att bidra till hundfetma.

Butiksköpt juice bör till varje pris undvikas.

Vad sägs om Juice Pulp?

Om du gör färsk juice hemma, tänk efter två gånger innan du slänger ut fruktköttet. Det beror på att det är mycket bättre än juicen. Fruktköttet har ofta mycket mindre socker än juicen samtidigt som det behåller de flesta hälsosamma vitaminer och mineraler.

Juicemassa kan ge en välsmakande mattillsats till din hunds favoritmåltid och ge en snabb liten vitaminboost.

äppeljuice

Bildkredit: rawpixel.com, Pxhere

Vilken är den bästa drycken för min hund?

När det gäller att ge din valp näring är det inget som slår gott gammaldags vanligt vatten. Hundar får inget extra nöje av att dricka något smakrikt eller annorlunda. De kanske vänder bort näsan.

Vatten är det absolut bästa sättet att hålla dem hydrerade också. Det är vad deras kropp behöver. Och även om en ren hel juice kan ge den återfuktningen, kommer den fortfarande att kräva mer och kan ha negativa effekter.

beagle dricksvatten

Bildkredit: Pixabay

Se även: 10 bästa spillsäkra hundvattenskålar – recensioner och toppval

När juice kan vara till nytta för din hund

Hel juice kan vara ett bra alternativ i några få sällsynta situationer. Om din hund åldras eller har aptitproblem i allmänhet, kanske du kan stimulera deras ätande genom en liten mängd hel juice. Och det kan vara ett enkelt sätt att hjälpa dem få några av de vitaminer och mineraler de behöver. Det betyder inte att juice kan fungera som en måltidsersättning eller vattenersättning.

Men om du är stenhård på att få lite färsk frukt och grönsaker i din hunds liv, kom ihåg att du alltid kan prova att ge dem färskpressad juice istället.

Avdelare 3Slutsats

Medan vissa färska juicer är okej för din hund - och i vissa sällsynta fall till och med kan vara till hjälp - är de flestaproppfull av sockeroch onödiga ingredienser till din valp. Merparten av tiden bör du hålla dig till den ursprungliga hunddrycken du väljer: vatten. Den har alla komponenter som behövs för att hålla din hund hydrerad, och den kommer alltid att vara tilltalande för din pälsiga vän.

Du kanske också gillar:

  • Kan hundar dricka kokosvatten? Är kokosvatten säkert för hundar?
  • Kan hundar äta citroner? Är citroner säkra för hundar?

Utvald bildkredit: silviarita, Pixabay

Innehåll