Kan hundar dricka kokosmjölk? Är kokosmjölk säker för hundar?

Välj Namnet På HusdjuretKokosmjölk är ett populärt mejerialternativ som kommer packad med en mängd vitaminer och mineraler som erbjuder värde för den genomsnittliga personens dagliga kost. Den kan användas var som helst där komjölk kan användas utan att ändra rätten tillräckligt för att ändra dess övergripande smakprofil. Vissa kokosmjölksprodukter är tunna som fettfri komjölk är. Andra är tjockare, som helmjölk. Ändå kommer andra på burkar och är så tjocka att de inte går att dricka – de ska användas i smoothies, currysoppor och andra recept som är tjocka och krämiga.Oavsett vilken typ av kokosmjölk du tycker om att njuta av, kanske du undrar om din hund också kan njuta av lite. Om din hund är som de flesta, attraheras de naturligt av denna läckra och hälsosamma mat. Men är det bra för hundar som det är för människor? Det korta svaret är ja , men det finns några varningar att tänka på.

Avdelare 8

Visst, hundar kan ha kokosmjölk, men...

Bildkredit: ThamKC, Shutterstock

Hundar kan njuta av en liten portion kokos mjölk då och då, eftersom det kan ge dem lite extra näringsämnen som hjälper till att komplettera deras dagliga kost. De kan dra nytta av vitamin C, magnesium, fiber, järn, selen och andra viktiga näringsämnen som lurar i kokosmjölk. Dessa extra näringsämnen kan hjälpa din pälsiga kompis att bekämpa sjukdomar och kan erbjuda lite extra immunstöd.Men för mycket kokosmjölk kan ge din hund en orolig mage och negativt påverka matsmältningssystemet. Vissa kommersiella kokosmjölksprodukter innehåller tillsatta ingredienser som sötningsmedel och till och med konstgjorda smakämnen. Det är bäst att undvika dessa alternativ när du väljer en kokosmjölksprodukt att ge din hund. Håll dig till alternativ som inte innehåller några tillsatta sötningsmedel eller fyllmedel. Alla kokosmjölksprodukter är konserverade, så leta efter en som använder ett naturligt alternativ som blandade tokoferoler eller vitamin E.

Liksom vanlig mjölk är kokosmjölk fet, vilket kan leda till utveckling av fetma allt eftersom. Därför bör hundar inte njuta av mer än en ¼ kopp eller så kokosmjölk vid varje given tidpunkt. Dessutom bör kokosmjölk inte vara ett dagligt erbjudande. Det bör reserveras för speciella tillfällen, som födelsedagar och lata söndagar när hela familjen får spendera kvalitetstid tillsammans. kokosmjölk i olika flaskor

Några serveringsförslag

Bildkredit: Elena Veselova, Shutterstock

Det är inte nödvändigt att servera din hund kokosmjölk. Men om du bestämmer dig för det kanske du är intresserad av några av serveringsförslagen som följer:

Serveringsförslag